Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

F_20.0

• Gość
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #315 dnia: 10 Maja 2017, 18:17:23 »
KoMarek ja nie zawsze piszę składnie, więc możne mieć pewne niejasności co do w jaki sposób rozumuję dlatego staram się posiłkować danymi z różnych instytucji czy samych parametrów i ofert producenta. Ja nikogo nie chcę przekonać, że to ja mam zawsze racje, ale też nie można zakłamywać rzeczywistość. Dla mnie byłoby uczciwe: mamy w ofercie FullLED ale jako opcja (płatna), mamy skórzaną tapicerkę jako opcja (płatna), mamy 17 calowa koła jako opcja i wtedy wszyscy będą szczęsliwi. Znający temat nie kupią lamp inni gadzeciarze, którzy będą sie poruszać tylko po mieście owszem i ich będę rozumiał.
Nie może być tak, że przychodzisz do salonu, opowiadasz o tym problemie, a Ci udają, że pierwszy raz o tym słyszą!!! Czyli pracują od wczoraj pewnie, bo jak pisałem prawnicy łamią głowy jak z tego wybrnąć od 2013/2014 roku!!! I powtarzam, że problem nie dotyczy Toyoty Auris ale wszystkich samochodów wyposażonych bez podgrzewaczy czy spryskiwaczy poruszających się poza terenem zabudowanym (szczególności górzystym lub terenem gdzie występują częstsze opady w minusowych temperaturach)
Jezeli do kogoś nie przemawiają papiery, pisma, wnioski urzędów, specjaliści i w dodatku Cię obrażają to .... można dostać małych.
Pamiętam jak mnie wyzywali w sprawie opon 17 calowych w Auris i braku alternatyw w homologacji. Dopiero w święta wielkanocne dostałem pismo od Toyoty, że od 03.2017 wydają zgodę na montaż 16 cali nie narażając klienta na oskarżenie samowolne ingerencję w własciwości jezdne pojazdu. Zajeło im to też kupa czasu. I pytam się, kto miał rację? Kopię podeślę dziś wieczorem jak wróce z pracy ( musi być nalepka w lewym słupku od Toyota na 16 cale) czyli do tego roku mogłeś być wydutkany przez ubezpieczyciela, bo Toyota wystawiała jedno pismo: zabronione jest montaż 16 cali (pomimo montażu w serwisie Toyota)
Reasumując: ja tego problemu już nie mam. Kupiłem Lexusa CT200h z xenonami i ze spryskiwaczami, mam w homologacji wiele alternatyw kół, piękną skórę, która nie pęka i ślicznie położony lakier nawet w najgłębszej d.... Tylko martwi mnie ten sposób na spinacz w OBUII...mam nadzieję, że Lexusa się nie da w ten sposób odpalić  :-(
Narazie mam GPS-a założony chałupniczo, działa.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: 10 Maja 2017, 18:24:18 »
Do Marcin_G: piszesz .."Nieśmiało dodam że Corolla z lampami led ma spryskiwacze w standardzie"... tak wiem od samego początku jak wprowadzili ten model do sprzedaży i jakoś cena nie była astronomiczna. Czyli się da. Problem tkwi w rodzaju klienteli która kupuje Corolle a Auris. Chyba nie trzeba się rozpisywać. Innego argumentu nie widzę. Choć wiadomo, akcja serwisowa dla Auris mogłaby odbić się czczawką dla akcjonariuszy.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #317 dnia: 10 Maja 2017, 18:37:43 »
przypominam o tym, że oszczerstwa tego typu chętnie się z Tobą podroczę w sądzie i myśle że Cię na to stać

Draco, nie pękaj  :good:
F-20 wyprztykał się z siana na swoje procesy w Niemczech wiec póki co możesz spać spokojnie  :-)
A nawet jakby, to na razie angielskie funciaki i tak stoją wyżej niż niemieckie ojro  :laugh:

Ja mam sprawę w sądzie od właściciela który odkupił moją Auris od salonu Lexus, (...)  Doszukał się, że składałem reklamacje i wytoczył mi sprawę

Widzisz, chciałeś być Don Kichotem i wyszło jak w bajce  :grin:

Niepotrzebnie się irytujesz. Gdzie jest dwóch ... będą trzy zdania. Dyskusja ma to do siebie, że przerzucamy się argumentami lepszymi lub słabszymi, nie ma co brać ich do siebie. Niepotrzebnie chcesz przekonać wszystkich, że to Ty masz racje bezwzględną. Dlatego niektórzy nie wytrzymują.

Święte słowa  :good:  :good:

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #318 dnia: 10 Maja 2017, 20:32:31 »
tomery dopiero co przeczytałem ten wpis i nie mogę uwierzyć ze ten F jest wciąż na tym forum chyba na forum Lexusa go nie zaakceptowano  :laugh: . co do wpisu to jak się chce
skarżyć to niech idzie się skarżyć gdzie indziej i przestanie zaśmiecać to forum  <zalamka> :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2017, 20:49:51 wysłana przez Draco »

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: 10 Maja 2017, 21:51:18 »
Większego chama jak ty draco ( celowo z małej litery ) to nie widziałem. Człowiek chce po ludzku, ale ty koniecznie musisz pokazać jak ci słoma z butów wystaje. Mam w dupie, że dostanę bana, ale tobie należy się dać w mordę za chamskie posty i mam nadzieje , że trafisz na swego i zaliczysz to na co zasługujesz.

Nie skarżę się tylko jak widzę co wypisujecie ludziom nowym na forum, którzy maja obawy... żal mi tych ludzi co słuchają bzdur.

Na koniec zanim mnie moderator odetnie (ciekawe co wytnie ) ile ludzi zauważyło, że jeden z drugim ma problem w zimie z tymi lampami? Pisze o tych co są oślepiani jak ich mijają na drodze, aż im siatkówki wypala. Zdjęcia przedstawiłem już grubo wcześniej, że zanika granica cienia i światła i rozproszenie swaiatla jest dramatyczne. Ale co tam, mamy super światła i one mnie nie oślepiają, a reszta niech się buja, przecież to ja panisko jedzie.   

Resztę przepraszam, ale na chamstwo odpowiadam chamstwem.

Cieszę się, że pare osób uznało, że im pomogłem choć nie na tym forum. Tutaj się liczy parcie na szkło i pozytywne opinie dla Auris ... No i chamstwo w wydaniu kilku osób.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #320 dnia: 10 Maja 2017, 22:51:59 »
Draco, tomery,

w Waszym przypadku potwierdza się to, że najgłośniej krzyczy ten, co nie ma nic do powiedzenia. Prześledziłem Wasze posty i generalnie nic konkretnego one nie wnoszą.

Nie wiem czym jest spowodowany Wasz atak na F_20.0, ale sarkazm i szyderstwo jaki prezentujecie poprzez swoje wypowiedzi powinien wzbudzić reakcję Moderatorów (dziwię się, że jeszcze to nie nastąpiło).

Kolega  F_20.0 nie dość, że jest jednym z niewielu, którzy w sposób merytoryczny przytaczają swoje argumenty, to próbuje zrobić coś dla dobra większej liczby osób, które nieświadomie nabyły produkt z ukrytą wadą (LED). Swoją drogą jestem dla niego pełen podziwu i trzymam kciuki za wytrwałość i końcowy efekt tych batalii.

Draco, tomery, poprzez zachowanie takich jak Wy fora tego typu schodzą na psy. Miejcie tego świadomość siadając kolejny raz przed komputerem.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #321 dnia: 10 Maja 2017, 23:22:05 »
Na innych poważnych i szanujących się forach, koledzy w najlepszym przypadku odpoczęli by od pisania przez 2 tygodnie i gitara. Z mojej strony  <zolta> <zolta>

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #322 dnia: 11 Maja 2017, 00:18:49 »
f_20 naprawdę chcesz się skarżyć ze mną wypisując takie posty ?
to co o minie sądzisz mało mnie interesuje (na twoje szczęście), twoje pogróżki tez nie zabardzo mnie wzruszają wiec po raz kolejny przestań śmiecić !

Jasio powiedz mi co ty takiego wniosłeś do forum swoimi postami? te które przejrzałem to tylko pytania lub przytakiwania ... zacznij od siebie zanim zaczniesz skakać na kogoś innego w dyskusji której nie znasz do końca

jedno jest jednak pewne ten temat niczego nie wnosi i zanim ktoś zabierze glas niech się zastanowi jakie samochody maja LED i spryskiwacze w PL i w jakiej są cenie. Toyota nie przewidziała spryskiwaczy w Aurisie i kropka niepodoba się to zmieńcie samochód jak f_20!

ja mam trzeci samochód z LED i nigdy nie miałem spryskiwaczy robię rocznie ponad 50tys i nigdy nie miałem problemu !
robicie zamieszanie podążając za postami kogoś kto nawet nie ma już Toyoty a który to zaraz po zakupie (własnym wyborze) narzekał na każdym kroku na samochód próbując namieszać wszystkim w głowach starając się stworzyć opozycje aby dokopać toyocie a raczej udowodnić swoje racje

macie swój rozum czy jesteście jak barany idące na rześ ?! podpowiedzcie sobie sami
ja skończyłem ten temat, PA

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #323 dnia: 11 Maja 2017, 08:02:57 »
F_20, napiszę to jeszcze raz: dziękuję za zwrócenie uwagi na konstrukcje reflektorów LED zamontowanych w Aurisie. Dzięki temu mogłem podjąć decyzję o rezygnacji z ich montażu ze względu na bezpieczeństwo swoje i innych użytkowników drogi.

Znam ludzi, którzy po zakupie czegokolwiek, uważają, że jest to coś najlepszego na świecie, ale cenię tych, którzy potrafią opisać również wady tych rzeczy. A w przypadku Aurisa Hybrid, to ma on całą masę dziwnych rozwiązań i niedoróbek, które nie pasują do ceny za którą jest sprzedawany (ma też oczywiście dużo zalet :) ). A jeżeli ktoś nie przyjmuje tego do wiadomości, to jest to tylko i wyłącznie jego sprawa.

Forum, oprócz dupowłaztwa, jest też miejscem do informowania o tych ciemnych stronach naszych samochodów. No chyba, że jest to forum założone i prowadzone przez Toyotę. Tylko na taką informację nigdzie się nie natknąłem.
Rozumiem, że są tutaj też pracownicy TMP, żeby wyjaśniać, informować lub też czerpać wiedzę od użytkowników samochodów Toyota, ale chyba nie będziemy tutaj reprezentować tylko "jedynem słusznej linii"?

A jak już robicie osobiste wycieczki, to Draco: czy Ty jesteś pracownikiem związanym w jakiś sposób z TMP (salon, warsztat, TMP)?

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #324 dnia: 11 Maja 2017, 08:27:19 »
Nie wiem czym jest spowodowany Wasz atak na F_20.0, ale sarkazm i szyderstwo jaki prezentujecie poprzez swoje wypowiedzi powinien wzbudzić reakcję Moderatorów (dziwię się, że jeszcze to nie nastąpiło).

Jasio, niepotrzebnie napinasz się jak plandeka na Żuku.

Jeśli nie zrozumiałeś mojego wpisu to ci wyjaśnię.
W żartobliwy sposób odniosłem się do wpisu kogoś kto straszy innych sądami tylko dlatego, że ma inne zdanie.
Twoim zdaniem to jest normalne ?
A ty mnie straszysz Moderatorami ???  :shock:

Kolega  F_20.0 nie dość, że jest jednym z niewielu, (...) próbuje zrobić coś dla dobra większej liczby osób, które nieświadomie nabyły produkt z ukrytą wadą (LED). Swoją drogą jestem dla niego pełen podziwu i trzymam kciuki za wytrwałość i końcowy efekt tych batalii.

O jakiej ukrytej wadzie ty mówisz ?  :o
Forum skupia może promil   :o tych którzy mają LED-y , a na forum F-20 jest jedyny który się skarży.
Procesował się w Niemczech , pisał do Brukseli (niezadowolony wylewał żale bo dostał odpowiedź nie po jego myśli) , próbował na forum zachęcać innych do przyłączenia się do jego batalii.
I co ?
Ano klakierów (podpuszczaczy i kibiców) miał wielu , ale chętnych do przyłączenia się nikogo.
Czyli ?
Ano jego pisanina mogła się podobać, ale jego "misja" już niekoniecznie - jakoś poza nim nie znalazł naśladowców i chętnych do "wojny" - czyli innym niespecjalnie LED-y bez spryskiwaczy przeszkadzają.

Teraz kupił Lexa z LED-ami i ze spryskiwaczami.
Mogę sobie wyobrazić że będzie jechał w trasie 3 godziny (w padającym śniegu) , wypsika cały płyn do spryskiwaczy i te LED-y mu zamarzną.
Będziesz mu "kibicował" jak będzie się procesował z Lexem (a mogę to sobie wyobrazić - malkontenci tak mają) , że nie dali zbiornika z ilością płynu na 4 godziny jazdy ???

Myślę, że już sobie wytłumaczyliśmy wszystko ?

A żeby być do końca obiektywnym:
Kupując Aurisa świadomie nie wybrałem tego z LEDami (kierowały mną względy $$$ - w razie ewentualnych "problemów" w okresie pogwarancyjnym) i waga tego argumentu to 99,999999%.
Reszta % to wpis (i tu ukłon w stronę F-20) który wcześniej przeczytałem na forum i który gdzieś mi się "kołatał w pamięci" że LED-y zamarzają (choć z tego co kojarzę to cała "pisanina" F-20 weszła w fazę kulminacyjną już po kupieniu samochodu przez nas).
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2017, 08:35:24 wysłana przez tomery »

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #325 dnia: 11 Maja 2017, 08:43:20 »
Cytuj (zaznaczone)
Jasio powiedz mi co ty takiego wniosłeś do forum swoimi postami? te które przejrzałem to tylko pytania lub przytakiwania ... zacznij od siebie zanim zaczniesz skakać na kogoś innego w dyskusji której nie znasz do końca

Drako, zadaję pytania i potwierdzam na bazie własnych spostrzeżeń (a nie przytakuję). Po to właśnie jest forum. Ja przynajmniej, w przeciwieństwie do Ciebie, nie piszę sarkastycznych postów.

Cytuj (zaznaczone)
f_20 naprawdę chcesz się skarżyć ze mną wypisując takie posty ?
to co o minie sądzisz mało mnie interesuje (na twoje szczęście), twoje pogróżki tez nie zabardzo mnie wzruszają wiec po raz kolejny przestań śmiecić !

To hipokryzja obserwując Twoje posty.

Tomery, tu nie chodzi o napinanie się czy straszenie kimkolwiek. Chodzi o zachowanie merytorycznej dyskusji, a nie skakanie sobie do gardeł i wypisywanie żartobliwych (w opinii innych szyderczych) postów.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: 11 Maja 2017, 10:30:31 »
Kurcze znowu się dałem sprowokować. Przepraszam.

Do tomery: czy ja pisałem, że spryskiwacze mają zastąpić całe zło? Nie zużyję całego płynu, bo dojadę do najbliższego bezpiecznego miejsca gdzie mogę się zatrzymać i je oczyścić, a nie stanąć jak "%$#@!@#" na środku drogi i czyścić sobie lampki i czekać, aż ktoś mnie najedzie.
Nie doświadczyłeś tego to nie wiesz, że w ciągu dosłownie 5 min zostaniesz bez świateł na środku autostrady gdzie inni jadą ponad 140km/h, a do najbliższego parkingu masz 30-40 km!!!

Co niektórzy nie chcą przyjąć do wiadomości, że nie wszyscy jeżdżą po mieście i tylko w słoneczne dni.
Czy naprawdę cieżko sobie to wyobrazić, że w pewnych okolicznościach może być to bardzo niebezpieczne, a twierdzenie, że to wina opadów śniegu i marznącej mżawki w Naszej strefie klimatycznej jest nie na miejscu.
Unikanie odpowiedzialności producenta (poprawienie w sposób minimalnej wady), a tym bardziej wypisywanie bzdur o konieczności zakupu chemikaliów w sprayu, aby szron, lód, śnieg nie osiadał na kloszach i na koniec wciskanie kitu klientowi, który konkretnie zadaje pytanie sprzedawcy odnośnie tego typu lamp to już nie jest gra fair play.

Do wiadomości: mam teraz bixenony (ciepłe) i wracałem ze Salzburga w taką wredną pogodę i nie musiałem stawać co chwilkę na pobocze. (Jak to było w Auris) Tym się różnią lampy FullLED od zwykłych czy nawet xenonów w taką pogodę

Do Mistic: cała przyjemność po mojej stronie, reaktywowałem konto, bo nie wytrzymałem jak chłopak pytał o te właśnie lampy z obawami, bo poczytał forum, a "cała" ekipa ekspertów stwierdziła, że F_20.0 to świr i nie ma czym się przejmować. Wypisz, wymaluj rozmowa w salonie. ..."Prosze Pana, pierwsze słyszę. Nasza technologia to nowoczesne rozwiązania i nie ma miejsca na tego typu zdarzenie. To jest kaczka dziennikarska. Jesteśmy liderami bezpieczeństwa i jakości"... nie wierzycie? Spróbujcie sami zapytać w salonach.

Nie ma co bić piany, wszystko zostało powiedziane. Lampy po oszronieniu lub zalodzeniu oślepiają innych użytkowników drogi ( to już jest udokumentowane fotograficznie - granica światła i cienia nie istnieje ), do lamp klei się wszystko śnieg, lód, brud i ze względu na specyfikę patrz linijkę wyżej.
W pewnych warunkach okleją się klosze kompletnie nie dając światła, co znowu w pewnych okolicznościach jest zagrożeniem zdrowia i życia dla użytkownika samochodu lub innych kierujących poruszających się tą samą jezdnią. Jedynym sposobem na odzyskanie sprawności świateł i dalsza bezpieczna podróż wymaga natychmiastowego zatrzymania się i ręczne oczyszczenie klosza, co nie zawsze jest możliwe w sposób bezpieczny dla innych.
 Ostatecznym faktem jest, że Toyota wiedziała o problemie od lat trzech od innych producentów, wie, że są skargi po serwisach i nie robi w tym kierunku nic oprócz oferowania środków w sprayu lub udawanie, że oni pierwsze słyszą.
Na piśmie dostaniecie już inne informacje, napisane przez prawników. (odnośnie norm unijnych, homologacji i innych bzdetów)

Tłumaczenie, że problemu nie ma, bo ja tego doświadczyłem jest pomocne tyle co ... dla mnie to zakłamanie samego siebie, a kiedyś uczono: człowieku myśl i przewiduj...

Do Agilless: masz rację, robię sobie przerwę, tylko pozwól mi wrzucić jeszcze pismo od Toyoty odnośnie kół  :cheesy: Pozdrawiam Was, a "Was" nie pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2017, 10:47:41 wysłana przez F_20.0 »

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #327 dnia: 11 Maja 2017, 15:01:01 »
Ano jego pisanina mogła się podobać, ale jego "misja" już niekoniecznie - jakoś poza nim nie znalazł naśladowców i chętnych do "wojny" - czyli innym niespecjalnie LED-y bez spryskiwaczy przeszkadzają.

Wątek jest o światłach full LED i jako taki służy do wymiany informacji na tematy związane z tym właśnie wyposażeniem.
To co niektórzy koledzy piszą a zacytowałem tylko kawałek powyżej, jest nadinterpretacja.

Jak już wcześniej napisałem, jak rasowa "blondynka" nie zauważyłem i nie przyszło mi do głowy w trakcie odbioru w salonie sprawdzać tego, że zakupione przeze mnie auto ma symetryczne zaślepki do holowania a nie spryskiwacze do LEDów, które "och, ach" są takie fajne, ładne i nowe i lepsze niż xenony.

Więc problem jako taki mnie żywotnio insteresuje, wdzięczny jestem użytkownikom forum (np. F_20.0) za naświetlanie problemów - bo wcześniej nie byłem ich świadom.
I nie dyskutuję z faktem, że lepiej wiedzieć o potencjalnym problemie niż go doświadczyć na sobie (chyba że ktoś lubi takie niespodzianki).
Z ciekawością śledziłem batalię F_20 bo On miał w ręku dowody, chęci oraz warunki do tego, by pość dalej i egzekwować prawa konsumenta przed sprzedawcą/producentem.
Zima w Polsce tego roku była łagodna - nie miałem problemu z zamarzaniem LEDów. Więc nie mam argumentów do dyskusji z dealerem. Jeszcze... W przyszłym roku może być inaczej - a wtedy będe wiedział na co uważać w podróży - oraz jakie ścieżki dochodzenia swoich racji działają a jakie nie z Toyotą.

Zdumiewa mnie fakt, że taka kumulacja wycieczek interpersonalnych jak widać powyżej, nie spotkała się jeszcze z żadną reakcją moderatorów...

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #328 dnia: 12 Maja 2017, 01:12:55 »
EliEli - jak tu opisują, że chciałem wciągnąć w to innych. Bzdura. Ja po analizie co jest z tym wozem przestałem ufać i było postanowione: rozbić albo sprzedać. Innej opcji nie było. Nie mogłem sobie pozwolić, aby moja rodzina przemierzała 900 km w niedoróbce gdzie zaraz koła lub kierownica odpadnie, bo ktoś zapomniał dokręcić śrubkę, skoro drzwi nie potrafią jak należy pomalować ( to nawet Dacia za 7 tyś euro ma pięknie położony lakier na ramach drzwi )

W Polsce mamy Rzecznika Praw Konsumenta i inne tego typu urzędy. Ja kupiłem wóz w Niemczech i tutaj podchodzi się indywidualnie do sprawy, czyli sam musisz toczyć wojnę w korporacją, nikt Ci nie pomoże. Próbowałem z Europejskim Biurem do spraw konsumenta, ale oni są za ciency, a dobry adwokata nie dostaniesz z polisy prawnej.

Użytkownicy w Polsce mają większe możliwości i dlatego próbowałem Was nakierować na problem.
Kontaktowałem się z wieloma ludzmi ze świata motoryzacji typu Zachar, Ziętarski, dziennikarze śledzący problem w innych markach , z urzędami (stąd macie dużo informacji, które Wam starałem się przekazać) i nikt nie raczył nawet się chwilke zastanowić czy istnieje takie niebezpieczeństwo, natomiast już wiem z innych źródeł ja dozór tech, że problem jest znany już od lat trzech!!!. 

Walczcie o swoje, dopóki klient będzie milczał reszta ma to w poważaniu, ale skoro parę osób nie widzi problemu i jeszcze wylewa wiadro pomyj to dlaczego mam dalej działać w tej sprawie ( nawet już auta tego nie poosiadam ) Pozdrawiam i raz jeszcze powtarzam, nie chciejcie się przekonać gdzieś w nocy na drodze, że miałem rację i najgorsze moje przypuszczenia się ziściły na Waszej skórze. Pozdrawiam i dobranoc.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2017, 01:24:01 wysłana przez F_20.0 »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #329 dnia: 12 Maja 2017, 22:06:50 »
To masz pecha z drzwiami bo ja specjalnie położyłem się pod samochodem by spróbować to dostrzec i niestety nic. II FL 2015 Początek produkcji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl