Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653826 razy)

Offline gregoi

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #945 dnia: 04 Września 2018, 20:00:31 »
Jakiś czas temu byłem sprawdzić w ASO Toyoty auto sprowadzone z Niemiec (Auris) i panowie powiedzieli, że po nr VIN mogą mi tylko rozkodować wyposażenie auta... Co innego gdyby auto pochodziło z Polski. Stąd moje pytanie co do VINu.

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #946 dnia: 04 Września 2018, 20:26:52 »
W Polsce nie sprawdzisz historii ASO auta z zagranicy. Możesz to zrobić tylko kupując raport VIN, np. VIN DNA itp. Wynika to z tego, że Toyota nie ma globalnej bazy, co dla mnie osobiście jest idiotyzmem w dobie dzisiejszej globalizacji i cyfryzacji.
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline gregoi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #947 dnia: 04 Września 2018, 21:25:14 »
Co z resztą działa na niekorzyść wszystkich koncernów motoryzacyjnych. Gdyby była dostępna pełna historia pojazdu (w czym teraz RODO jeszcze bardziej nie pomaga) bez względu na kraj, zniknęłyby mity o awaryjności znacznej części aut, których liczniki, w magiczny sposób po przekroczeniu granicy, ustawiają się na okolicę 170.000 :D

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #948 dnia: 04 Września 2018, 22:06:36 »
Jeśli ktoś szuka pewnego Priusa III z polskiego salonu to właśnie na ogłoszenie wleciał mój prywatny.
 Gwarantuję bezwypadkowość i oryginalność przebiegu.

Link: https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-prestige-salon-polska-bezwypadek-44tys-przebieg-ID6B9tXW.html
SPRZEDAM Przednie przeciwmgielne / Halogeny Toyota Carina E Zestaw!!

Offline wito

• Toyot Pełzający
  • **
    • auto-niemcy
« Odpowiedź #949 dnia: 04 Września 2018, 22:54:37 »
auto sprowadzone z Niemiec (Auris) i panowie powiedzieli, że po nr VIN mogą mi tylko rozkodować wyposażenie auta... Co innego gdyby auto pochodziło z Polski.

wtedy pozostaje wyciagnac z zeszytu serwisowego gdzie auto bylo w Niemczech dokladnie serwisowane, tam zadzwonic i sprobowac cos od nich wyciagnac jako zaniepokojony klient, ktory wlasnie stoi przed zakupem i nie chce wdepnac. Pomimo wariackiej ochrony danych jaka jest w Niemczech czesto mi sie cos takiego udaje (zupelnie niechcacy wyszla mi tutaj autoreklama)
« Ostatnia zmiana: 04 Września 2018, 22:56:46 wysłana przez wito »
auto-niemcy.prv.pl

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #950 dnia: 04 Września 2018, 23:38:37 »
Crisso, przez 6,5 roku przejechałeś 44kkm? Stał w garażu?
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2018, 08:07:57 wysłana przez fazibazi »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #951 dnia: 05 Września 2018, 08:07:34 »
Czy na cegłach? ;)
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #952 dnia: 05 Września 2018, 09:05:51 »
Z przebiegiem 30kilka tysięcy kupiłem go od swojej Pani Doktor;) Ja mam go przeszło rok....ale przebiegu nie bije, bo mam służbowy:)
SPRZEDAM Przednie przeciwmgielne / Halogeny Toyota Carina E Zestaw!!

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #953 dnia: 06 Września 2018, 09:56:56 »
Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem P3. To na razie teoria. Praktycznie to wygląda tak, pewien gość sprowadził mi z NL P3, którego ja mu wskazałem. Problem polega na tym że była to świeża oferta i gdy mi P3 kupował, nie miał komis jeszcze kompletu dokumentów. Dlatego (mój) P3 jest w Warszawie, i gostek czeka na dokumenty które komis z NL ma mu posłać. Także przez ostatnie dni przebieram nogami i nie mogę spać. Muszę się uzbroić w cierpliwość, i poczekać na ten piękny dzień

Dopisuję się do mojego wpisu. W poprzednim tygodniu dowiedziałem się że papiery (mojego) auta zostały już wysłane, dziś gdy zadzwoniłem do tego gościa który mi te auto sprowadził, dowiedziałem się że papiery nie wysłali bo ten (mój) gość zabrał wraz z autem tablice rejestracyjne, dlatego oni (ci z NL) jednak nie wysłali żadnych papierów, ponieważ gdy nie dostaną tablic to nie wyślą papiery. Także gość ma w poniedziałek jechać do NL z tablicami by załatwić papiery już tam na miejscu. Jestem bardzo zaniepokojony tą sytuacją. Dlaczego ci z NL kłamali że wysłali papiery?  Co jest grane?  Już nie wiem co mam o tym myśleć? Dodam że mój wkład w tą (akcję) to 2tys zł zadatku.

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #954 dnia: 06 Września 2018, 10:12:15 »
Dziwne o tyle, że handlarz chyba powinien wiedzieć że jeśli auto przewozi na lawecie to juz bez tablic aby można było organizować papiery.
Mnie w ogóle dziwi sposób zakupu, bo w NL papiery można załatwić w godzine. Coś chyba przekombinował.

Offline stefanq82

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #955 dnia: 06 Września 2018, 12:31:31 »
Chyba , że ?legalizuje ? dopiero Priusa.

Offline randre

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #956 dnia: 12 Września 2018, 17:58:35 »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #957 dnia: 12 Września 2018, 18:28:45 »
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-prius-c-zadbany-oryg-przeb-przygotowany-do-rej-ID6AFJVk.html#gallery-grid
Czy ta oferta priusa jest dobra?
Nie wiem czy jest dobra, ale to nie jest Prius IV, co już powoduje że oferta jest podejrzana. Produckja Prius C I generacji zakończyła się w 2015 (ogłoszenie sugeruje że wtedy się rozpoczęła) . To jest mniejszy Prius, zdaje się że Prius C chyba nigdy nie był sprzedawany w Polsce. Sprzedawca szuka frajera.

https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Prius#Prius_c

Wygląda jak Yaris Hybrid

Cytuj (zaznaczone)
Prius c wyposażony jest w motor benzynowy o pojemności 1,5 litra, wspomagany przez silnik elektryczny. Łączna moc układu wynosi 99 KM. Średnie spalanie samochodu to 3 litry benzyny na każde 100 km, natomiast w mieście auto może spalić nawet 4,7 l/100 km.

Do końca stycznia 2017 roku globalna sprzedaż Priusa c wyniosła 1,38 mln samochodów[2].

No i czy ta "Olazja" ma gwarancję na hybrydowy zespół napędowy (10 lat bez limity kilometrów)
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2018, 18:34:47 wysłana przez mariuszs »

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #958 dnia: 12 Września 2018, 18:33:27 »
To jest Prius C, nie oferowany w Europie. Na 99% ściągnięty z USA. Model pomiędzy Yaris a Auris jeśli chodzi o wielkość. Nie zawracalbym sobie nim głowy. Bo będzie problem z serwisem itp.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #959 dnia: 12 Września 2018, 21:13:01 »
Potwierdzam co koledzy wyżej. W tej cenie szukaj PII lub Auris I HSD.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl