Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline p.stradowski

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Lutego 2016, 17:26:34 »
Obawiam się, że brak czasu i pieniędzy zmusi mnie do zmiany samochodu który chcę kupić :-(

Pozdrawiam
Paweł

Offline DarkMind

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Lutego 2016, 18:43:48 »
Tylko 2 wpisy w książce serwisowej - przeglądy po 15 i 30 tys km, oba z 2011, więcej wpisów nie stwierdzono.

Prowadziłem takie śledztwa na przykładzie Aurisów HSD i chyba ze dwóch Priusów. I zawsze akcja typu: jedna wizyta w serwisie, max dwie - przeważnie w roku produkcji/zakupu, brak uczestnictwa nawet w akcjach serwisowych, a potem nic oznaczało poważny dzwon. Dzwon wychodził zawsze po dokładnym obejrzeniu samochodu. A to szyba nieoryginalna, a to z jakiegoś powodu spawane lampy, a to "parkingowa obcierka" zakończona szpachlowaniem dachu <zalamka>

Hybrydy to są samochody, których właściciele raczej nie unikają serwisu.  :)

A swoja drogą, jeśli chodzi o tego Priusa z Włoch - auteczko wybłyszczone, wypastowane i błyszczące jak z fabryki, a tablica rejestracyjna, jak po zderzeniu czołowym z walcem. Bo, Panie, tablic się nie klepie i nie szpachluje  :laugh:
Toyota Camry 96 Kanada sedan manual
Toyota Auris I HSD 2011
Toyota CHR 2019

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 16 Lutego 2016, 19:32:54 »
Ja pamiętam priusa z pod Warszawy od typowego Mirka - auto z Polski, podobno najpierw żony szefa serwisu toyoty z Wrocka - jedyna historia to akcja serwisowa przed sprzedażą i naprawa przedniego błotnika z oc. Potem właścicielem był chyba burmistrz Grodziska - kolega Mirka. Auto ładne ale co z Tego jak brak papierów + Mirek i jego reszta samochodów (prius się wyróżniał z reszty) mocno odstraszaly.

сделано в сарае
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2016, 19:42:30 wysłana przez tomasz.k »

Offline p.stradowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 16 Lutego 2016, 19:57:03 »
Następne znalezisko, tym razem wygląda na lekko uszkodzony. Zapytam swoich macherów od sprawdzania zagranicznego czy mają coś o tym samochodzie:
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hybryda-niski-przebieg-po-oplatach-ID6yhP11.html#4bc5cb4aa2

Pozdrawiam
Paweł

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 16 Lutego 2016, 20:31:18 »
U mnie w Rzeszowie stoi II gen 2007 salon Polska , wziąłem vin i co się okazało? Że ostatni wpis w 2011 i na dodatek woda stała w raczce w tylnych drzwiach pytam co to.  Gość od deszczu ... Jaka prawda nie wiem. Wyceniona 26800PLN.

Teraz jadę po priusa 2008 sprawdziłem serwis wszystkie wpisy właściciela są w aso od daty zakupu 2013. A miala serwis za granicą odnotowany akcje naprawcza z wymianą pompy jakiejś czy coś. Właściciel prywatny nie komis. Obejrzę jak będzie wszystko ok to biorę. Zresztą ostatni wpis z aso październik 2015 ma wykupione gwarancję na baterie.

« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2016, 20:37:24 wysłana przez Velmer »

Offline ultra79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Lutego 2016, 20:33:50 »
U mnie w Rzeszowie stoi II gen 2007 salon Polska , wziąłem vin i co się okazało? Że ostatni wpis w 2011 i na dodatek woda stała w raczce w tylnych drzwiach pytam co to.  Gość od deszczu ... Jaka prawda nie wiem. Wyceniona 26800PLN. Teraz jadę po priusa 2008 sprawdziłem serwis wszystkie wpisy właściciela są w aso od daty zakupu. A miala serwis za granicą odnotowany akcje naprawcza z wymianą pompy jakiejś czy coś. Właściciel prywatny nie komis. Obejrzę jak będzie wszystko ok to biorę. Zresztą ostatni wpis z aso październik 2015 ma wykupione gwarancję na baterie.

Trzymam kiucki!

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #66 dnia: 16 Lutego 2016, 20:34:08 »
Hybrydy to są samochody, których właściciele raczej nie unikają serwisu.   

Jako pierwszy właściciel pewnie tak bo gwarancja itp. Ja jako użytkownik aut z drugiej ręki, nie planuję - mam nadzieję, że nie będzie konieczny  :o  Zakładam wymianę oleju we własnym zakresie bo co tu więcej zmieniać?....a  no tak kolega co ma Priusa II gen mówił jeszcze coś o żarówkach  :laugh:

Obejrzę jak będzie wszystko ok to biorę. Zresztą ostatni wpis z aso październik 2015 ma wykupione gwarancję na baterie.

Ja również trzymam kciuki i czekamy na relację. Daj no jakiegoś linka.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2016, 20:35:57 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline ultra79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 16 Lutego 2016, 20:38:48 »
Hybrydy to są samochody, których właściciele raczej nie unikają serwisu.   
Jako pierwszy właściciel pewnie tak bo gwarancja itp. Ja jako użytkownik aut z drugiej ręki, nie planuję - mam nadzieję, że nie będzie konieczny  :o  Zakładam wymianę oleju we własnym zakresie bo co tu więcej zmieniać?....a  no tak kolega co ma Priusa II gen mówił jeszcze coś o żarówkach  :laugh:

Ja jako drugi właściciel nie unikałam serwisu. Co tu wymieniać, no np. na 90 tyś świece żarowe byłym płyn ATF, a poza tym standard. Z pełną książką serwisową łatwiej sprzedać i kupić :)

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 16 Lutego 2016, 20:45:56 »
Wątek "co sądzicie o tym priusie z ogłoszenia" drugi link czarny.  :grin:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #69 dnia: 16 Lutego 2016, 20:46:11 »
Z pełną książką serwisową łatwiej sprzedać i kupić :)

Potwierdzam.
W moim szczególnym przypadku eco-warriora LPG, przebieg będę dalej dokumentował na serwisach gwarancyjnych LPG gdzie za dodatkowe 30zł nie ubrudzę sobie rak przy wymianie oleju co 15 tyś.km. Poprzedni samochód zostawiłem w rodzinie za symboliczne 5tyś więc nawet ten przebieg na kwitach (od 0 do 190tyś) nie był konieczny - na obecnego Auriska HSD LPG  :cheesy: też już się co niektórzy łaszą  :roll:

Velmer a od kiedy w PL? Kiedy aku wymieniony/zakupiny? Serwisy pewnie zagraniaczne w PL już nie? Zaniedbany, brudny nawet do zdjęcia chyba ze chce coś ukryć ..? Ja bym się wstydził pokazać w takim stanie auto  :cry:
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2016, 20:52:58 wysłana przez fazibazi »

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Lutego 2016, 20:51:37 »
Im starsze auto tym więcej tracisz na serwisie w aso, taka prawda. Max 5lat to jeszcze robi różnicę przy sprzedaży, później raczej na stan ludzie patrzą. Ja zawsze miałem problem ze sprzedażą starszych aut bo w ogłoszeniach pisałem prawdę (wolalem wymienic wiecej za ta cene niz prawie nic w aso) - dopiero jak ktoś przyjechał i zobaczył że auto w lepszym stanie niż te idealne to był zadowolony.

сделано в сарае
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2016, 20:54:09 wysłana przez tomasz.k »

Offline ultra79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Lutego 2016, 20:56:22 »
Następne znalezisko, tym razem wygląda na lekko uszkodzony. Zapytam swoich macherów od sprawdzania zagranicznego czy mają coś o tym samochodzie: http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hybryda-niski-przebieg-po-oplatach-ID6yhP11.html#4bc5cb4aa2 Pozdrawiam Paweł

Sama miałam takie uszkodzenie na drzwiach, jak przy wyjeździe w garażu zahaczyłam o auto męża. Jak podjechałam do warsztatu Toyoty to się dziwili z czym przyjechałam bo z daleko nie było widać, że drzwi nadają się do wymiany (były lekko wgniecione). Tu jeśli wchodzi w grę wymiana drzwi lub lakierowanie przednich to koszt kilku tysięcy. Dodatkowo błotnik, niby drobne wgniecenie ale wymiana całego elementu może być również kosztowna.

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Lutego 2016, 21:06:27 »
Z pełną książką serwisową łatwiej sprzedać i kupić :)

Potwierdzam.
W moim szczególnym przypadku eco-warriora LPG, przebieg będę dalej dokumentował na serwisach gwarancyjnych LPG gdzie za dodatkowe 30zł nie ubrudzę sobie rak przy wymianie oleju co 15 tyś.km. Poprzedni samochód zostawiłem w rodzinie za symboliczne 5tyś więc nawet ten przebieg na kwitach (od 0 do 190tyś) nie był konieczny - na obecnego Auriska HSD LPG  :cheesy: też już się co niektórzy łaszą  :roll:

Velmer a od kiedy w PL? Kiedy aku wymieniony/zakupiny? Serwisy pewnie zagraniaczne w PL już nie? Zaniedbany, brudny nawet do zdjęcia chyba ze chce coś ukryć ..? Ja bym się wstydził pokazać w takim stanie auto  :cry:

Pisałem serwis w Polsce od 2013 wpisy w aso sprawdziłem po vin.  Jest on pierwszym wl w Pl.Jak kupowałem mazdę to też że zdjęć nie zachęcała bo brudna jak nie wiem co i Gość też od kilku lat w Polsce nia jeździł naprawy i wszystko na maila wysłał. Naprawdę mi się trafiło z mazda jak nie wiem co. Tu mam przeczucie że będzie tak samo. Prywatny właściciel bateri nie wymieniał w 2014 zrobił na serwisie test i wykupił gwarancję i ja ją będę kontynuował jak również serwis w aso.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2016, 21:09:37 wysłana przez Velmer »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Lutego 2016, 21:15:51 »
Prywatny właściciel bateri nie wymieniał w 2014 zrobił na serwisie test i wykupił gwarancję i ja ją będę kontynuował jak również serwis w aso.

No to może nie powinno być źle. Sorki nie doczytałem o tych serwisach.

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #74 dnia: 16 Lutego 2016, 21:16:12 »
Następne znalezisko, tym razem wygląda na lekko uszkodzony. Zapytam swoich macherów od sprawdzania zagranicznego czy mają coś o tym samochodzie: http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-hybryda-niski-przebieg-po-oplatach-ID6yhP11.html#4bc5cb4aa2 Pozdrawiam Paweł

Samochód ma strasznie wylizaną kierownicę. Jakaś plama na pokrywie uchwytu na kubki. Może coś tam było przyklejone? kasa fiskalna? No i brak gumowej nakładki na hamulcu nożnym/ręcznym. Na zewnątrz obcierki i zagięcia. A to wszystko na przestrzeni 62000km? Ktoś kto się tak mścił na tym aucie ma na prawdę talent.
Spritmonitor.de" border="0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl