Autor Wątek: Dobrze - mam pytanko.  (Przeczytany 20247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andy84

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Kwietnia 2005, 08:20:13 »
Seat jestem świeżo po instalacji gazu i tak jak pisał Miro musisz wyjąć fotel, odkręcić listwęprzy fotelu (3 śrubki) podnosisz dywaniki i masz dostęp do pokrywy.  :D

gabrish

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Kwietnia 2005, 12:15:48 »
SEAT ale sama żaróweczka tyle kosztuje czy razem z wymianą w ASO? Bo jak żarówka tyle a za wymiane powiedzą mi 60zetów to mija sięz celem. A czujnik nie jest ten sam co do oświetlenia wnętrza? Bo jak tak to wszystkie działają :]

SEAT

• Gość
Sama zarówka- tyle kosztuje.
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Kwietnia 2005, 15:32:34 »
Cytat: gabrish
SEAT ale sama żaróweczka tyle kosztuje czy razem z wymianą w ASO? Bo jak żarówka tyle a za wymiane powiedzą mi 60zetów to mija sięz celem. A czujnik nie jest ten sam co do oświetlenia wnętrza? Bo jak tak to wszystkie działają :]

A za wymiane to nie wiem ile policza - ja staram sie takie pierdoły robic sam.
Przynajmniej sie czegos naucze :-)

Pozdro RW

eltech

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Kwietnia 2005, 20:43:50 »
Część spraw można przynajmniej spróbowaś samemu załatwić a w aso to z tego co pamiętam jest stawka 100/godz. pracy no chyba że jest to prosty model i prosta czynność ujęta normami i cennikiem. Ale w Prevce ? któż to wie.  :D

gabrish

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Kwietnia 2005, 12:52:26 »
Mam jeszcze takie pytanko: Można gdzieś w rozsądnej cenie dostać tą plastykową półkęna sufit co wisi w niektórych modelach mniejwięcej nad kirowcą a pasażerem a właściwie za ich głowami? :) Jestem ciekaw czy można to zainstalować bez problemu :)

SEAT

• Gość
I nie masz zadnych problemow
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Kwietnia 2005, 13:21:18 »
Cytat: adamis
Seat,reduktor gazu można bez problemów założyć pod siedzeniem kierowcy,tylko że nie będzie on dostępny przez klapkęa jedynie od spodu a i to po zdjęciu plastikowych osłon.U mnie zainstalowali mieszacz gazu we wnętrzu rury doprowadzającej powietrze nawet jej nie rozcinając.Poprostu wsadzili go do środka i wycięli jedynie otworek na wężyk z gazem.Jak otworzysz tą klapkępod siedzeniem kierowcy zobaczysz tam grubą ,czarną rurędoprowadzającą powietrze.Jest ona na tyle gruba,że zwężenie jej mieszaczem nie zaszkodziło mocy silnika.
Zrobili to w warsztacie sieci ''Czakram''w Mysłowicach,który o ile sięorientujęjest i w Krakowie.
Nie daj sobie wcisnąć,że trzeba ciąć bachy!Chcą iść na łatwiznęi tyle!
Klapępod siedzeniem pasażera można odkręcić i w 15 min.Nie ma tak źle! :wink:

Z wystrzałami i wolnymi obrotami?
Dla mnie to jest wazne bo chce rozpoczac sezon - a bede robił bardzo długie trasy - ok 3 tys km za jednym razem wiec nei chciał bym gdzies stanac np. w austrii i zastanawiac sie co dalej?
Nie chce w to auto inwestowac nie wiadomo jakich pienidzy - a jak sie da załozyc tanszy gaz to chetnie bym to zrobil - tylko Wszyscy mi  odradzaj gaz z mikserem bo podobno zbyt długa droga od przepływomierza do kolektora.

Pozdro RW

Sylwester

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Kwietnia 2005, 13:48:36 »
Co do żaróweczki "door" to mozna to bardzo łatwo sprawdzić.
 Jak przekręcisz kluczyk na kontrolki (drzwi pozamykane) i nie świeci
 tzn. że żarówka jest spalona. Ja tak miałem. Żeby ją wymienić musisz rozkręcić
 całą deske i wyjąc licznik. Jak masz pytania to dawaj  :-DD

gabrish

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Kwietnia 2005, 15:22:04 »
Sylwester. No to niiiiieeeee mam pytań. Przeżyje bez tej żaróweczki :|

gabrish

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Kwietnia 2005, 16:47:22 »
OK to tak to wygląda. Już chyba gorzej nie mogli tego wymyślić ?  :evil:   Tu są linki do zdjęć jak wygląda dostęp do świec i ewentualnie do czego tam chcećie (np.LPG)         http://www.previa.netcontrol.pl/001       http://www.previa.netcontrol.pl/002        http://www.previa.netcontrol.pl/003            http://www.previa.netcontrol.pl/004      Jest co rozbierać  :roll:

Miro

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Kwietnia 2005, 18:54:25 »
Poszukuje obudowy która przykrywa świece zapłonowe.Pozdrawiam

darek daum

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Kwietnia 2005, 23:00:28 »
Miro, mam obudowe

andy84

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Kwietnia 2005, 08:31:10 »
Nie wiecie ile może kosztować tylna szybka ogrzewana do Prevki ?  :(  Działają mi tylko dwa paski z ogrzewania , a jest naklejona folia i podobno nic sięz tym nie da zrobić.

wilesco

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Kwietnia 2005, 09:27:35 »
W serwisie pewnie sporo, ale zadzwoń do Darka który wczoraj ogłaszał sięże ma dużo części do Prevki.

Andy111

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Kwietnia 2005, 16:37:50 »
Ja miałem to samo grzał aż 1 pasek i kupiłem nową szybęza 320. Normalnie są po 380. Firma Jaan Szyby

adamis

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Kwietnia 2005, 01:35:13 »
Seat,ale ja właśnie o tym pisałem,że mikser mam pod siedzeniem kierowcy,na końcu rury dolotowej powietrza.Zero wystrzałów i problemów z obrotami.I zapalam tylko na gazie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl