Autor Wątek: Auris Hybrid dodatkowe 2 lata gwarancji...???  (Przeczytany 7004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline supermajku

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris Hybrid dodatkowe 2 lata gwarancji...???
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Grudnia 2015, 18:57:46 »
Wspólnie ze znajomymi kupiliśmy grupowo kilka takich toyot. Jeden wziął ta navi i żałuje. Ba! Nawet Ac ma droższe o 100 zl. Zbyt słaba funkcjonalność.

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Grudnia 2015, 21:09:46 »
Ja odbierałem swojego Aurisa w lipcu i zdecydowałem się na nawigację TTGo2+. Nie jest to jakiś szał, szczególnie kiedy wcześniej korzystałem ze wspomnianego już w tym wątku telefonu z Google Maps, ale niewątpliwym plusem Touch & Go 2 Plus są polecenia głosowe. Na prawdę jest to przydatne. Nie muszę gmerać w telefonie żeby wybrać jakiś numer telefonu. Dodatkowo jak planuję trasę jakąś poważniejszą jak wycieczka objazdowa w wakacje po kilku miejscowościach to robię to na komputerze i wgrywam do nawigacji. Telefon po wejściu do samochodu ląduje w schowku pod podłokietnikiem.

Szczerze miałem ten sam dylemat czy jest to warte 3000zł, ale jak pomyślę sobie, że wydaje 100k zł na samochód i znowu będę musiał bawić się w te uchwyty na szybę, odpadające po jakimś czasie albo do nawiewu itd. to tak uznałem, że to bez sensu i kupiłem tą nawigację. Z perspektywy czasu nie uważam, że są to zmarnowane pieniądze. Dodatkowo myślę, że skoro kupujesz samochód za 100k zł i te 3k to taki problem to znaczy że Cię tak na prawdę na niego nie stać. Czemu nie wybierzesz czegoś niższej klasy, albo nie wybierzesz jakiejś Skody co w tej cenie będzie miała tą nawigację a być może nawet lepiej będzie działała od tej w Toyocie. Ja właśnie z tego powodu nie wybrałem Lexusa  :cheesy:

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Grudnia 2015, 17:42:05 »
Nawet Ac ma droższe o 100 zl.

Dziwne  :shock: Nikt mnie nie pytał czy mam navi przy ubezpieczaniu  :-)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Grudnia 2015, 17:43:06 »
Nawet Ac ma droższe o 100 zl.

Dziwne  :shock: Nikt mnie nie pytał czy mam navi przy ubezpieczaniu  :-)
bo wyższa suma ubezpieczenia :-)

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Grudnia 2015, 18:07:06 »
Dodatkowo myślę, że skoro kupujesz samochód za 100k zł i te 3k to taki problem to znaczy że Cię tak na prawdę na niego nie stać.

god107, nie wiem czy można rozpatrywać to w takich kategoriach. Tu chodzi o świadome wybieranie dodatków. To, że ktoś np. nie dobierze aluminiowych listewek na drzwi czy klapę bagażnika nie znaczy, że go na nie nie stać, ale, że przemyślał sprawę i nie są mu one niezbędne bo nie jest skrajnym estetą. Nie będę brał wszystkich opcji po to tylko, żeby komuś udowodnić, że mnie stać bo nie są mi one do niczego potrzebne, a te kilka tys. zł mogę spożytkować na zupełnie inne cele. To samo tyczy się nawigacji - nie chcę jej kupić po to tylko, aby chwalić się kolegom, że mam fabryczną nawigację/stać mnie na nią, ale po to, żeby mieć z niej użyteczność. Stąd też chcę zasięgnąć opinii osób, które mają już z tym urządzeniem jakieś doświadczenie. Uważam, że wydanie 3000 zł. na nawigację, a potem używanie w tym celu telefonu na przedniej szybie (bo navi jest do bani i dobrze o tym wiedziałem w momencie zakupu, ale tak czy srak muszę ją mieć, bo mnie stać) nie jest przejawem zamożności, ale pozerstwa i głupoty.

Mnie też przekonuje do tego dodatku w dużej mierze możliwość komend głosowych.     

Co do skody - chętnie wziąłbym nową oktawie ale niestety silniki TSI (mimo, że już na pasku i niby poprawione) odstraszają mnie skutecznie. Z resztą, jeśli taką skodę doposażyć to cena jest porównywalna. W Hybrydowej Toyocie płacę m.in. za legendarną (oby realną:) niezawodność i robię to świadomie.

Pozdrawiam!

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Grudnia 2015, 20:36:21 »
BRAWO "Jasio" zgadzam się z Tobą i popieram ! ! !  :good:

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Grudnia 2015, 21:55:07 »
To może inaczej. Touch Go+ nie jest warty swojej ceny. Każdy telefon o połowę tańszy bije te funkcjonalności na głowę. Jednak z perspektywy czasu uważam że spełnia swoje zadania w 100%.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Grudnia 2015, 09:18:59 »
telefonu z Google Maps, ale niewątpliwym plusem Touch & Go 2 Plus są polecenia głosowe. Na prawdę jest to przydatne. Nie muszę gmerać w telefonie żeby wybrać jakiś numer telefonu.

Jeśli masz telefon z nowym Androidem i nakładką Google Now, to po zejściu na główny ekran i wypowiedzeniu "OK Google", również możesz wybrać aby sam do kogoś z kontaktów zadzwonił. Więc jeśli tylko o tą funkcjonalność chodzi to myślę, że faktycznie niepotrzebna navi. Ja co prawda mam TNS510, ale również bez navi i przy wykorzystywaniu Google Now wszystko współgra bardzo dobrze.

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Grudnia 2015, 12:52:13 »
Jeśli masz telefon z nowym Androidem i nakładką Google Now, to po zejściu na główny ekran i wypowiedzeniu "OK Google", również możesz wybrać aby sam do kogoś z kontaktów zadzwonił.

No tak, ale znowu trzeba zadbać, żeby telefon był w miejscu w którym będzie mnie dobrze słyszał. Z tego co kojarzę trzeba też aktywować ekran żeby ta funkcja działała. Przy zablokowanym ekranie tylko w wersji angielskiej. A do Pani z Navi mogę mówić po polsku.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Grudnia 2015, 16:56:13 »
Tak prawda. Ale to w takiej konfiguracji w ogóle nie ma zestawu głośnomówiącego w aucie? u mnie tel paruje się przez bluetooth i wtedy mogę normalnie obsługiwać google now przez zestaw.

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Grudnia 2015, 12:08:15 »
Tak prawda. Ale to w takiej konfiguracji w ogóle nie ma zestawu głośnomówiącego w aucie? u mnie tel paruje się przez bluetooth i wtedy mogę normalnie obsługiwać google now przez zestaw.
Racja, zostaje tylko odblokowywanie ekranu.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Grudnia 2015, 12:26:16 »
Więc ja mam tak ustawiony że sam się nie blokuje. Procedura jest taka, że podchodząc do auta mam już odblokowany telefon i odpalony BT, wsiadając do auta mówię ok google nawigacja do X i podłączam do ładowarki. Gdy odpalam auto automatycznie łączy się przez BT co skutkuje automatycznym odpaleniem Yanosika. Po tym tylko klikam na główny klawisz i za pomocą ok google otwieram głosowo ponownie mapy. Gdy chcę z kimś rozmawiać kliknięciem zrzucam mapy i za pomocą ok google można dzwonić a nawet wysłać SMS.

Każdy ma swoją taktykę, ale jeśli może mi zostać 3k w kieszeni, to wolę wydać to na jakąś powłokę ceramiczną na lakier i konserwację podwozia by mieć auto z zewnątrz zabezpieczone.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 10 Grudnia 2015, 12:29:38 wysłana przez Slavarok »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl