Witam, to mój pierwszy post, więc wypadało by się przywitać.
Mam na imię Łukasz mieszkam w Gdańsku, a sprowadziła mnie do Was chęć zakupu priusa drugiej generacji

Jako że moje wymagania co do auta są bardzo wyśrubowane, w grę wchodzi nawet kolor, to szukanie odpowiedniego egzemplarza trwa już trochę długo, a że póki co mam czym jeździć, mogę sobie pozwolić na wybrzydzanie.
Większość aut sprawdzałem w Szwecji, bo chodzi mi głownie o grzane fotele, grzałkę w blok itd. Ale trafił się jeden egzemplarz prawie że pod domem, więc pojechałem sprawdzić. Jazda próbna itd. Wszystko ok, najazd na kanał celem sprawdzenia od spodu, i wyciek ze skrzyni, ciemny czerwony gęsty olej. Od razu dodam że nie jest to wyciek z uszczelniaczy półosi, tam jest sucho

2008 rok, przebieg trochę ponad 140 tysięcy kilometrów.
Szukałem na tym forum, szukałem na priuschat, ale nic konkretnego nie znalazłem.
Stojąc pod autem ciężko stwierdzić skąd to leci, krople oleju wiszą w tylnej części skrzyni, trochę oleju widać pod plastikową osłoną z boku, od strony kierowcy, bez rozbierania i mycia raczej ciężko sprawdzić skąd to leci. Zaznaczyłem na zdjęciu jak to mniej więcej wygląda. To jest jakaś częsta przypadłość?
https://cl.ly/300176036613Czerwone kółko to miejsce w którym wiszą krople, gruba strzałka pokazuje gdzie też udało mi się zauważyć olej, czy możliwe jest aby pod tym plastikiem leciało z tego czujnika który jest na 3 śruby, i ściekało na dół? Czy to bardziej rozszczelnienie skrzyni na połówkach? W sumie skrzynie na allegro można kupić za parę stówek, ale wymienić ją to chyba koszmar?