Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653270 razy)

Velmer

• Gość
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #210 dnia: 14 Kwietnia 2016, 21:46:39 »
Prius z takim przebiegiem kosztuje grubo ponad 40 km. A tu raptem 36 ? Nie wierzę w bajki. Jak baterie wymienione to może być w ten sposób że zostały poszczególne komory a nie wszystko taki zabieg się robi.
Zgadzam się z przedmowcami powyżej. Nie jest to okazja nie jest to oferta.

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #211 dnia: 15 Kwietnia 2016, 14:19:54 »
Prius z linka się sprzedał, może nabywca odezwie się na forum i pochwali. Ja szukam dalej.

Offline MZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #212 dnia: 15 Kwietnia 2016, 16:03:27 »
Wubiegłym roku w końcu wakacji po 2 miesiecznym poszukiwaniu kupiłem za 35 tys z rocznik 2008 przebieg 95tys km .Krajowa,obecnie jestem 3 właścicielem ,serwisowana regularnie w serwisie Toyoty co rok do dzisiaj.Miała niewielką szkodę parkingową -tył powyżej nadkola.Otrzymałem zdjęcia przed szkodą,wcześniej sam znalazłem 15 cm miejsce naprawy czujnik -230.Wyposażenie  brak podgrzewanych foteli oraz JBL podobno już w tych rocznikach nie występują  a różnica w dżwięku zauważalna.w cenie otrzymałem 2 drugi komplet kół alu z oponami.Właściciel we wcześniejszej rozmowie niczego nie ukrywał i prawdziwie opisał stan auta.Czy to była okazja -na pewno nie ,bo te' okazje'  jakie miałem możliwość obejrzenia a było ich 5 we wszystkich przypadkach miały nie szkody parkingowe lecz konkretne dzwony bez serwisowania i stany' licznika', lub grubo powyżej 300kkm.Takie okazje nie istnieją a nawet gdyby była to pojazd zostaje w rodzinie .Jak to mawiał mój tata dobrze zapłacisz to przeważnie dobrze kupisz -okazje to mają zawsze inni  nie JA.powodzenia w szukaniu i sprawdzaj co tylko sie da przed zakupem.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #213 dnia: 16 Kwietnia 2016, 11:53:03 »
to pojazd zostaje w rodzinie

:good: Mój poprzedni został. Obecny własciciel zna całą historię pojazdu i widywał go regularnie pare razy w roku itp. cena - rodzinna co oznacza, że obcemu za tyle bym nie oddał.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: 16 Kwietnia 2016, 16:13:19 »
Moj to samo zakupiony w Polsce i jezdzony byl przez 3 czy 4 lata . Regularnie serwisowany przed zakupem sprawdzony w aso wszystkie wpisy sie zgadzaly z tym co mi sprzedajacy powiedzial. Mam gwarancje na baterie z certyfikatem do konca roku. Ja dalej bede ja serwisowal w ASO. Zakupiona przeze mnie z przebiegiem 126 tys rok 2008 . Poprzedni lasciciel sprowadzil ja przy 80 tys. Nie byla to okazja i nie byla przesadzona cena. Akurat. Wole kupic jak ktos jezdzil i serwisowal to jakby cos wyszlo to by naprawil zwlaszcza ze u mnie ostatni serwis 3 miesiace przed zakupem byl zrobiony. A to ze ma tu i tam jakies zarysowania lakieru to polerka wszystko ladnie doprowadzi do porządku,bardziej liczy sie dla mnie stan pozespolow niz lakier.

Mialem kupic na miejscu inna i zaproponowalem taka cene jak za moja i gosc z komisu mnie wysmial. Po 2 miesiacach byla wystawiona za tyle i chcialem zaplacic.

Obdzwonilem przed zakupum prawie wszystkie z ogloszenia te sprowadzone i zadna nie miala ksiazki aso. Tego typu auta nie sa zwykle i mysle ze historia byc powinna w ich przypodku.

Pozdro dla prusakow.  Naprawde warto miec wyjatkowe auto i do tego moc powiedziec ze jezdzisz hybryda.

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: 20 Kwietnia 2016, 12:18:56 »
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-toyota-prius-czarny-hud-warszawa-navigacja-gwarancja-ID6yl9sT.html
Mam pytanie odnośnie powyższej oferty a konkretnie ten nawigacji w powyższym Priusie, czy były takie fabrycznie bo wygląda mi to na jakieś dostawiane?  Ewentualnie czy istnieje montażu tej ładniejszej nawigacji we własnym zakresie?

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #216 dnia: 20 Kwietnia 2016, 17:06:28 »
ten nawigacji w powyższym Priusie, czy były takie fabrycznie bo wygląda mi to na jakieś dostawiane?
Znalazłem broszurę Toyoty Hilux z taka nawigacją...
http://www.amservmotors.lv/toyota/uploads/tinymce/files/hilux_accessories_2011.pdf

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: 20 Kwietnia 2016, 18:15:08 »
Czyli wychodzi na to że jest dostawiana, a jak wygląda kwestia montażu fabrycznej nawigacji w miejsce zwykłego radia, czy wystarczy tylko przepiąć kostki czy trzeba coś więcej kombinowaç?

Offline arti-s72

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: 20 Kwietnia 2016, 23:10:30 »
Jest to model fabrycznej nawigacji toyoty TNS-350 , też był montowany w priusie, ale dość rzadko. Ja u siebie mam  model nawigacji toyoty o symbolu TNS-510 i jestem z niego zadowolony. Jak masz fabryczne radio i chcesz zamontować nawigację, to z tego co wiem, niestety nie wystarczy przepięcie kostki. Musi być cała instalacja nawigacji, przede wszystkim chyba antenowa...

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: 21 Kwietnia 2016, 17:13:24 »

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #220 dnia: 21 Kwietnia 2016, 17:45:52 »
Co myslicie o kupnie Priusa na Litwie?
dwukolorowego :-)

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #221 dnia: 21 Kwietnia 2016, 18:53:22 »
Ja myślałem, na litwe mam ok 30km,  jednak jest duże ryzyko, litwincy strasznie kombinują, z dwóch składają jeden, itp.

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: 21 Kwietnia 2016, 20:18:16 »

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #223 dnia: 21 Kwietnia 2016, 20:52:23 »
super cena :cheesy:

Offline MZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #224 dnia: 22 Kwietnia 2016, 13:01:52 »
Cena faktycznie super -brak książki serwisowej i info o szeroko pojętej "historii" a cena jednoznacznie wskazuje,że "burzliwa" .Zapytać można.Nie wiem dlaczego niektórzy sprzedający swój samochód ukrywają nr rej,czyżby wstydzili się ,że sprzedają lub boją identyfikacji.Jak sprzedawałem swój pojazd to zdjęcia posiadały nr rej.Jak szukałem Priusa to po kilku tel. i sprawdzeniu w przyszłości pomijałem takie oferty szkoda czasu i natłuczonych kilometrów.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl