Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653586 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maxio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #810 dnia: 20 Lipca 2018, 21:35:15 »
Kierownica rzeczywiście mocno wytarta,światła to nie LED-y jak jest w opisie ,na lewych tylnych drzwiach chyba brakuje naklejki ochronnej no ale to może wina zdjęcia

rkon1

• Gość
« Odpowiedź #811 dnia: 20 Lipca 2018, 22:46:24 »
Co do kierownicy to u mnie mam 220 tys i tak nie wygląda. Istnieje przypuszczenie że przebieg jest nieoryginalny

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #812 dnia: 20 Lipca 2018, 22:53:33 »
Ja mieszkam w Niemczech 3 lata. Auta szukałem 3 miesiące. Trafiło na Priusa bo ma wszystko co trzeba, książkę serwisową, rachunki na wszystko... Cały segregator rachunków nawet na dolewki płynu spryskiwaczy. Auto od pani doktor, starszej kobiety. Przebieg 145000 i we wnętrzu brak jakich kolejek śladów zużycia. Zewnątrz kilka wpadek na słupki przy parkowaniu. Ostatni przegląd w Toyocie na 150000 km robiony na kwotę prawie 2000? z renowacja bateri. Mimo małych wad uważam że miałem dużo szczęścia kupić to auto w tak dobrym stanie. Tutaj dobre auto jest 30 minut w ogłoszeniu i tak też je kupiłem. Nie patrzyłem już na zarysowania itp tylko w historii pojazdu udokumentowana. Kupienie dobrego auta używanego jest już raczej nie możliwe. Handlarze siedzą cały czas na portalach inpotrafia kupić auto po 10 minutach od wystawieniu na aukcji , a pin20 minutach wstawiają je znowu ze zdjęciami na lawecie za cenę 500-700? większą. Uważam że w Niemczech nie ma co szukac już dobrego auta.

Offline wito

• Toyot Pełzający
  • **
    • auto-niemcy
« Odpowiedź #813 dnia: 21 Lipca 2018, 00:48:40 »
Ja mieszkam w Niemczech 3 lata. ..........Uważam że w Niemczech nie ma co szukac już dobrego auta.

a ja mieszkam w DE 12 lat i uprzejmie zapytuje: jesli w Niemczech nie ma co szukac dobrego auta, to przepraszam w jakim innym kraju lepiej?

handlarzy jest faktycznie sporo i walcza o przetrwanie, ale wciaz jest to ogromny rynek zadbanych aut
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2018, 00:50:25 wysłana przez wito »
auto-niemcy.prv.pl

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #814 dnia: 21 Lipca 2018, 10:17:21 »
Co do kierownicy to u mnie mam 220 tys i tak nie wygląda. Istnieje przypuszczenie że przebieg jest nieoryginalny

ja bym brał, na pierwszej pozycji ma ustawione radio maryja, nie może kłamac  :-P
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #815 dnia: 21 Lipca 2018, 11:57:37 »
Rowniez mam Radio Maryja na pierwszej pozycji bo to takie sprytne radio, ktore nadaje na poczatku zakresu FM i gdzie bys sie nie znalazl to automatyczne szukanie stacji jako pierwsze natknie sie na nie.

Chris

• Gość
« Odpowiedź #816 dnia: 21 Lipca 2018, 22:17:47 »
Sam mam przetarte obszycie kierownicy w P2 do plastiku od obrączki, auto niespełna 200 tys, krajowe. U mnie wygląda to zdecydowanie gorzej. Również fotel kierowcy na boczku mam dziurawy, a od spodu troszkę sypie się gąbka. 38,5 tys za 2010 wydaje mi się ceną mocno przesadzoną.

Offline Hybrydowiec

• Początkujący
« Odpowiedź #818 dnia: 27 Lipca 2018, 11:34:44 »
Na wstępie chciałbym się przywitać jako przyszły posiadacz Priusa Plusa-witam wszystkich.
Przeglądam obecne forum od kilku miesięcy a także różne oferty. Natknąłem się na poniższy komis i ogłoszenie:
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-ledynavi-plpanoramadachheadupkamera-cofaniabezwypadkowagwarancja-ID6ABVB2.html#gallery-grid
Czy zna ktoś może ten komis i mógłby coś o nim ewentualnie o tym aucie powiedzieć, cenowo trochę wydaje mi się za tanio. Po rozmowie tel ze sprzedawcą wychodzi że auto nie miało powtórnie lakierowanych elementów, co o nim myślicie?
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2018, 11:38:33 wysłana przez Hybrydowiec »

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #819 dnia: 27 Lipca 2018, 12:23:52 »
Cześć.
To auto stoi już jakiś czas, więc okazją nie jest.
Ogólnie Gniezno nie ma dobrej opinii jako handel autami. Osobiście bym tam nie kupił.
Nabyłem auto u Toyoty w Elblągu. Podobnie jak inny forumowicz.

Offline blooqkazoo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #820 dnia: 01 Sierpnia 2018, 08:15:38 »
Panowie mam pytanie czy Prius i Prius + maja ta samą baterie? Silnik rozumiem jest taki sam 1.8.

Offline lukasz-h

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #821 dnia: 01 Sierpnia 2018, 08:25:25 »
Panowie mam pytanie czy Prius i Prius + maja ta samą baterie? Silnik rozumiem jest taki sam 1.8.
Nie mają:
  • zwykły: 1.3 kWh Nickel-metal hydride, zamontowana pod częścią podłogi bagażnika
  • plus: 1.0 kWh Lithium-ion, zamontowana pod podłokietnikiem
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpnia 2018, 08:27:21 wysłana przez lukasz-h »

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #822 dnia: 03 Sierpnia 2018, 13:13:05 »
Cześć.
Od blisko tygodnia jeżdżę Priusem Plusem :-)
"Klekota" (Fiat Fiorino 1,3 MultiJet) sprzedałem. Tak więc pełnoprawnie zaliczam się do zacnego grona hybrydowców.
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl