Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #255 dnia: 07 Maja 2016, 18:29:18 »
bis24 skąd wniosek , że to handlarz?
wystarczy poszperać w necie :-)

Offline dzejdzej

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #256 dnia: 10 Maja 2016, 12:03:43 »

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 10 Maja 2016, 20:38:37 »
Panowie to jak to jest z tymi przebiegami, czy dla Priusa 300tys to dużo?

Offline ivanova

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 11 Maja 2016, 12:31:32 »
Panowie , a taki ? http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-sol-biala-perla-nawi-bezwypadkowy-ID6ylIDr.html

Wbrew ogłoszeniu, nie jest to najbogatsza wersja wyposażenia - brak solarnego dachu, obsługi telefonu, kamery cofania, LKA. Nawigacja też wygląda na niefabryczną, por. http://www.hybridcars.com/files/2010-prius-dash-610.jpg.

Tak czy inaczej, ja bym się zainteresowała bliżej, wygląda obiecująco. Zdobądź VIN to pewnie coś więcej będzie można powiedzieć.
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2016, 12:37:13 wysłana przez ivanova »

Offline pitttt80

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 11 Maja 2016, 22:11:28 »
Ja już jestem szczęśliwym posiadaczem Priusa:) Auto z końca 2012 z udokumentowanym przebiegiem 127000km. Po kilku dniach użytkowania jestem bardzo zadowolony :cheesy: Przesiadłem się z manuala w dieslu i jest to przepaść pod względem płynności jazdy i doznań akustycznych - za kierownicą pełen relaks, nie muszę 100 razy dziennie naciskać sprzęgła:) Ze spalania też jestem bardzo zadowolony. Auto kupiłem w Łodzi, wracając do Wrocławia S8 tempomat non stop na 120km/h (licznikowo) spalił mi 4,1 litra z włączoną klimą. Dojazdy do pracy (30km drogą podmiejską + trochę miasta) pali mi 3,6 - 3,7l. Muszę teraz sprawdzić czy komputer dobrze jest skalibrowany bo coś nie chce mi się wierzyć w te wyniki, diesel z taką samą mocą palił mi ok. 5,3l.

Offline w3624

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #260 dnia: 12 Maja 2016, 23:23:36 »
większość sprowadzanych z zagranicy są powypadkowe, radzę się rozejrzeć naj jakimś w Polsce od osoby prywatnej, na pewno będzie drożej, ale pewniej, sam mam do sprzedania w idealnym stanie
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2016, 23:31:12 wysłana przez w3624 »

Offline eprom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #261 dnia: 13 Maja 2016, 07:46:56 »
większość sprowadzanych z zagranicy są powypadkowe, radzę się rozejrzeć naj jakimś w Polsce od osoby prywatnej, na pewno będzie drożej, ale pewniej, sam mam do sprzedania w idealnym stanie
Jaki i za ile?

Offline vinyl

• Początkujący
« Odpowiedź #262 dnia: 17 Maja 2016, 21:45:09 »
Koledzy i koleżanki,

Podepnę się może pod temat bo poczytałem i niespecjalnie udało mi się znaleźć pomoc w mojej sprawie. Jak wygląda kwestia różnic w 3 generacji Priusa pomiędzy wersją europejską a amerykańską? Mam możliwość kupić auto w dobrej cenie, ale właśnie z rynku USA i pytanie czy wogóle pchać się w to, czy na starcie odpuścić. Auto jest z 2011 roku, najechane ponoć tylko 120kkm i sprzedający nie robi problemów z przeglądem gdziekolwiek włącznie z testem baterii w ASO. Jest nawet opcja wypożyczyć go na kilka dni bo to sprzedaje znajomy znajomego znajomego :)

Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Gutek021

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #263 dnia: 24 Maja 2016, 21:21:07 »
A co sądzicie o tym ogłoszeniu po Vinie kilometry się zgadzają,ale moźe ktoś z was zna jego hiśtorię

http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-iii-hybryda-automat-czarny-hatchback-sliczny-wersja-sol-ID6yomrJ.html#49902ee92e

Z góry dzięki

Offline munkey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #264 dnia: 29 Maja 2016, 22:12:29 »
To mój pierwszy post, więc po pierwsze chciałbym się przywitać - cześć!

Szukam Priusa III po w wersji po lifcie, dobrze wyposażonego i niewielkim przebiegiem.
Budżet życzeniowy to jakieś 65 tys., ale jestem w stanie zapłacić więcej jeśli auto będzie tego warte :)

Wpadły mi w oko 3 ogłoszenia:
1. http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8hsd-jbl-solar-skora-kamera-gwarancja-salontoyota-elblag-ID6ymR7X.html
2. http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-ID6ykGBx.html
3. http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-automat-navi-alcantara-bezwypadek-ID6yjXTP.html

Co o nich sądzicie?
Czemu nr 3 taki tani i czy warto płacić 75 za nr 1?

Dzięki za ewentualną pomoc!

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #265 dnia: 29 Maja 2016, 23:20:53 »
Ja bym brał w tym budżecie nr 2, użytkownik jest na forum sprzedaje bo przesiadł się na IVgen, poszukaj w dziale giełda. Nr 3 tani bo bezwypadek  :laugh: a nr1 jezeli krajowy z solarem i wszystko tip top to czemu nie, cos tam można wynegocjować pewnie, chociaż trochę przesadzona ta cena...no ale hybrydy teraz idą jak świeże bułeczki.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline munkey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: 30 Maja 2016, 00:23:50 »
Dział giełda wymaga jakiegoś "stażu postowego", takze nie mogłem tego jeszcze sprawdzić, ale to dobra informacja, ze 2 to samochód forumowicza:)
Przy okazji widzę że zestaw audio w nr 2 jest troche inny niż w 1 i 3 (wszystkie JBL) - wiecie na czym polega różnica?

Offline pitttt80

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #267 dnia: 30 Maja 2016, 22:09:47 »
Nie tyle co zestaw audio jest inny ale system nawigacji - w priusie nr 2 jest system Touch&go PRO cechujący się większym wyświetlaczem (7"), dyskiem HDD i pewnie większą ilością opcji. Dodatkowo z tego co się orientuję jest tam też wzbogacona kamera cofania z liniami wspomagającymi parkowanie tyłem co może być całkiem przydatne. Więcej info można znaleźć np. tutaj:
http://toyota-radosc.pl/webroot/files/media/spec_prius_________.pdf

Co do Priusa nr 3 to nie polecam - byłem oglądać i się przejechać z 2 miesiące temu. Prius ten co prawda nie jest powypadkowy ale jest to egzemplarz po Taxi francuskiej z kręconym licznikiem - wg mojego "dochodzenia" (sprawdzenie w ASO po VIN + przebieg z ostatnich 6 miesięcy z komputera) ma obecnie przejechane 192000km +/- 10000km. W aucie była jeszcze wymieniana kierownica i zauważyłem że fotel kierowcy jest nieoryginalnie obszyty - wg. handlarza z powodu podwiniętej gąbki, którą trzeba było poprawić:) W silniku jest dość spory wyciek po lewej stronie - naprawa w nie ASO 500zł (w ASO 2400zł.) Poza tym z autem wszytko ok:)

Offline munkey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #268 dnia: 30 Maja 2016, 22:25:22 »
Wielkie dzieki za pomoc w wykluczeniu nr3 i za ten link, to rozwiewa moje watpliwości co do systemów multimedialnych JBLa, a przy okazji popatrzyłem sobie na różnice w wyposazeniach:)

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #269 dnia: 31 Maja 2016, 09:01:24 »
He he. Czyli kiedy Warszawka wybiera się na wybrzeże (7 przez Elbląg)? ;)
« Ostatnia zmiana: 31 Maja 2016, 09:03:38 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl