Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654275 razy)

Offline Verso79r

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #345 dnia: 09 Września 2016, 11:34:19 »
Niestety nie mogę skopiować całego linku, chodzi o priusa za 69900 z 2012 r,  przebieg 18tys.... Wysłałem maila z zapytaniem ale póki co bez odzewu.

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #346 dnia: 09 Września 2016, 18:56:00 »
Byłem u tego dilera jak szukałem auta dla siebie.
Nie widziałem tego egzemplarza , ale te priusy które miał wtedy były mocno bite.
Zalecam ostrożność.

Offline kama

• Początkujący
« Odpowiedź #347 dnia: 27 Września 2016, 13:48:59 »
Cześć, witam się z wszystkimi szczęśliwymi posiadaczami Priusów, chciałabym również wkrótce dołączyć do tego elitarnego forum  :grin:

Rozglądam się już jakiś czas za II generacją, pan w salonie toyoty we WRO powiedział mi, że to jest właśnie to, czego powinnam szukać.
Znalazłam taki oto egzemplarz:
http://allegro.pl/toyota-prius-i6522133274.html#imglayer

Czy ktoś z Was mógłby mi coś doradzić? Przeczytałam już cały ten wątek. A może ktoś zna to auto ze Szczecina? Rok pierwszej rejestracji w Niemczech 2007, a pierwsza w PL 2011. Ostatnia właścicielka przejechała nim 35 tys. w 2,5 roku. Nie ma książek (standard), auto nie wygląda mi na mocno zużyte, ale ten przebieg jest jakoś dziwnie mały. Nie będę się jednak czepiać, bo szukam auta żeby kupić, a nie żeby wyszukiwać mankamenty.
Właściciel podał vin, zgadza się na przegląd w toyocie. Twierdzi, że sam wymieniał olej, przy 100tys. klocki i świece. Skoro umie to zrobić, to czemu nie?
Chciałabym go dać na test baterii - koszt 200zł więc nie majątek. Pan w salonie w Szczecinie jest w stanie jeszcze przedłużyć gwarancję na układ hybrydowy. Vinu nie ma w historii salonu i nie mają oczywiście możliwości sprawdzenia w niemieckim systemie.

Czy ktoś może tu doradzić? Będę bardzo wdzięczna.

Offline kARPIU

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #348 dnia: 27 Września 2016, 18:30:12 »
A posiads pani jakies faktury za serwis badz ewentualne naprawy? Nie wiem czy tylko ja ale zbieram kazda fakture z serwisu i wpisy do ksiazki. Ksiazki nie ma? Wpisow nie ma w systemie? Raczej bym poszukal czegos z pewnej reki

Offline FreyQQ

• Początkujący
« Odpowiedź #349 dnia: 28 Września 2016, 12:36:01 »
Witam wszystkich.
Planuje zakup pierwszego samochodu. Budżet mam około 20tys. Wiec planuje zakupić auto za około 15-18 plus ewentualne opłaty i naprawy.
Auto ma służyć do jazdy po mieście, głownie do pracy.
Przyznam się bez bicia ze napaliłem się ostro na Toyote Prius. Podoba mi się ona z wyglądu i nie tylko, także zaimponowało mi ze jest mało awaryjna.
Nie wiem natomiast jak to będzie na początku z automatyczna skrzynia biegów ponieważ do tej pory jeździłem tylko manualna.
Nie wiem także czy z tym budżetem mogę sobie pozwolić na ta auto.
Faktem jest ze znalazłem dwa ogłoszenia tylko ze:
1. cena wydaje się zbyt niska jak na wersje III, wiec mam pewne wątpliwości
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-wersja-europejska-ID6yzMCd.html#3d01ca626d
2. cena jak najbardziej ok, ale boje się o baterie ze zaraz padnie a wymiana nie jest tania
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-5-hybryda-gaz-full-opcja-ID6ytrot.html#a297b48286

Czy ktoś może oglądał lub testował owe samochody i mógłby się wypowiedzieć na ich temat?
Ewentualne uwagi są także mile widziane.

Można mnie łapać tutaj w postach jak i przez  prywatna wiadomość.
Wszelkie uwagi mile widziane.
Pozdrawiam
Piotr

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #350 dnia: 28 Września 2016, 13:30:07 »
Pierwsze ogłoszenie totalna ściema - chyba, że wierzysz w świętego Mikołaja...

Drugie - też handlarz, więc pytanie jak jest z prawdziwością historii serwisowej auta. Znam Priusa I generacji z 1997 r. z przebigeim 320 tys. km i nic się z bateriami nie dzieje. Ale tam pewna historia, auto od nowości w jednych rękach. Jedyne co możesz - udać się z nim do ASO i zweryfikować historię oraz stan napędu hybrydowego. Koszt ok. 300 zł. Inaczej bym nie ryzykował bez sprawdzenia.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline on356wawa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #351 dnia: 28 Września 2016, 16:05:10 »

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #352 dnia: 28 Września 2016, 17:31:34 »
http://allegro.pl/toyota-prius-2010-49tys-km-szwajcar-prywatne-i6503103525.html
zostal zakupiony w 2012 roku. Samochod zostal zarejstrowany w 2014 roku. Od zakupu w 2012 roku autko zrobilo okolo 3-5 tys km
 poruszał się bez rejestracji?

kolejna ściema auto od handlarza :-)
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2016, 17:34:30 wysłana przez bis24 »

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #353 dnia: 28 Września 2016, 18:00:20 »
zostal zakupiony w 2012 roku. Samochod zostal zarejstrowany w 2014 roku. Od zakupu w 2012 roku autko zrobilo okolo 3-5 tys km poruszał się bez rejestracji?
Może 'wysychał' np. po powodzi? :o

Offline spidey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #354 dnia: 28 Września 2016, 18:15:51 »
(...)
2. cena jak najbardziej ok, ale boje się o baterie ze zaraz padnie a wymiana nie jest tania
http://otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-5-hybryda-gaz-full-opcja-ID6ytrot.html#a297b48286

Czy ktoś może oglądał lub testował owe samochody i mógłby się wypowiedzieć na ich temat?
Ewentualne uwagi są także mile widziane.
(...)
Ten drugi wystawiony był gdzieś tak od lipca, mailowałem do handlarza, zgadzał się na przegląd w aso, ale pisał że auto miało uszkodzoną jakąś cele w baterii i czekał na wymianę, nie oglądałem na żywo, ale na zdjęciach miało fajny środek, w końcu zakupilem Priusa III. Powodzenia.

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #355 dnia: 09 Października 2016, 12:04:09 »
Polecam szukanie z "papierami" ja takiego na szczęście znalazłem, z historią serwisowa w PL. Szukaj jezdzonej w Polsce, gdzie właściciel nią jeździł. Pamiętam dwie, albo trzy były na necie z dokumentami i wszystkie poszły.
Ewentualnie szukaj sam w necie czegoś za granicą z papierami i wtedy się dogaduj z jakimiś znajomym znajomego co sprowadza i taka sobie sam ściągniesz.
Przeglądam na bieżąco oferty, szału nie ma niektóre stoją już długo, później zdejmuja ogłoszenie, robią nowe zdjęcia i wystawiają.

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #356 dnia: 11 Października 2016, 17:55:44 »
Szanowni Koledzy co myślicie o tym autku:
http://allegro.pl/show_item.php?item=6542439655

podobno sprowadzone z Francji w 2014 r., pierwsza rejestracja w Polsce
22.01.2015 VIN:JTDKN36U301717783.

Dziwne bo nie ma go na historiapojazdu.gov.pl

Offline ArekB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #357 dnia: 13 Października 2016, 20:09:51 »
ten z poprzednego posta - produkcja 08/2013
we francji pierwszy i jedyny serwis : Entretien 15 000km ou 1an 15 Janvier 2014
Nr rej we francji: CZ985DJ

Nie ma wpisu w historii pojazdu bo dla nowych aut przeglad w polsce robi się:
- do 3 lat od pierwszej rejestracji
- następnie w ciągu 2 lat od pierwszego badania
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2016, 20:14:29 wysłana przez ArekB »

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #358 dnia: 13 Października 2016, 21:32:19 »
bardzo dziękuje za informację.

Trochę mnie zastanawia ten niski przebieg:
po 3,5 miesiącach użytkowania 15k km, bo data pierwszej rejestracji to podobno 10/2013,
a na początku 2015 roku już w Polsce tylko 23k km no i teraz 32k km, myślicie że to realne?

Dziwi mnie też brak gwarancji na napęd hybrydowy? Przypadkiem Toyota nie daje na niego 5lat?

Offline sitek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #359 dnia: 19 Października 2016, 01:15:41 »
Na przebieg nie ma co patrzec to tylko cyfry lepiej weź go do serwisu jak jestes zainteresowany i tyle, wydaje mi sie ze navigacja byla dokladana bo nie ma guzika navi zaraz pod przyciskiem hud ale moge sie mylic... :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl