Witajcie,
Ponieważ nie wyobrażam sobie jazdy samochodem bez rozkoszowania się muzyką, stanąłem przed wyzwaniem zmodernizowania obecnego car audio w Aurisie 1 gen.
W tym momencie posiadam fabryczne radio, bo którego podłączoną mam cyfrową zmieniarkę Yatour.
Jest to jakieś rozwiązanie, ale nie jest ono idealne, a irytujące jest przede wszystkim wybieranie kawałków niejako w ciemno.
Przeglądnąłem oferty dedykowanych systemów multimedialnych i niestety stosunek ceny do oferowanych możliwości nie jest dla mnie satysfakcjonujący.
Dlatego też postanowiłem, że najlepszym wyjściem, zarówno bacząc na cenę jak i ewentualną funkcjonalność byłoby zamontowanie tableta z androidem w miejsce fabrycznego radia. Oczywiście dobór oprogramowania, map i innych ustrojstw, wygodnego launchera do wykorzystania w samochodzie, żeby wygodnie tym operować to kwestia ważna, ale to byłaby już formalność którą myślę, że ogarnę sam.
Ważniejsze są kwestie techniczne, które trzeba byłoby opanować, żeby to wszystko działało jak należy.
Jako, że elektronik ze mnie marny będę potrzebował Waszej pomocy o co serdecznie proszę.
Znalazłem w sieci filmik na którym gość instaluje takie cudo w starszym BMW -
https://www.youtube.com/watch?v=8KjlvHGIK6gCzy składniki których on tam używa, będzie można wykorzystać wprost w Aurisie I gen i czy w ogóle w naszych poczciwych Toyotach jest to w ogóle wykonalne?
Przy czym wiadomo, że ramki i kostki trzeba by wybrać Aurisowe.
Jeżeli macie jakieś doświadczenie w temacie to prosiłbym o pomoc, każda rada będzie cenna.
Pozdrawiam