Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654390 razy)

Velmer

• Gość
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #150 dnia: 21 Lutego 2016, 22:41:50 »
Jak wrażenia,kiedy kupiłaś jak się jeździ?

Offline ivanova

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 21 Lutego 2016, 22:49:13 »
Dzięki, chłopaki.

Byliśmy w ASO. Wyszło parę rzeczy, ale same eksploatacyjne (klocki, tarcze, opony mogłby by być w lepszym stanie, żarówka przepalona) plus niedziałająca tylna wycieraczka, ale poza tym nic martwiącego. Bateria w bardzo dobrym stanie. Pan w ASO mówił, że mają auta o połowę młodsze z gorszymi wynikami baterii. Przy okazji przedłużyli gwarancję na następny rok.

Auto kupowane w Inter Car, nawet dokładnie przez nich, bo jeździło na Krak Taxi właśnie :) i serwisowane w ASO do czasu, gdy ostatni właściciel odkupił je od taksówkarza. W ogłoszeniu był wspomniany Car-Pass, co nie wróżyło polskiego pochodzenia. Po krótkim śledztwie okazało się jednak, że ogłoszenie na otomoto wrzucała córka właściciela i powstawało metodą ‘kopiuj, wklej’. Generalnie - zawsze warto dzwonić

Transakcję sfinalizowaliśmy dzisiaj. Nie zapeszając, póki co jeździ pięknie, wrażenia super. Myślałam, że dużo trudniej będzie mi się przyzwyczaić, ale tylko czasem noga sama szuka sprzęgła. Zdążyłam już sąsiada przestraszyć, wjeżdżając bezszelestnie przez bramę  :grin:

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #152 dnia: 21 Lutego 2016, 23:38:39 »
Typowe wrażenia kobiet po jeździe automatem. Moja żona musiała wsiąść i przejechać 100 km, gdy jej kupiłem automata. Miała to samo. Ja jeżdżę automatami od 25 lat, więc nie dziwię się Twoim reakcjom. Poza tym najbardziej zmotoryzowany kraj na świecie - USA - jeździ w 99% na automatach. Bo automat to urządzenie dla normalnych ludzi przecież.

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #153 dnia: 22 Lutego 2016, 00:06:50 »
Ciekawe czy czytali w aso warunki gwarancji na baterie :)
Według regulaminu auta używane jako taxi nie są objęte taka gwarancją z tego co pamiętam. Z drugiej strony szanse na to że trzeba z tego korzystać są raczej żadne.

сделано в сарае

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 22 Lutego 2016, 07:49:25 »

To mój czarnych

Offline Krisstof

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #155 dnia: 22 Lutego 2016, 08:43:09 »
I mam kolejnego Priusa na tapecie: http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-iv1-8-hybrid-2010r-ID6yhLgB.html#cc51aa789e

ivanova, czyli kupiłaś Prusaka, nad którym zastanawiał się kiedyś kolega p.stradowski

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #156 dnia: 22 Lutego 2016, 08:57:50 »
Od paru godzin jestem szczęśliwą właścicielką Priusa.
Gratulacje! Milo widzieć w klubie przedstawicielkę płci pięknej. Do tego w pięknym samochodzie  <taniec>

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #157 dnia: 22 Lutego 2016, 11:13:41 »
Gratuluje  :good:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Jax

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Aveo 1.2 2010r.
« Odpowiedź #158 dnia: 22 Lutego 2016, 11:23:27 »
Gratulacje :good:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #159 dnia: 22 Lutego 2016, 13:35:16 »
To mój czarnych

Fajny murzynek. Metallic?

P.S. po kliknieciu w zdjęcie można obejrzec też fajne zegarki i sushi  <kucharz>  dalej nie patrzyłem ale moze być gorąco .....

Offline arti-s72

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 22 Lutego 2016, 16:06:07 »
Witam ciepło wszystkich forumowiczów. Od paru godzin jestem szczęśliwą właścicielką Priusa. Konkretnie tego: http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-iv1-8-hybrid-2010r-ID6yhLgB.html Do zakupu auta przymierzałam się od paru miesięcy, ale jakoś bez przekonania. Aż któregoś dnia trafiłam na artykuł o Priusie, zaczęłam zgłębiać temat i zapaliłam się bardzo. Na gorąco podzielę się paroma radami ze swoich doświadczeń, może się komuś przydadzą:
  • Jak zaczynałam poszukiwania, w mojej okolicy nie było żadnego Priusa. Chciałam jednak wcześniej wsiąść do auta i zobaczyć na własne oczy, czy się spodoba, zanim zacznę po całej Polsce albo i dalej za nim jeździć. W takich przypadkach pomocne są taksówki :) W Krakowie Krak Taxi ma sporo - zadzwoniłam, poprosiłam o Priusa. Pan taksówkarz bardzo chętnie dzielił się doświadczeniami, a na koniec nawet dał się przejechać ;) (btw po tym dniu już nie patrzyłam na inne auta ;) )
  • Rozmawiałam z panem z WymarzoneAuto ze Szczecina. Oni generalnie zajmują się sprowadzaniem aut na zamówienie. Mają dostawcę w Belgii z poleasingowymi 5-letnimi Priusami w widełkach 40-50 tys. (nie taksówki). Mówią, że załatwiają wszystko, a klient dostaje auto z potwierdzoną historią, bez usterek, z gwarancją. Koniec końców nie skorzystałam z ich usług, więc nie wiem, czy warto i nie ręczę za nich, ale brzmiało to obiecująco.
  • Z wyszukiwarek historii najbardziej przydała mi się ta z InfoCar (bardziej szczegółowa historia niż w CEPIKu).
  • Z kolei w ToyoDIY można sprawdzić np. kod koloru oryginalnej farby http://take.ms/BGkWz, a rozszyfrować go można np. na ToyotaReference
Więcej grzechów nie pamiętam. Jaram się autem bardzo.

Gratuluję :good:
Na pewno nie będziesz zawiedziona :cheesy:
Ja jaram się już od roku :)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #161 dnia: 22 Lutego 2016, 16:26:21 »
po kliknieciu w zdjęcie można obejrzec też fajne zegarki
na innym forum możesz znaleźć ich opisy :-)

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #162 dnia: 22 Lutego 2016, 16:36:50 »
po kliknieciu w zdjęcie można obejrzec też fajne zegarki
Parę niezłych flaszek też - poznać konesera   :grin:

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #163 dnia: 22 Lutego 2016, 16:59:41 »

Może komuś się przyda kto chce kupić Priusa - takiego znalazłem

http://allegro.pl/toyota-prius-1-8-hybryda-navi-kolor-kamera-head-up-i6003441863.html
ciekawe czemu jak robili przód w całości go nie naprawili? :-)

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #164 dnia: 22 Lutego 2016, 19:03:57 »
A propos naprawiania to jak oglądałem jednego złomka "bezwypadek" w ASO to serwisant powiedział mi w zaufaniu, że lepiej jakby go kupić uderzonego i go sobie porządnie samemu zrobić niż brać garażowe partactwo po kosztach z fafrochami na lakierze itp. Z drugiej strony pisałem też o koledze, który sprowadził dla małżonki 2 priusy (jeden walnięty z przodu drugi z tyłu - kupione pewnie za bezcen na jakiejś aukcji) i pospawał z nich.....jednego i sobie żonka jeździ  po mieście i nie narzeka  <kawusia>

Na tym czarnym niby tylko zderzak ale już ze zdjecia widać ze maska się podniosła i też ja trzeba będzie lekko podsztukować, a jak sie maska podniosła to nie wierzę, że pas przedni jest nieuszkodzony=prosty bo może uszkodzeń nie widać. Opłaty 1000zł hmmmm... ciekawe na ile jest umowa z niemcem....bo cos mi się wydaje, że uczciwie to ciężko się będzie zmieścić w tej kwocie. Sama akcyza od powiedzmy 20.000 to 620zł....
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2016, 19:11:22 wysłana przez fazibazi »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl