Autor Wątek: Nowy nabytek z Szwajcarii,rady w sprawie naprawy 2003r 1.5 Ts przed facem  (Przeczytany 2583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jkb91

• Toyot Leżący
  • *
Panowie zakupilem Yarisa TS 1.5 ze Szwajcarii( jak mi powiecie jak to zrobic to zalacze zdjecia) , jest nadal za granica. Musze w nim wymienic poduszki 2 przednie, Zderzak przedni, błotnik oraz wahacz. Teraz pytanie zderzak jest tylko od TS, blotnik jest uniwersalny od wszystkich wersji tak? Co z wahaczem? Nie wiem czy ten element to standard czy nie. Warto cos targowac ze sprzedajacymi bo zderzaki widze dosc drogo ponad 500zl.

Jak moge foty wstawic. Dosc rzadki kolor mi sie chyba trafil bo to 5d niebieski. Chetnie bym wysluchal opini oraz ewentualnie jakichs rad po wstawieniu fotek.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Nowy nabytek z Szwajcarii,rady w sprawie naprawy 2003r 1.5 Ts przed facem
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2016, 18:08:11 »
Fotki musisz wstawić na jakiś hosting i tu wkleić linki w postaci miniatur lub normalnych fot. To forum nie ma miejsca na galerię.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Stycznia 2016, 18:50:22 »
Panowie zakupilem Yarisa TS 1.5 ze Szwajcarii
kupiłeś go osobiście czy od handlarza?

Offline jkb91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Stycznia 2016, 21:14:58 »
Znajomy ojca, na trochę innej zasadzie to działa. Bo facet mieszka głównie w Szwajcarii i to od niego handlarze kupują auta czyniąc cuda niewidy z tym pozniej:) generalnie przeważnie daje ci jakieś aukcje z ubezpieczalni i tak jak na allegro jak wylictujesz to kupujesz i bierze 10% marży. Ze mną akurat tak było, że powiedziałem że chce yarisa Ts po FL i coś mi tam znalazł. Trafił sie przed FL to wziałem bo stan jest fajny. Cena kwestia względna za 4900 bede go miał pod domem, cło jest już opłacone. Cene rynkową naprawdę ciężko wyznaczyć bo same złomy są na rynku. Ostatnio widizialem za 13tys po FL 2003 to zwatpilem w auta w Polsce.

Jak widać nie ma oryginalnych alusów ale to bede mial albo jeszce od prawowitego własciciela moze za darmo, a moze za kilka groszy, a jak nie to tez mam dogadane ze ze szwajcarii mi to sciagnie. Ciekawostka, ze moj budzet wynosil na jakiegos hot hatcha 20 tys zl ale jakos te yariski TS maja cos w sobie moim zdaniem. Chociaz TSII tez byl brany pod uwage, Swift Sport( jezdzilem ostatnio tym 125km i slabo cos jechal;/, mial ktos okazje jezdzici swiftem sport??

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Stycznia 2016, 21:55:55 »
Było sprawdzane, czy kielich mcpersona nie przemieścił się po kraksie?

Offline jkb91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Stycznia 2016, 22:10:50 »
Tak, wlasnie o to sie dopytywalem glownie, byl na podnosniku itd przed wyborem. Na szczescie kraksa chyba szczesliwie wyszla jesli chodzi o koszta bo praktycznie z rzeczy do wymiany tylko to co mozna zobaczyc  ze zdjec.

Offline jkb91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Stycznia 2016, 16:03:04 »
Blotnim jest taki sam w ts jak  w kazdej innej wersji?

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Stycznia 2016, 16:10:58 »
tak

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl