Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210639 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #300 dnia: 08 Maja 2017, 16:59:58 »
KoMarek prowadzenie dyskusji z kimś takim jak pan Piter nie ma sensu, on wie lepiej  <zalamka>
Masz rację. Ale czasem lubię się pomądrować. Ofiarą może być byle kto  ;)
Spalanie - Motostat.pl

Offline Piter_Auris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #301 dnia: 08 Maja 2017, 22:57:22 »
Taaa a mnie się wydaje, że dyskutuję z przedstawicielami TMP.
Ciekawe, że zdaje się w wersji Skandynawskiej konieczne było montowanie spryskiwaczy przez producenta. Ale widzę, że merytoryczna dyskusja Wam nie w smak.
Życzę miłego i bezpiecznego użytkowania Aurisa z ledami. Oby Was śnieg nie dopadł. Przy okazji... przymrozki zapowiadają nawet do -6  w najbliższych dniach :)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #302 dnia: 09 Maja 2017, 07:34:17 »
Właściciele fiatów drżą na samą myśl ;-)

To trzeba kupować Aurisy w Skandynawii.  Obawiam się tylko że cena może się okazać mniej atrakcyjna. Trochę mnie śmieszą osoby świadomie kupujące auto bez spryskiwaczy a potem narzekające na ich brak.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #303 dnia: 09 Maja 2017, 08:25:14 »
To tak na szybko odnośnie ceny np w Szwecji. To jest około 100100zl....

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2017, 08:30:45 wysłana przez Piotrek21 »

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #304 dnia: 09 Maja 2017, 14:26:49 »
Trochę mnie śmieszą osoby świadomie kupujące auto bez spryskiwaczy a potem narzekające na ich brak.
Niekoniecznie klient musi być świadom potrzeby posiadania takiego albo innego elementu wyposażenia w chwili zakupu.
Do czasu, gdy:
a) Doedukuje się np. na takim forum jak nasze
b) Zauważy na własnym przykładzie brak wyposażenia i odczuje tego konsekwencje w konkretnej sytuacji.

Więc nie - nie śmieszy mnie to wcale. Ja też kupiłem auto z LEDami i zauważyłem po zakupie, że nie ma spryskiwaczy (mała podpowiedź: auta z LEDami mają ładne zaślepki do spryskiwaczy więc można było z góry założyć że one tam są...). W pierwszym odruchu pomyślałem że inżynierowie Toyoty rozwiązali to jakośc inaczej - np. wykorzystają ciepło z komory silnika, albo sprytne dogrzewanie reflektora połaczone z klimą itd. Po lekturze forum widze jednak, że to tylko kolejna, nieprzemyślana (albo perfidnie przemyślana - patrz: wspomniane zaślepki) oszczędność producenta.

Stwierdzenie że "trzeba kupować Aurisy w Skandynawii" jest również nie na miejscu - bo dlaczego mamy być traktowani gorzej jako klient niż reszta Europy?
Ja osobiście nie doświadczyłem problemów (jeszcze) z LEDami bo zima była łagodna.
Ale widząc w sieci, że problem jednak jest i gdzieś go komuś Toyota naprawiła - odczuwam wewnętrzną potrzebę by rownież mnie potraktowano uczciwie.

Jak kupujesz fajny TV w sklepie i płacisz za niego 10k a potem dowiadujesz się, że sąsiad kupując identyczny TV za taką samą kwotę dostał jeszcze do tego zajebistiego smartphona to co zrobisz? Zakładam, że przynajmniej zwrócisz się do sklepu i zapytasz gdzie Twoj telefon. Ciekawi mnie Twoja reakcja jeśli sklep odpowie:  "dla mieszkańców Pana osiedla się nie należy"

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #305 dnia: 09 Maja 2017, 17:02:02 »
Są zaślepki? A była mowa, że trzeba zderzaki wymieniać lub wycinać otwory...

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #306 dnia: 09 Maja 2017, 18:32:57 »
A w instrukcji (str. 533) napisali, że to są zaślepki do wkręcanego haka...  :shock:
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2017, 18:44:14 wysłana przez Arturas »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #307 dnia: 09 Maja 2017, 18:47:32 »
U mnie też tak jest napisane. Może kolega ma bogatszą wersje i nie ma możliwości holowania kosztem zaślepek do spryskiwaczy :D A nie wpadliście na to że w Szwecji zimy są nieco inne niż w Europie? Dlaczego wszyscy narzekają a problem dotknął może 1% użytkowników. Jeździłem w zimie i nigdy nie zauważyłem że reflektory są w śniegu jak podchodziłem do samochodu...

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #308 dnia: 09 Maja 2017, 18:54:15 »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #309 dnia: 09 Maja 2017, 18:56:22 »
No tak ale mowa o II FL ;) A te nie mają :D

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #310 dnia: 09 Maja 2017, 19:42:12 »
No cóż... Biedaki z Nas :-(

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: 10 Maja 2017, 15:49:23 »
Draco: proszę Cię o publiczne przeprosiny za Twój wpis odnośnie stwierdzenia, że podszywam się pod kogoś innego to raz (przypominam o tym, że oszczerstwa tego typu chętnie się z Tobą podroczę w sądzie i myśle że Cię na to stać) , dodatkowo przydomek ŚP też moża w coś ubrać (życzenie lub składanie gróźb śmierci. Zastanów się co wypisujesz.

Myślałem, że forum jest pi to aby wymieniać poglądy, ale tutaj zapanowała bardzo nieprzyjemna atmosfera dzięki osobnikom, którzy nie tolerują odmiennego zdania niż ich własne.

Przypominam o  co w tym wszystkim chodziło: o przyznanie się do błędu. Nikt kto kupował samochód z FullLED nie dostał informacji, że może mieć problemy w zimie. Nikt nie musi się znać na nowinkach technicznych i ich ewentualnych niespodziankach, od tego są doradcy sprzedaży. Nie ma tłumaczenia typu, że doświadczyło 1% klientów skoro temat jest znany u wszystkich producentów samochodów od lat trzech!!! Dla mnie to perfidne. Nie chodzi, że jestem na nie z Toyota. Mam ALE to przedstawiciela w Brukseli. Zawsze będę zachwalał ich napęd hybrydowy (mam teraz innny model i markę) i nie  zmienię na nic innego. Czepiam się Auris II FL bo to niedoróbka i przedstawiłem wystarczająco dowodów przez ostatni rok, że to nie jest moja wyobraźnia skoro papiery potwierdzają co wcześniej pisałem.

Jeżeli ktoś teraz kupuje lampy tego typu w tym samochodzie i zapoznał się z faktami to robi to na własne skaranie. Ja kupiłem, bo nie zdawałem sobie sprawy z problemu.

Fakt, że naprawili podgrzewanie szyby przy kamerach nie znaczy, że chcieli, a musieli. Komputer rejestrował każdy sygnał i w razie wypadku śmiertelnego biegły wyciągnie dane, ze wina leżała po stronie samochodu, a na lampach to tylko zamrożona woda... nie uwowadnisz, że to ona spowodowała, że Ty spowodowałem kolizje.

Ja mam sprawę w sądzie od właściciela który odkupił moją Auris od salonu Lexus, że zataiłem wadę tych lamp, a facet we Włoszech najechał na sarnę i spowodował wypadek trzech samochodów. Doszukał się, że składałem reklamacje i wytoczył mi sprawę (jego ubezpieczalnia też mąci) Nie liczę na zdanie Toyoty, boi dla mnie są tyle warci co ten pozew.

Wiem przynajmniej, że drzwi będą mu nagle malować jak się rzeczoznawca zabrał za oględziny powypadkowe.

Teraz może będzie wylewanie pomyj na mój nick ale jak pisałem o bezkluczykowy systemie to skakaluscie do gardeł, wystarczyło pare tygodni i wyszło, że mogą Wam odpalić wózek z przysłowiowym spinaczem przy gnieździe OBDII.

Kurczę aż musiałem konto aktywować. Pare osobników potrafi podnieść ciśnienie.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: 10 Maja 2017, 16:01:47 »
Na dodatek: dlaczego taki przykładowo Opel zmienił ofertę i lampy Fullled są jako osobna opcja? Dla mnie to uczciwe: chcesz je to płać i nie płacz. (Zauważyłem, że wszystkie nowinki dodają jako samodzielne opcje dodatkowo płatne). W Toyocie chcesz mieć otpowiednia tapicerkę to dowalmy Ci lampy, flagi i inne bzdety, które trzeba za wszelka cenę sprzedać frajerom.

Taka marka jak Lexus sprzedaje te lampy tylko ze spryskiwaczach, nie chcesz tracić pieniążków na płyn - kupujesz na zwykle żarówki i nie ma dyskusji.

W Skandynawii nie chodziło, że są cięższe zimy, a ochronę konsumenta, że to w końcu jego pieniądze nakręcają interes Toyota Europe.
Przeżyjcie się modelom Toyoty produkowanych poza EU - przepaść. Dlatego nie mówię Toyota to zło. Przedstawiciel Toyoty to zwykły .... dopowiedzcie dobie sami.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #313 dnia: 10 Maja 2017, 17:03:20 »
Niepotrzebnie się irytujesz. Gdzie jest dwóch ... będą trzy zdania. Dyskusja ma to do siebie, że przerzucamy się argumentami lepszymi lub słabszymi, nie ma co brać ich do siebie. Niepotrzebnie chcesz przekonać wszystkich, że to Ty masz racje bezwzględną. Dlatego niektórzy nie wytrzymują. Twoje działania mi imponują, to co piszesz jest wartościowe, choć nie zawsze się z Tobą zgadzam. 
Zostań z nami i rób swoje ... na luzie.     
PS. Fajnie, że teraz po Toyocie masz samochód bez wad. Liczę, że kiedyś zdradzisz jaki.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Marcin_G

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #314 dnia: 10 Maja 2017, 17:07:03 »
Nieśmiało dodam że Corolla z lampami led ma spryskiwacze w standardzie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl