Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obwd-crash

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #480 dnia: 02 Lutego 2021, 09:37:53 »
Mam w swoim ksenony i spryskiwacze reflektorów.
Porównując zużycie płynu w Auris do Citroena Xsary, przy spryskiwaniu reflektorów, to przy Citroenie używane były za każdym razem, w Auris co 3-4 raz, dodatkowo po użyciu w Citroen miałem kałuże pod reflektorami, tak lały tamte spryskiwacze. Wystarczyło z 10-15 razy użyć i nie było bańki płynu (4-5l).
Auris II HSD 2013 Prestige

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #481 dnia: 02 Lutego 2021, 09:49:45 »
A spryskiwacze reflektorów włączają się za każdym razem gdy używasz spryskiwacza szyby? Miałem tak W Peugeocie 3008 z ksenonami - masakra bo płyn znikał w ilościach hurtowych. W RR P38 miałem wycieraczki (polecam !!) , które uruchamiały się przy chyba co drugim lub co trzecim uruchomieniu spryskiwacza przedniej szyby. Czyli normalnie.

Może to spryskiwanie reflektorów da się jakoś przeprogramować ?
O ile dobrze pamiętam, to spryskiwacze reflektorów włączały się co piąte użycie spryskiwaczy szyby przedniej przy włączonych światłach mijania / drogowych, i nie można było tego zmienić.  Wycieraczki reflektorów były dobre w starych modelach z płaskimi kloszami. Spryskiwacze są ok pod warunkiem że można je wyłączyć jak nie są potrzebne, czyli podczas jazdy po oświetlonych ulicach.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #482 dnia: 02 Lutego 2021, 09:58:05 »
A spryskiwacze reflektorów włączają się za każdym razem gdy używasz spryskiwacza szyby? Miałem tak W Peugeocie 3008 z ksenonami - masakra bo płyn znikał w ilościach hurtowych. W RR P38 miałem wycieraczki (polecam !!) , które uruchamiały się przy chyba co drugim lub co trzecim uruchomieniu spryskiwacza przedniej szyby. Czyli normalnie.

Może to spryskiwanie reflektorów da się jakoś przeprogramować ?
O ile dobrze pamiętam, to spryskiwacze reflektorów włączały się co piąte użycie spryskiwaczy szyby przedniej przy włączonych światłach mijania / drogowych, i nie można było tego zmienić.  Wycieraczki reflektorów były dobre w starych modelach z płaskimi kloszami. Spryskiwacze są ok pod warunkiem że można je wyłączyć jak nie są potrzebne, czyli podczas jazdy po oświetlonych ulicach.

Sprawdziłem w instrukcji - w wersjach ze zmywaczami przy włączonych światłach głównych włączenie przy pierwszym użyciu spryskiwaczy i potem co piąty cykl.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #483 dnia: 02 Lutego 2021, 11:08:53 »
Prius Plus, ledy mijania. Spryskiwacz włącza się przy pierwszym użyciu spryskiwacza szyb, pod warunkiem, że światła są włączone. Później światła myje się wedle życzenia - dedykowany jest ku temu osobny klawisz.

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #484 dnia: 02 Lutego 2021, 11:36:15 »
Czyli można zrobić spryskiwacze reflektorów działające normalnie tylko PSA jest nadgorliwe.
Pozdrawiam
Wojtek

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #485 dnia: 02 Lutego 2021, 12:17:36 »
Grupa VW też jest nadgorliwa

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #486 dnia: 02 Lutego 2021, 12:28:14 »
W Tucsonie miałem co 5 raz nie częściej niż co 10 min.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #487 dnia: 02 Lutego 2021, 13:08:56 »
Pokonuje codziennie ponad 100km. Na wakacjach założyłem ceramikę na lampy i szybę u brata znajomego. Mam spokój i z płynem i niby zatrzymywaniem się co chwila ciągiem czasami jadę 500km w ostatnim czasie i odśnieżam lampy tylko rano.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #488 dnia: 02 Lutego 2021, 13:27:36 »
Pokonuje codziennie ponad 100km. Na wakacjach założyłem ceramikę na lampy i szybę u brata znajomego. Mam spokój i z płynem i niby zatrzymywaniem się co chwila ciągiem czasami jadę 500km w ostatnim czasie i odśnieżam lampy tylko rano.
Czyli to działa hydrofobowo w pełnym zakresie temperatur?  A ile kosztuje i na jak długo starcza?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #489 dnia: 02 Lutego 2021, 13:40:16 »
Zapłaciłem chłopakowi bodajże 300zl albo 200zl za klosze i szybę z niewidzialnymi wycieraczkami. Auto zabrał na dwa dni bo niby tak trzeba a nie robi po łebkach. Że trzeba czyścić, suszyć nakładać kolejno i tak dalej. Jestem zadowolony.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #490 dnia: 02 Lutego 2021, 13:51:15 »
Czyli to działa hydrofobowo w pełnym zakresie temperatur?  A ile kosztuje i na jak długo starcza?
https://allegro.pl/oferta/rrc-easy-wiper-niewidzialna-wycieraczka-200-ml-9505210691?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

+ Fibra waflowa .

Nałóż na lampy i szybę czołową i przednie boczne . Będziesz zakochany ale pamietaj aby użyć rękawiczek aby nie przenosić tłuszczu na szybę i fibry !!

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #491 dnia: 02 Lutego 2021, 14:57:11 »
https://allegro.pl/oferta/rrc-easy-wiper-niewidzialna-wycieraczka-200-ml-9505210691?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

+ Fibra waflowa .

Nałóż na lampy i szybę czołową i przednie boczne . Będziesz zakochany ale pamietaj aby użyć rękawiczek aby nie przenosić tłuszczu na szybę i fibry !!

Sprawdźcie czy ten wynalazek można stosować na plastikowe reflektory. Takie Soft99 Ultra Glaco to tylko na szyby na przykład. Nawet na lusterka nie zalecają.
Pozdrawiam
Wojtek

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #492 dnia: 02 Lutego 2021, 15:28:10 »

+ Fibra waflowa .

Sprawdźcie czy ten wynalazek można stosować na plastikowe reflektory. Takie Soft99 Ultra Glaco to tylko na szyby na przykład. Nawet na lusterka nie zalecają.
A wkład lusterka z czego jest ? Lustro jakby nie było to powierzchnia "szklana "
Ja stosuję na full  ledy i nie zauważyłem efektów ubocznych

Offline Redsik

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS HYBRYDA
« Odpowiedź #493 dnia: 23 Kwietnia 2022, 13:25:12 »
Witam.Mam pytanie.Posiadam reflektory full led.Co w sytuacji kiedy nam sie spali zarnik??Wymienia sie go na nowy??Czy jest to nie wymienne??

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #494 dnia: 23 Kwietnia 2022, 17:38:52 »
Witam.Mam pytanie.Posiadam reflektory full led.Co w sytuacji kiedy nam sie spali zarnik??Wymienia sie go na nowy??Czy jest to nie wymienne??

Niestety wymieniasz całe reflektory, ale są już firmy które robią regenerację.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl