Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654285 razy)

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #435 dnia: 12 Stycznia 2017, 14:29:01 »
dobrze byłoby sprawdzić pojazd w ASO Toyota w Poznaniu za kilkaset PLN łącznie z układem hybrydowym, ale te 60 km przed zakupem i rejestracją na kołach się nie pojedzie (tylko laweta)... a tak na miejscu, to dobrze, aby ktoś kumaty popatrzył na auto, miernik grubości lakieru też przydałby się.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2017, 14:32:32 wysłana przez jaroWM »

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 12 Stycznia 2017, 14:45:31 »
Ktoś kumaty już został zaangażowany i będzie mi towarzyszył. Ja niestety jestem bladozielona w tym temacie, więc nie porwałabym się na samodzielne oględziny.
Stan baterii podczas ostatniego serwisowania pół roku temu był ok - to informacja z dwóch serwisów Toyoty (PL i IT), ale jak to się ma do rzeczywistości... Zakładam jednak tę wycieczkę na lawecie do ASO. Sprzedający nie ma z tym problemu ;)

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #437 dnia: 12 Stycznia 2017, 18:23:19 »
Koleżanko jeśli myślisz o tym z Gniezna za 46k to zwróć uwagę na opis wyposażenia, wg mnie się nie zgadza ze stanem faktycznym (ocena głównie na podstawie zdjęć), prezentowane auto nie ma.:
- czujników parkowania przód/tył,
- nawigacji,
- czujnika martwego pola,
- dwustrefowej klimatyzacji.

Wiadomo wyposażenie to rzecz drugorzędna, ale zawsze lepiej jest je mieć niż nie. Nie kieruj się powyższym przy podejmowaniu decyzji o zakupie, ale skoro autko miało mieć coś a nie ma to cena powinna być niższa, a więc przy negocjacjach może coś dla siebie ugrasz (chociaż żeby było na tą lawetę i przegląd w ASO).

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: 12 Stycznia 2017, 19:52:46 »
Jakoś nie mogę edytować powyższego posta, chyba nie ma takiej opcji  :o

Zapomniałem dodać, że raczej też nie ma podgrzewanych foteli, ale z nawi się wycofuje. Pierwszy górny przycisk z prawej przy radiu to chyba Map, a więc nawi.

Offline jawer1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #439 dnia: 12 Stycznia 2017, 23:41:21 »
Mam taki sam model.
Panowie trochę się zagalopowali.
Na pewno nie ma
- Podgrzewane przednie siedzenia
- Przyciemniane szyby
- Klimatyzacja dwustrefowa
- Elektrycznie ustawiane fotele (jest tylko część lędźwiowa, reszta manual)
- Czujniki parkowania tylne (to widać)
- Czujniki parkowania przednie (to też widać)
 -Czujnik martwego pola
raczej  nie ma
- Alarm (rzadko spotykany w priusach z zagranicy)
- Elektro-chromatyczne lusterka boczne

Ale i tak jest zajefajny :-)

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #440 dnia: 13 Stycznia 2017, 09:28:39 »
Wielkie dzięki! Zawsze to dodatkowe punkty do ewentualnej negocjacji :-) Auto bardzo mi się podoba. Co prawda szukałam wersji sprzed liftingu do kwoty 35 tys., ale  to mi tak wpadło w oko, że chyba już nie ma odwrotu;) 

Jawer1 czy to jest wersja Active?

Offline Arthur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #441 dnia: 13 Stycznia 2017, 15:58:50 »
Mam model Active 2012r.
Wszystkie szyby (poza przednią) fabrycznie przyciemnione na lekki brąz.

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #442 dnia: 18 Stycznia 2017, 14:38:03 »
Odnośnie auta, którym byłam zainteresowana to czysta ściema...Komis Autokomfort24 odradzam!!! Auto rzekomo bezwypadkowe i z deklaracji telefonicznych wynikało, że również bezszkodowe. Pan z komisu przyznał od razu, że w dwóch miejscach położono lakier bo była naklejka i jakaś rysa. W rzeczywistości auto było malowane z każdej strony łącznie z dachem. W bagażniku natomiast schowek pod klapą połamany w niektórych miejscach. Elementy plastikowe pod kierownicą źle spasowane - szpary szerokości męskiego palca ;)

Bardzo złe doświadczenie. Cudów się nie spodziewałam, ale miałam nadzieję, że to uczciwa oferta..

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #443 dnia: 18 Stycznia 2017, 14:46:41 »
cudów od handlarzy nie ma. Szukaj tylko od prywatnego właściciela i od programu toyota pewne auto. Wszystkie inne komisy olej, szkoda czasu.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #444 dnia: 18 Stycznia 2017, 14:55:03 »
Współczuję, bo najgorzej, to myśleć, że już jest się w ogródku i wita się z gąską..... a potem jedna wielka lipa :(

Za to gratuluję, że się powstrzymałaś od zakupu, bo znam takich i na tych liczą w komisach, którzy nie patrzyliby na to wszystko i kupili ten egzemplarz.

Z Toyota Pewne Auto jest taki problem, że ceny są dość wysokie, a tak czy tak, trzeba rzeczoznawcę wziąć, bo kwiatki się zdarzają :( Ale weź to pod uwagę. Kolega tak kupił Priusa z Elbląga i jest zadowolony. Oczywiście rzeczoznawca był i oglądał.

Życzę powodzenia w poszukiwaniach.

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #445 dnia: 19 Stycznia 2017, 12:07:25 »
No niestety kiepskie są takie doświadczenia, z drugiej strony uczą :-)

Odpuszczam już komisy, bo to jednak strata czasu. Szukam w salonach, puściłam wieść do Holandii, ale tam ceny są wyższe niż u nas, więc albo Toyota albo będę miała fuksa i coś znajdę od prywatnej osoby.

Gdyby ktoś coś wiedział, to ja chętnie (budżet 30 -50 tys, im mniej tym lepiej ;)). Do końca kwietnia mam czas.

Offline MZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #446 dnia: 19 Stycznia 2017, 14:37:44 »
Pierwszego Priusa 2 kupiłem w ASO Elbląg miał być cacy ,po dzwonie okazało się,że jednak trochę szpachli było nad uszkodzonym tylnym nadkolem,fakt za dokładnie nie sprawdzałem-myślałem,że gdzie jak gdzie  mówią prawdę -niekoniecznie.Drugiego kupiłem już krajowego i z całkowitą historią i serwisowaniem ,jednakże sprzedający wspomniał o przecierce parkingowej i tego to już sprawdziłem z częściowym rozkręceniem wyposażenia -sprzedający nie protestował bo obiecałem ,że za ewent uszk. zapłacę.Oczywiście nic nie uszkodziłem i nic poza tą obcierką nie znalazłem a sprzedający pokazał mi dokumentację przed i po naprawie.Przynajmniej mogę powiedzieć ' widziały gały co brały'.Czujnik  lakieru tylko z funkcją  alu.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #447 dnia: 19 Stycznia 2017, 17:34:41 »
Anna_Jot, nie wiem czy opisywałem tu na forum swój przypadek ale ja tak się napaliłem na pierwsza hybrydkę super stan z ogłoszenia, że kosztowała mnie 700zł (400 za lawete i 300 za niepełny przegląd w ASO bo do baterii nie doszliśmy), kolejna też z licznikiem na pewno kręconym bo służbowe autko z lakierem 40 um  :shock: na szczęście ta nic mnie nie kosztowała tylko trochę nerwów. W końcu kupiłem w ASO Elbląg i jestem na prawdę zadowolony pomimo że było: malowana maska, prawe nadkole i tył, nowa szyba z tyłu. To wszystko na szczęście dobrze zrobione i nic poważnego bo autko przejrzałem dokładnie. Przede wszystkim - nie napalaj się i będzie dobrze  :good:
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2017, 17:59:19 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Anna_Jot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #448 dnia: 20 Stycznia 2017, 09:56:27 »
Bardzo dziękuję za słowa otuchy  :-) 
Po tym pierwszym doświadczeniu już ochłonęłam i na spokojnie szukam nie napalając się właśnie, bo to okazuje się zgubne. Odpuściłam wersję po lifcie, bo jest jednak niedostępna w moich widełkach finansowych...no chyba, że takie okazje właśnie ;)

Offline RAFAL71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #449 dnia: 22 Stycznia 2017, 11:53:53 »
Witam serdecznie, śledzę uważnie wasze forum ponieważ w najbliższym czasie (dwa miesiące) noszę się z zamiarem kupna wymarzonego PRIUSA. Na szczęście to co przeczytałem podziałało jak kubeł zimnej wody, ponieważ posiadam corolkę od pięciu lat i nie miałem z nią ŻADNYCH problemów, teraz chciałbym ją sprzedać, trochę dołożyć i zakupić nowszego priusa.Patrząc jednak na Wasze doświadczenia obawiam się czy to ma sens. Myślałem o roczniku 2011, z przebiegiem poniżej magicznej granicy 200 tys.i w cenie do 40 tys złotych (ewentualnie  dwa lub trzy tysiące więcej jeśli będzie taka konieczność).Jestem w stanie zaakceptować lekkie naprawy blacharskie, czy malowanie, natomiast kokpit oraz tapicerka powinny być w stanie idealnym :grin: (tak jak moja tojka) :-) Oczywiście bezwarunkowo sprawdzenie w ASO!
Mam dwie oferty z portalu A. na oku proszę o wasze opinie, lub ewentualne inne oferty
P.S. Na początku brałem pod uwagę ostatnie wypusty AURISA HSD I. Są ładnie wyposażone i można trafić egzemplaże z niewielkim przebiegiem.??????
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-hybrid-ID6yJdpJ.html
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-bezwypadkowa-serwisowana-ID6yITS1.html
Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl