Autor Wątek: Dobrze - mam pytanko.  (Przeczytany 20190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andy84

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Kwietnia 2005, 09:49:35 »
Dzięki Seat właśnie takie zamawiam w Japan Carsie. A może ktoś wie gdzie dostanępióra wycieraczek na przód do Prevki, bo gdzie nie zapytam tam ich nie mają.

adamis

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Kwietnia 2005, 09:53:06 »
Seat,tel.do gazowników,którz mi robili instalację.-0-32 222 15 87(Mysłowice).Kosztowało mnie to 500 zł.,bo była to w zasadzie modernizacja starej instalacji.Nowy mam reduktor,mieszacz i trochęrurek.Jest to firma z Tarnowa i mają kilka warsztatów w okolicy Krakowa,więc może coś ci wskażą bliżej.

Miro

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Kwietnia 2005, 14:18:55 »
W Previi wymienia siętylko same gumki wycieraczek i są one dostępne w serwisie.40zł za sztuke.Taka jest cena w Olsztynie.Pozdrawiam

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Kwietnia 2005, 12:38:07 »
Panowie a gdzie siępodkłada lewarek przy zmianie koła ? mam chyba nie oryginalny, a w wulkanizacji jak zakładałem fele palant podgiął tą najniższą listwę- tęz plastikiem razem.

Sylwester

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Kwietnia 2005, 13:28:15 »
Orginalny podnośnik powinien byc pod fotelem pasażera razem z zestawem kluczy i
składaną korbką. Zmieniałem kółka i mój był nieużywany od nowości
Podnośnik podkładasz z przodu pod podwoziem jest taki prostokącik naspawany, zaraz jak sięnadkole kończy.
Tył za zawieszenie. Cieżko to opisać ale jak zajrzysz pod auto to napewno zobaczysz.
Co to za macher Ci to auto lewarował?  :lol:

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Kwietnia 2005, 13:52:38 »
wiesz co wiechałem na taki niby centralny podnośnik, gość podłozył gumy z przodu i z tyłu z każdej strony, podniósł całe auto, tylko że tak sięnie da najwidoczniej, jestem zły jak cholera, co prawda nie zauważyłem tego od razu, ale jest wygięte z obu stron,
zaglądałem pod spód, własnie chciałem sięupewnić, że to chodzi o te części zaraz za nadkolami, dzięki.

gabrish

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Kwietnia 2005, 17:48:33 »
No mi też podnosił koleś całe auto ale nie narobił bajzlu. Podniusł za te elementy które są do tego. Chyba podnosił za końcówki ramy po bokach :P

maran

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #52 dnia: 22 Kwietnia 2005, 01:07:55 »
Bartek na pocieszenie powiem Ci że mi zrobili to samo podnosnikiem , ślepaki... najwiecej usterek w Previi robią "fachowcy"

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Kwietnia 2005, 07:15:10 »
maran,  wiesz, masz rację, słyszałem opinię, że do jakiegoś tam przebiegu w ogóle nie powinno siędopuszczać fachowców, żeby czegoś nie popsuli.

eltech

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Kwietnia 2005, 23:25:33 »
Z tego co wiem ta półka to klima drugiej strefy a przynajmniej tak było Marka

szadziak

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Kwietnia 2005, 18:43:08 »
sorki ze sie tak wtrące :roll:  , ale szukam felg to previ , znalazłem takie na allegro czy peda pasowac są to 15 "
felgi allegro

adamis

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #56 dnia: 27 Kwietnia 2005, 10:44:08 »
Lechu,czy w tej książce ode mnie nie wpisałem gdzieś wymiarów otworów w felgach?
Mój oryginalny podnośnik(nowiutki)padł po kilkunastu urzyciach.Zmielił sięgwint.Co Toyota,to Toyota.
Ten pojazd zaskakuje czasem wyjątkową awaryjnością tam,gdzie nawet w maluchu sięto nie zdarza. :cwalbrush

eltech

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #57 dnia: 01 Maja 2005, 00:35:20 »
Szadziak ja dopiero co kupiłem sobie drugi komplecik stalowych felg za 400zł w Raszynie pod Wawką. Swoje alusie będęmusiał dać na piasek i na piecowy lakier bo porzedni mi całkiem zlazł. Poszukam namiarów na tego gościa i jak tylko znajdęto podrzucęna forum.

eltech

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #58 dnia: 01 Maja 2005, 00:38:00 »
Adam patrzyłem ale jakoś otwory nie rzuciły mi sięw oczy. Jeżeli to potrzebne to mogęjutro podrzucić bo moje alusie są zdjęte więc nie będęmiał problemu z pomierzeniem, tak więc jutro zapodam  :D

JarosÂław

• Gość
Dobrze - mam pytanko.
« Odpowiedź #59 dnia: 06 Lipca 2005, 16:00:23 »
Cytat: Sylwester
Co do żaróweczki "door" to mozna to bardzo łatwo sprawdzić.
 Jak przekręcisz kluczyk na kontrolki (drzwi pozamykane) i nie świeci
 tzn. że żarówka jest spalona. Ja tak miałem. Żeby ją wymienić musisz rozkręcić
 całą deske i wyjąc licznik. Jak masz pytania to dawaj  :-DD

gdzie zdobyć ospojlerowanie do Previ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl