Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654191 razy)

Offline Radut

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1140 dnia: 03 Lutego 2019, 02:00:02 »
Najlepiej byłoby pogadać z tym pierwszym właścicielem w PL, może to faktycznie oferta prywatna tylko wstawiony do komisu. Jeśli ktoś naprawdę jeździł tym autem 6 lat, to pewnie wie o nim prawie wszystko. Tylko czy powie  :cheesy:

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1141 dnia: 03 Lutego 2019, 07:27:27 »
Zamów sobie sprawdzenie eksperta. Jest już sporo rzetelnych firm. Na prędce w google wyskoczyło mi np to. https://www.autotesto.pl/
Nie znam firmy, z góry uprzedzam. Możesz podjechać do ASO. Możesz polować na auto z zachodu Europy. Raczej wystrzegać się należy wersji z USA (nie opłaca się sprowadzić samochodu nie bitego). Oczywiście ekspertyza kosztuje kilkaset zł i jak dasz do sprawdzenie np. z 5 aut, to może to już być sporo.

Offline slavo88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1142 dnia: 03 Lutego 2019, 10:59:40 »
Akuratnie u mnie w mieście i w takim samym kolorze jak mój.
Może będę miał chwilkę to podjadę zobaczyć bo widzę, że dzisiaj otwarte do 14.
Wezmę miernik lakieru to go pomierzę :o
Posiadacz Priusa II z LPG
Spalanie - Motostat.pl

Offline Radut

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1143 dnia: 03 Lutego 2019, 15:45:48 »
Zamów sobie sprawdzenie eksperta. Jest już sporo rzetelnych firm. [...] Oczywiście ekspertyza kosztuje kilkaset zł i jak dasz do sprawdzenie np. z 5 aut, to może to już być sporo.

Takie sprawdzenie fajna sprawa ale tak jak piszesz o kosztach - 4 takie sprawdzenia to już równowartość mojego obecnego auta  :grin: Tymczasem może być że ktoś w miarę znający się na rzeczy pobieżnie rzuci okiem i od razu powie że nie ma sensu nawet się tym zajmować. Tymczasem niepotrzebnie poniesie się koszty kompletnego raportu na temat stanu auta, które już na wstępie nadaje się do odrzucenia. Dlatego raczej skłaniałbym się do znalezienia kogoś, kto mniejszym kosztem dokona wstępnej oceny stanu, a potem już dla pewności można inwestować w diagnozę w ASO lub jakimś ogarniętym warsztacie.

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **

Offline PrzemekC5

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1145 dnia: 10 Lutego 2019, 08:30:45 »

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1146 dnia: 10 Lutego 2019, 11:54:40 »
Dzięki ciekawych rzeczy człowiek dowiaduje się dzięki Wam  <taniec> :good: :hug:

Offline pwtwsw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1147 dnia: 20 Lutego 2019, 09:12:58 »
Dzień dobry wszystkim :good: Jestem ze Śląska i jeszcze nie mam samochodu tej marki. Mam zamiar kupić.
Mam na oku coś takiego

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-plus-7-osob-hud-up-skora-alusy-led-serwis-panorama-navi-full-stan-igla-ID6BIdEd.html

lub

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-solar-dach-ID6BEJVK.html

I teraz moje pytanie do znawców :-). Który będzie lepszy :o? Jaka jest różnica pomiędzy tymi samochodami? Nie chodzi mi o wygląd zewnętrzny i wygląd samej kabiny. Na co zwrócić szczególną uwagę przy ewentualnych oględzinach?

Z góry serdecznie dziękuję za rzeczowe odpowiedzi :-)

Offline jaronx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1148 dnia: 20 Lutego 2019, 11:02:42 »
Dzień dobry wszystkim :good: Jestem ze Śląska i jeszcze nie mam samochodu tej marki. Mam zamiar kupić.
Mam na oku coś takiego

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-plus-7-osob-hud-up-skora-alusy-led-serwis-panorama-navi-full-stan-igla-ID6BIdEd.html

lub

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-solar-dach-ID6BEJVK.html

I teraz moje pytanie do znawców :-). Który będzie lepszy :o? Jaka jest różnica pomiędzy tymi samochodami? Nie chodzi mi o wygląd zewnętrzny i wygląd samej kabiny. Na co zwrócić szczególną uwagę przy ewentualnych oględzinach?

Z góry serdecznie dziękuję za rzeczowe odpowiedzi :-)
Ten pierwszy to +.7 osobowy auto większe od zwykłego Priusa tylko tyle. Co do stanu to musisz sam obejrzeć.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1149 dnia: 20 Lutego 2019, 11:26:35 »
Drugi będzie mniej palił - mniejsze gabaryty. Ponadto ma światła mijania ledowe i dobre audio, z dyskiem. No i dach solar, który może wentylować (nie chłodzić) gablotę, gdy ta stoi w słońcu.
Napędy w obu takie same. Różnica w technologii aku - pierwszy litowo-jonowe, drugi wodorkowe.

Offline PriusPrime

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1150 dnia: 20 Lutego 2019, 11:29:32 »
Oba sprowadzone w okazyjnej cenie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1151 dnia: 20 Lutego 2019, 11:38:31 »
dla mnie oba ogłoszenia od typowych handlarzy, nie sądzę by auta miały bezwypadkową przeszłość. Ale wizyta w ASO i sprawdzenie co i jak się działo serwisowo, powinno dać odpowiedź. Wybrałbym auto z mniejszym przebiegiem - o ile ten oryginalny. Generalnie - podstawa to wizyta w ASO i sprawdzenie auta. Ten Plus mocno zapastowany w środku pod sprzedaż.
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2019, 11:40:22 wysłana przez don_pazurro »
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline pwtwsw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1152 dnia: 20 Lutego 2019, 12:13:05 »
Nie wiedziałem że są różne typy baterii. Jaka jest różnica między nimi? Które są trwalsze i który jest tańszy przy ewentualnej wymianie/naprawie?
Który z w/w będzie nadawał się bardziej do jazdy mieszanej, tzn miasto-trasa z niewielką przewagą jazdy w mieście?

Oba sprowadzone w okazyjnej cenie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Offline pwtwsw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1153 dnia: 20 Lutego 2019, 13:55:11 »
I jeszcze jedno pytanie do znawców tematu :cheesy:
Chodzi o montaż haka. W niektórych hak jest już zamontowany. W większości haka brak. Podobno priusy nie mają homologacji na hak. Czy ktoś montował hak do swojego priusa? I nie chodzi mi o ciąganie przyczepy, tylko o bagażnik na rowery montowany na haku. Czteroosobowa rodzinka = cztery rowery :-)

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1154 dnia: 20 Lutego 2019, 15:55:52 »
Hak możesz Zamo towac tylko i wyłącznie na rower. W dowodzie masz wbity brak haka do przyczep
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2019, 22:42:41 wysłana przez fazibazi »
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl