Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KilgoreT

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1110 dnia: 07 Stycznia 2019, 12:08:56 »
Na stronie Toyoty Polska widnieje jako autoryzowany dealer https://www.toyota.pl/dealers/

Właśnie na tej liście tej firmy nie ma. Przeczytałeś ją?

Auto jest sprzedawane przez firmę z Suwałk a nie z Ełku:

https://bez-wypadkowe.net/showthread.php/47139-Toyota-Prius-JTDZN3EU3HJ057157

"Sprzedający:
ALTA FILIPKOWSCY SPÓŁKA JAWNA
Wojska Polskiego 42 - 16-400 Suwałki, Podlaskie (Polska)"

(A mnie osobiście o nic tu nie chodzi tylko kontempluję stan polskiego rynku samochodowego.)
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2019, 12:24:05 wysłana przez KilgoreT »

Offline PriusPrime

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1111 dnia: 07 Stycznia 2019, 12:27:07 »
Tak. Przeczytałem.

Przeczytaj mój poprzedni post jeszcze raz. Zobacz linki które tam wkleiłem z Google. Sprawdź i porównaj sobie adresy. Ja tam Suwałek nie widzę.

Strasznie wybiórczo kolego czytasz.

Offline KilgoreT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1112 dnia: 07 Stycznia 2019, 12:38:59 »
Sprawdziłem Twoje zrzuty z cache. Tam rzeczywiście jest adres dealera z Ełku, nazwa firmy z Suwałk (pierwszy) i zdjęcia salonu z Suwałk (w drugim zrzucie).

Teraz to ja w sumie nie rozumiem czy Ty uważasz, że to zdrowa sytuacja? Te firmy to dwa różne podmioty gospodarcze. Jedna jedzie na opinii drugiej. Mnie się to kojarzy jak najgorzej.
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2019, 18:52:37 wysłana przez fazibazi »

Offline PriusPrime

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1113 dnia: 07 Stycznia 2019, 12:51:24 »
Teraz to ja w sumie nie rozumiem czy Ty uważasz, że to zdrowa sytuacja?
Od początku napisałem, że trzeba uważać, bo minę można trafić u dealera oraz w programie używany toyoty i podałem napotkany przykład. Ja spotkałem gruz w ogłoszeniach Używany Gwarantowany - i nie znam na pamięć wyglądów poszczególnych salonów w PL.

A Ty zacząłeś coś tam pudrować syfa, że to nie diler. Teraz gadasz że zdjęcia z jakiegoś nie salonu gdzieś tam. Kogo to obchodzi? Gruz wystawiony w oficjalnej sieci sprzedażowej Toyoty w ramach oficjalnego programu z gwarancją importera (Toyota Polska) na auta używane. Nikogo nie obchodzi czy to z Pacanowa, od Ojca Rydzyka, Pana Prezesa czy chrześniaka który prowadzi lewy czy prawy salon.

Gruz w oficjalnej sieci sprzedaży Toyoty z adresem oficjalnego dilera. (kropka) Nie ma co się nad tym produkować. Widać czarno na białym.

Offline KilgoreT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1114 dnia: 07 Stycznia 2019, 12:58:09 »
Nie ma co się nad tym produkować.

Chyba masz rację.

Offline PrzemekC5

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1115 dnia: 07 Stycznia 2019, 18:52:15 »
Cytuj (zaznaczone)
Jak Toyota wystawia auta od Janusza handlarza w ramach Toyota Plus to potężna wtopa.

w trakcie poszukiwań swojego P3 trafiłem na jednego z dealerow Toyoty ktory sprzedawal Januszowego P3 po kolizji, na zdjeciach z logo Toyota Plus na blachach, jak sie okazalo w trakcie rozmowy telefonicznej sprzedają grzecznosciowo bo swiadczy dla nich uslugi, a na blachy Toyota Plus..założyli tylko do zdjęcia... :wallbash:

Offline michalkonrad

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1116 dnia: 09 Stycznia 2019, 17:00:29 »
w wątku sprawdzenie VIN nikt nie odpowiada może tutaj się uda. \Czy mogę prosić o sprawdzenie VIN auta 4lata temu sprowadzone z Francji.
JTDKN36U105105140 dziękuję z góry

Offline cellia

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1117 dnia: 10 Stycznia 2019, 11:01:50 »
Ja zmieniam moją Aygo na Priusa - mam nadzieję, że nie będę żałowała decyzji :D
Naturalne składniki w kremie przeciwzmarszczkowym zapewniają jego dobre działanie - takie składniki ma Mialenia https://mialenia.pl/

Offline jaronx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1118 dnia: 10 Stycznia 2019, 11:28:18 »
w wątku sprawdzenie VIN nikt nie odpowiada może tutaj się uda. \Czy mogę prosić o sprawdzenie VIN auta 4lata temu sprowadzone z Francji.
JTDKN36U105105140 dziękuję z góry
Są płatne strony gdzie sprawdzisz, możesz jeszcze pojechać do ASO i poprosić o historię auta i ostatnie wyjście jak nasz książkę serwisową to odnajdź dealera w necie napisz maila z prośbą o przesłanie hiistori.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Offline _wa_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1119 dnia: 10 Stycznia 2019, 13:54:38 »
Witajcie,

Chcąc dołączyć do Waszego szacownego grona, szukam Priusa. Wybrałem już sztukę, sprowadzoną świeżo z Holandii. Sprawdziłem ją w serwisie Toyoty. Jest technicznie sprawna. Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Ale oczywiście wyszło, że była blacharska przygoda. Handlarz mówi, że kupił go w całości (co wygląda na prawdziwą informację), więc naprawa była albo w Holandii przed samym eksportem, albo wcześniej. Drzwi (jedne i drugie) po stronie kierowcy malowane. Na jednych drzwiach nie dało się zmierzyć grubości, więc szpachlowanie było na bogato. Dziwne też jest, że malowana była tylko maska z przodu, a boki (nadkola) już nie. Obrazek z serwisu poniżej. Nie bardzo mam pomysł, co się mogło stać, żeby malować samą maskę. Podrzućcie jakieś swoje sugestie. Chyba szansa na kupienie Priusa z oryginalnym lakierem na wszystkich elementach, to jak trafić szóstkę w lotto?

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1120 dnia: 10 Stycznia 2019, 14:47:49 »
z 1,5 roku temu widziałem Priusa 2 po gradobiciu i tylko przednią maskę aluminiową miął powgniataną. reszta auta nie tknięta. widocznie stal jest trwalsza.

Offline priusowner

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1121 dnia: 10 Stycznia 2019, 17:33:37 »
Znajomemu na gwarancji robia drzwi bo wyszla rdza, na jego polecenie/koszt maluja tez maske bo ma duzo odpryskow.

Offline piro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1122 dnia: 10 Stycznia 2019, 20:34:28 »
Witajcie,

Handlarz mówi, że kupił go w całości (co wygląda na prawdziwą informację), więc naprawa była albo w Holandii przed samym eksportem, albo wcześniej. Drzwi (jedne i drugie) po stronie kierowcy malowane. Na jednych drzwiach nie dało się zmierzyć grubości, więc szpachlowanie było na bogato. Dziwne też jest, że malowana była tylko maska z przodu, a boki (nadkola) już nie. Obrazek z serwisu poniżej. Nie bardzo mam pomysł, co się mogło stać, żeby malować samą maskę. Podrzućcie jakieś swoje sugestie. Chyba szansa na kupienie Priusa z oryginalnym lakierem na wszystkich elementach, to jak trafić szóstkę w lotto?
Naprawy samochodów w Holandii są nieopłacalne!! Znam firmę której opłaca się ściągać lekko uszkodzone samochody do Polski, tu je naprawić, a naprawione ponownie sprzedawać w Holandii.
A żeby pokrzywić tylko pokrywę silnika można np. uderzyć w zwierzę lub pieszego lub na pokrywę może coś spaść itd.
Z tą szóstką to przesada. Na zachodzie jeździ bardzo dużo nieuszkodzonych "sztuk". Tylko ich cena jest "ciut" większa.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2019, 20:39:59 wysłana przez piro »

Offline _wa_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1123 dnia: 10 Stycznia 2019, 20:58:41 »
No właśnie. Jeździ na zachodzie. Takie do Polski nie przyjeżdżają. A ja na polowanie za granicą samemu się nie wybiorę.  :o
No to teraz mam zagwostkę.... Czy to dobry bilet do grona "priusoposiadzaczy"...

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1124 dnia: 10 Stycznia 2019, 22:45:44 »
mam nadzieję, że nie będę żałowała decyzji :D

Czekamy na opinie!

No to teraz mam zagwostkę....

Ja też kupowałem auto z "robionym": nadkolem PP, maska (widziałem zdjęcia przed) a klapę tył i nieoryginalna szybę z tyłu sam wskazałem. Zaczynam już 3 rok i ponad 130tys km (ponad to co już było). Maskę, lampę PP i zderzak tył +nadkole PT miałem naprawiane w zeszłym roku w ASO z OC sprawcy..... więc tak czy owak......  <kawusia> a i jeszcze była w międzyczasie szyba od kamienia, więc jakbym sprzedawał i nie miał na to wszystko kwitów z ASO to kupujący by pomyślał, że auto było po niezłym dzwonie  :cool: Ale co mi tam, kwity sa i na razie nie sprzedaje  :beer:
Na takie uszkodzenia jak opisałeś to chyba nie ma tragedii. Geometria ok? Ważniejszy jest stan HSD i czy był serwis na czas i to co trzeba. Blachę prędzej czy później ruda nam zje  :grin:
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2019, 11:41:10 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl