Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tolo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1065 dnia: 29 Listopada 2018, 16:18:42 »
a czy tam gdzie mieszkasz będziesz mieć korzyści z posiadania Hybrydy ?
niższe podatki , ubezpieczenie , itd... ?

nie będzie niższych podatków ,ubezpieczenie itd,ale będzie mniejsze zużycie paliwa
 i radość z jazdy napędem hybrydowym.

Offline tolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1066 dnia: 29 Listopada 2018, 16:23:24 »
Witam wszystkich

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-5-hybryd-78km-autom-klimatr-tempom-jbl-keyless-oplacony-gwarancja-ID6BrBSi.html

czy możecie zerknąć i napisać swoją opinię ? warty swojej ceny ?
w sobotę jadę oglądać ,oględziny szczelin karoserii,opony ,szyby ,wnętrze , poziom oleju,jazda próbna (czy jeszcze na coś zwrócić uwagę ? )
jeśli będzie ok,śmigam do serwisu na przegląd przed zakupowy (350 zł) + sprawdzenie klimatyzacji(dopłata),

pozdrawiam
Sprawdź układ hybrydowy koszt a ASO 200 PLN a to jest najważniejsze w tym samochodzie.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

w ASO Elbląg za 350 zł sprawdzą mi wycieki z silnika ,tarcze hamulcowe,klocki,grubość lakieru ,napęd hybrydowy,

Offline tolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1067 dnia: 03 Grudnia 2018, 08:48:28 »
Witam

W sobotę byłem oglądać i sprawdzać tego Priusa https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-5-hybryd-78km-autom-klimatr-tempom-jbl-keyless-oplacony-gwarancja-ID6BrBSi.html#122c0c6335 ,prawa strona samochodu miała jakieś zdarzenie ,lampa przód -brak plastików mocujących ,pod lampą widoczne spawanie ,zbiornik na płyn do spryskiwacza -cały się ruszał ,zdarta farba na śrubach po obu stronach przednich błotników , opony -dwie prawie nowe ,dwie stare ,plastik w nadkolu zle zamontowany ,brak wszystkich zapinek,drzwi nie mają prostej linii ,poduszka powietrzna pasażera -widoczny duży prześwit między plastikami ,myślę ze coś było robione ,albo jej nie ma ,przednia klapa nie zamyka się ,właściciel musiał użyć śrubokręta do zamknięcia ,mocno porysowane plastiki w środku ,rdza na zawiasach drzwi -strona od kierowcy.Do ASO nie jechałem,szkoda kasy ,nie kupiłem tego Priusa ,poszukuję dalej.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2018, 09:24:12 wysłana przez fazibazi »

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1068 dnia: 03 Grudnia 2018, 10:10:36 »
poduszka powietrzna pasażera -widoczny duży prześwit między plastikami ,myślę ze coś było robione ,albo jej nie ma ,

To nie wina wystrzelonej poduszki, tylko uszkodzonej klapki schowka. Poszukaj-pisalem o tym.

Offline tolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1069 dnia: 04 Grudnia 2018, 11:27:40 »
nie jestem fachowcem ,ale na żywo wygląda to gorzej niż na zdjęcia ,zwłaszcza że wszystkie problemy ten Prius ma po prawej stronie .

Offline iglaROW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1070 dnia: 04 Grudnia 2018, 21:10:45 »
Ja aktualnie jestem na etapie poszukiwania Priusa III rocznik około 2012-2013 z uwagi na leasing.

Tak jak obecnego Plusa szukałem z pół roku, tak teraz mam nadzieję, że pójdzie szybciej. Ktoś ma coś ciekawego? Sprawdziłem sobie też obecne oferty w Toyota Plus.

https://toyotaplus.pl/oferta/toyota-prius/43827

Tutaj jedyne co jeszcze czekam na jakieś wytłumaczenie, to przebieg. W grudniu zeszłego roku miał 96 150 podczas przeglądu, teraz niby 96 650. Ogólnie polski salon, serwisowany do 2015 w ASO, i teraz w styczniu duży przegląd z testem hybrydowym, wymianą klocków, tarcz itp. Chyba pojadę zobaczyć

https://toyotaplus.pl/oferta/toyota-prius/48721

Tutaj również polski salon, po wpisach przy przeglądach przebieg wygląda na autentyczny. Jednak auto z trzema szkodami, jedna z wymianą przedniej szyby, najpoważniejsza to była wypłacona przez ubezpieczyciela szkoda całkowita po uderzeniu z przodu. Salon przesłał mi z historii serwisowej cały kosztorys tamtej szkody, raczej nic strasznego tam nie było, naprawa miała miejsce 3 lata temu, auto od tego czasu cały czas w użytkowaniu, no i aktualnie po sprawdzeniu technicznym przez Toyote któa daje gwarancje na 12 msc, wymianie oleju i tescie hybrydowym.

Był jeszcze w Elblągu, ale tutaj zrezygnowałem po dyskusji z osobą od sprzedaży aut używanych, po paru pierwszych pytaniach w tym o test baterii, gdzie twardo sprzedawca utrzymywał, że gwarancje można testem przedłużać maksymalnie do 10 lat wieku auta lub przebiegu 150 tys km.  Po przekroczeniu 150 tys  na nic są te testy. Kilka razy zwracałem mu uwagę, że jest inaczej, ale ciągle mi wmawiał, że się nie znam i nie będzie mi tego kolejny raz tłumaczył. Wiec nasza korespondencja w tej kwestii poleciała do centrali Toyota Polska, która miło mi odpisała, że mnie przeprasza, a do salonu w Elblągu wyślą swojego pracownika na ten region bo oczywiście, gwarancje testem hybrydy można przedłużać bez limitu kilometrów do wieku 10 lat samochodu byle pamiętać, że każdy test jest ważny rok lub 15 tys km.

W Łodzi też twierdzili, że test jest maksymalnie do przebiegu 200 tys km, ale szybko sprawdził po mojej pierwszej informacji że jest inaczej.

Offline KilgoreT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1072 dnia: 04 Grudnia 2018, 23:42:45 »
A ja myślałem, że kupiłem Priusa drogo! Z Niemiec, z salonu Toyoty, z niedużym przebiegiem, z dopłatą dla importera, ale drogo.

Ten wątek uśmierza mój ból. Chyba mamy jakiś nowy trend cenowy w Polsce. Drożej niż w Niemczech.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1073 dnia: 05 Grudnia 2018, 07:26:55 »
iglaROW ten pierwszy to + . Przepraszam, że nie wypowiem się nt. stanu auta ale spodobało mi się stwierdzenie "oddam tylko w dobre ręce"
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline iglaROW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1074 dnia: 05 Grudnia 2018, 08:25:12 »
Wiem, wiem. Akurat ogłoszenie też mi wpadło w oko chociaż, nastawiam się głownie na PIII to kolejnego Plusa pod domem nie wykluczam.

Edit:

Wstępnie sprawdzony VIN. W grudniu 2016 był we Francji na akcji serwisowej i odnotowano przebieg 168 470 km. A teraz niby ma 169 800. Podziękuję
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2018, 14:21:26 wysłana przez fazibazi »

Offline iglaROW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1075 dnia: 05 Grudnia 2018, 17:02:30 »
Pytanko do bardziej siedzących w temacie. W Prius 3. Przednie lampy z pomarańczowymi kierunkami były montowane w USA a na. Europe były lampy całe białe?

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1076 dnia: 06 Grudnia 2018, 13:29:37 »
Dokładnie

« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2018, 14:20:18 wysłana przez fazibazi »

Offline iglaROW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1077 dnia: 06 Grudnia 2018, 13:40:27 »
Następne auto więc odpadło. Idealny nic nie robione, nic nie bite, wszystko oryginalne, przebieg pewny że można klauzulę do umowy dać że odda 2x wartości jeżeli przebieg wyszedł by inny.

Tylko lampy z USA a auto podobno z Niemiec
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2018, 14:20:49 wysłana przez fazibazi »

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1078 dnia: 06 Grudnia 2018, 14:45:33 »
To niech jeszcze doda w umowie że auto z rynku UE i kupuj:):) Zarobisz drugie tyle :)
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

Offline PrzemekC5

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1079 dnia: 06 Grudnia 2018, 15:53:39 »
Następne auto więc odpadło. Idealny nic nie robione, nic nie bite, wszystko oryginalne, przebieg pewny że można klauzulę do umowy dać że odda 2x wartości jeżeli przebieg wyszedł by inny.

Tylko lampy z USA a auto podobno z Niemiec

Ten mobilek?
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-iii-tylko-18500-km-bezwyp-f-vat-23-ID6BwGsr.html#9f219a71cd

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl