Ja aktualnie jestem na etapie poszukiwania Priusa III rocznik około 2012-2013 z uwagi na leasing.
Tak jak obecnego Plusa szukałem z pół roku, tak teraz mam nadzieję, że pójdzie szybciej. Ktoś ma coś ciekawego? Sprawdziłem sobie też obecne oferty w Toyota Plus.
https://toyotaplus.pl/oferta/toyota-prius/43827Tutaj jedyne co jeszcze czekam na jakieś wytłumaczenie, to przebieg. W grudniu zeszłego roku miał 96 150 podczas przeglądu, teraz niby 96 650. Ogólnie polski salon, serwisowany do 2015 w ASO, i teraz w styczniu duży przegląd z testem hybrydowym, wymianą klocków, tarcz itp. Chyba pojadę zobaczyć
https://toyotaplus.pl/oferta/toyota-prius/48721Tutaj również polski salon, po wpisach przy przeglądach przebieg wygląda na autentyczny. Jednak auto z trzema szkodami, jedna z wymianą przedniej szyby, najpoważniejsza to była wypłacona przez ubezpieczyciela szkoda całkowita po uderzeniu z przodu. Salon przesłał mi z historii serwisowej cały kosztorys tamtej szkody, raczej nic strasznego tam nie było, naprawa miała miejsce 3 lata temu, auto od tego czasu cały czas w użytkowaniu, no i aktualnie po sprawdzeniu technicznym przez Toyote któa daje gwarancje na 12 msc, wymianie oleju i tescie hybrydowym.
Był jeszcze w Elblągu, ale tutaj zrezygnowałem po dyskusji z osobą od sprzedaży aut używanych, po paru pierwszych pytaniach w tym o test baterii, gdzie twardo sprzedawca utrzymywał, że gwarancje można testem przedłużać maksymalnie do 10 lat wieku auta lub przebiegu 150 tys km. Po przekroczeniu 150 tys na nic są te testy. Kilka razy zwracałem mu uwagę, że jest inaczej, ale ciągle mi wmawiał, że się nie znam i nie będzie mi tego kolejny raz tłumaczył. Wiec nasza korespondencja w tej kwestii poleciała do centrali Toyota Polska, która miło mi odpisała, że mnie przeprasza, a do salonu w Elblągu wyślą swojego pracownika na ten region bo oczywiście, gwarancje testem hybrydy można przedłużać bez limitu kilometrów do wieku 10 lat samochodu byle pamiętać, że każdy test jest ważny rok lub 15 tys km.
W Łodzi też twierdzili, że test jest maksymalnie do przebiegu 200 tys km, ale szybko sprawdził po mojej pierwszej informacji że jest inaczej.