No chłopie, jeśli dla Ciebie 7 odcieni lawendowego to taki sam problem jak niesprawne podczas śnieżnej nocy światła to ja nie widzę sensu rozmowy z Tobą.
Sens jest podobny rozmowy z kimś, komu przeszkadzają reflektory podczas śnieżnej nocy.
Podczas gdy znakomita większość nigdy się z tym "problemem" nie spotkała.
Zawsze można znaleźć takie warunki aby część aut je spełniało a część nie. Swego czasu były fajne warunki przetargów na auta dla policji, np. określona długość auta.
Tu jest dokładnie to samo. Wystarczą jeszcze mocniejsze opady śniegu, niższa temp. że kolejny zawodnik coś krzyczał...
Powtarzam, w poprzednim aucie z oryginalnymi ksenonami przez 10 lat włączyłem je jeden raz by sprawdzić czy działają a auto zimą i latem w każdy dzień roboczy było w użyciu, zdarzały się również góry (byłem nim powyżej 2000mnpm). Czy dałoby się je zalepić śniegiem? Oczywiście jak każde inne... Czy zdarzyło mi się to kiedykolwiek? Raczej nie.. Dla mnie ta "sprawa" jest typu dajcie mi psa a znajdę kija...
Ledom jako takim nic nie dolega, działają znakomicie, wraz z samopoziomowaniem i automatycznym włączaniem drogowych. Producent po prostu nie wyposażył auta w opcję spryskiwaczy, czego bynajmniej nie ukrywa. Można kupić albo nie. Mnie akurat spryskiwacze reflektorów włączające się czy tego chcę czy nie przy co piątym spryskiwaniu przedniej szyby, bez możliwości wyłączenia lub zmiany częstotliwości, wkurzały na maksa w poprzednim aucie i bardzo się cieszę że ich w Aurisie nie ma.
Podpisuję się pod tym. Po poprzednim aucie z oryginalnymi i naprawdę dobrymi ksenonami, myślałem że w temacie świateł będzie po prostu trochę lepiej. Nie jest. Jest genialnie... Brakuje oczywiście świateł skrętnych (może już ktoś wyskoczył z tematem, że to bubel?) ale jasność, zasięg - dla mnie na "6". Jazda w nocy jest po prostu przyjemna... Ja mam spryskiwacze ale są prawdopodobnie rzadko używane (w ciągu roku zużyto około 2-3 litrów płynu).
No nie... To jest tylko w wersji sedan. W ofercie brak jakichkolwiek systemów wspomagania bezpieczeństwa. Skrzynia w manualu tylko M5. Regulacja kierownicy tylko w pionie. Przednie czujniki parkowania niedostępne. Brak kurtyn powietrznych. No i spryskiwaczy reflektorów też nie widzę...
Eee...tam.. Najważniejsze, że światła się nie zalepiają śniegiem...

Pytanie do posiadaczy: jak jest sucho to ładnie świecą? Znacząco lepiej niż halogeny ?
Nie. IMHO jest przepaść między oświetleniem żarówką halogenową i LED. Spróbuj zapalić oba w nocy, to zrozumiesz o czym piszę.
BTW, Zamarzanie LEDów nie jest wymyślonym problemem skoro są oferowane reflektory LED ze specjalnym podgrzewaniem:
https://www.jwspeaker.com/products/heated-4x6-led-headlights-model-8800-evolution-2/
Raczej nikt, kto uważał na fizyce pod koniec podstawówk,i nie powinien być tym faktem zdziwiony.
To tak jak z żarówką z włóknem wolframowym. Może służyć do oświetlenia, choć pewnie z 90% energii idzie na straty (ciepło) i tak naprawdę bardziej ogrzewa niż oświetla. LED odwrotnie.