Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653708 razy)

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1455 dnia: 17 Lutego 2020, 19:23:19 »
Czy jest ktoś ze Śląska kto miałby chwilę czasu i chęci pokazać swojego p3 najlepiej po lificie? Katowice, najlepiej gdzieś tutaj w promieniu 30-40km. Oczywiście odpłatnie. Na upatrzone na sprzedaż trochę dalej niestety...

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1456 dnia: 19 Lutego 2020, 13:59:31 »
Do oceny samochód, jakby ktoś mógł rzucić okiem na zdjęcia. https://www.dropbox.com/sh/zg7jftxna2z268i/AADlBv6JD1TAC6z49bDc8hcza?dl=0

Przebieg, 150, drugi właściciel, wymienione amortyzatory z tyłu, bo jeden wylał, serwis w Toyota. Uszkodzone drzwi w trochę niefortunnym miejscu więc raczej bym to tak zostawił, bo przy sprzedaży później to wiadomo milion podejrzeń. Rocznik 2012. Samochód bezwypadkowy.

Xzy ktoś może był oglądać tego cudKa https://www.olx.pl/oferta/toyota-prius-prius-2015r-oryginalny-przebieg-bezwypadkowe-auto-europa-2klucze-CID5-IDDo9Ii.html

Niestety z rozmowy wynika ze przebieg jest 223, sprowadzony, kupiony od handlarza na handel, ale to była kosmetyka. Pierwszy właściciel, ale w Polsce, niby 2 właścicieli we Francji, pierwsze dwa lata 100, potem dziura i jakieś info przy 207. Śmieszny rocznik i w odniesieniu do tego cena. Nie kupuje samochodów od handlarzy, bo nie lubię jak mi ktoś kłamie żywe oczy, a nie chce sprawdzać każdej srubki. Podobno byłem pierwszym zainteresowanym... Ciekawe bo Biały z Warszawy sprzedał się w ciągu 3 dni. 2012...za większe pieniądze
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2020, 15:02:44 wysłana przez arthi »

Offline Mirekm71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1457 dnia: 25 Lutego 2020, 01:15:46 »
Uwielbiam kiedy samochody sprowadzone z zagranicy są tutaj tańsze niż tam. W Holandii 2010, stan bez rewelacji kosztuje ok 8k. Czyli 34 dodać ze 4k za sprowadzenie i opłaty. W Polsce kosztuje 33-35 tys. Cud.
P3 2009 205/55 16

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1458 dnia: 25 Lutego 2020, 08:53:07 »
A najgorsze jest to, że sprowadzisz auto z zagranicy za większe pieniądze, a potem boksujesz się z ubezpieczalnią, żeby ubezpieczyli auto do kwoty, za jaką kupiłeś. Bo bazują na cenach krajowych...

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1459 dnia: 25 Lutego 2020, 19:05:08 »
Mam zgoła odmienne doświadczenie, dobry samochód w Niemczech jest tańszy niż taki sam w Polsce. Nie myślę tu o samochodach od handlarzy, bez historii, z cofanymi licznikami czy ukrytymi wadami. Taki samochód używany od klienta prywatnego, z historią, udokumentowanym przebiegiem można kupić taniej w Niemczech niż taki sam w Polsce. Problemem jest potem ewentualna sprzedaż, bo rynek zalany jest złomem z placów i każdy potem wrzuca samochód sprowadzony do jednego worka, więc ja kupuję takie samochody dla siebie lub rodziny. Przez to, że u nas kręcenie liczników uchodzi za normalne nikt nie patrzy na stan licznika, dla mnie to jest różnica czy samochód ma 100 czy 150 czy 200 tys. kilometrów.
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2020, 19:12:53 wysłana przez arthi »

Offline qbaxs

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1460 dnia: 03 Marca 2020, 17:23:06 »
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-prius-plus-1-8-hsd-7os-panorama-keyless-go-hud-navi-kamera-aso-ID6CSUOT.html

Sprawdzał ktoś go może? W opisie "absolutnie bezwypadkowy" jakoś nie mogę uwierzyć - czy to odpicowany gruz?

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1461 dnia: 03 Marca 2020, 22:08:13 »
Przy takiej cenie to moim zdaniem musi być książka i wpisy, które można potwierdzić. Bardzo dużo samochodów nie ma żadnej książki. Cena wcale nie jest rewelacyjna biorąc pod uwagę przebieg. Może być bezwypadkowy, jak najbardziej. Kto później od ciebie kupi samochód z przebiegiem ponad 300 tys. Km. Ostatnio dzwoniłem do Niemiec do salonu w sprawie p3 i wszystko potwierdzili, nie mówię który samochód, bo właściciel niezbyt skory do negocjacji. Jeśli mierzysz w ten model to w Niemczech jest plus z przebiegiem 220, rocznik 2013 za  9.900 raczej miał jakąś przygodę, bo sprzdaje dealer toyota, więc jakby był bezwypadkowy, to by napisali i cena byłby wyższa.
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2020, 22:38:40 wysłana przez arthi »

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #1462 dnia: 09 Kwietnia 2020, 09:13:59 »
witam - moze ktos skorzysta przy kupnie.

tak z tej ilosc wolnego czasu rozne dziwne pomysly sie rodza i :

po pierwsze nie wiem czy dobry dzial  to ewentualnie prosze o skorygowanie.

jako ze czasem priusy maja problem z uszczelka to moze warto zabrac ze soba przy kupnie auta taka rzecz  - (bo nawet w aso tego raczej nie sprawdza)

to nie jest zadna reklama poprostu pierwszy z brzega link :
https://allegro.pl/oferta/tester-uszczelki-pod-glowica-plyn-co2-5-testow-7832342319

a jesli ktos nie widzial jak to dziala to trwa 5-10 minut o troche spokoju daje .

https://www.youtube.com/watch?v=CruyEk3Co2I

za ta cene tyle spokoju calkiem dobrze.
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline pawelski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1463 dnia: 09 Kwietnia 2020, 20:42:13 »
za ta cene tyle spokoju calkiem dobrze.

Za cenę połowicznego spokoju, ponieważ uszczelka może być uszkodzona na czas testu również pomiędzy kanałem olejowym a cylindrem jak również pomiędzy samymi cylindrami, no ale to już prawdopodobnie można by odczuć w pracy silnika.

Aczkolwiek wszystkie przypadki które znam, w momencie wykrycia usterki miały uszczelkę przepaloną już pomiędzy kanałami ukł. chłodzącego i cylindrem i kanałem olejowym.

Jednak 10zł za test  i połowiczny spokój uważam za dobrą inwestycję.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1464 dnia: 28 Maja 2020, 01:12:05 »
Jadę jutro zobaczyć tego priusa, czy ktoś może coś powiedzieć. Może ktoś był oglądać? Trochę bieda wersja, ale nie to mnie niepokoi. Malowany tylny lewy oraz prawy błotnik z powodu rdzy, oraz przedni. Nie działają czujniki parkowania. 8 letnie auto i jakieś bąble podobno były i dlatego lakierowany. Cena jak za FL dość atrakcyjna. https://www.olx.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-lift-2012-salon-polska-pierwszy-wlasciciel-CID5-IDF2FSA.html

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1465 dnia: 28 Maja 2020, 11:15:29 »
może to i prawda, kto wie oprócz samego własciciela  :song:
mój ma 10 lat prawie i żadnych bąbli, nawet na podwoziu... sprawdź dobrze  <regulamin>
bo może byc jeszcze taka wersja: gościu przypieprzył w coś przodem, ktoś z tyłu mu poprawił i ... wtedy bąble wyszły  :shock:
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2020, 11:19:18 wysłana przez pppt »
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1466 dnia: 28 Maja 2020, 12:38:07 »
Kolego arthi jak auto krajowe i z jednych rąk, to wołaj od właścicielki protokoły napraw z ubezpieczalni. Po zakresie robót będziesz wiedział jak było bite. Jka nie ma to jedź z właścicielką do jej agenta ubezp. i tam będzie informacja.
PS. Jeśli nie będzie chciała to już wiesz

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1467 dnia: 28 Maja 2020, 15:22:12 »
Zobaczymy trochę nietypowo z tą rdza. Wcześniej był zarejestrowany na firmę, a potem odkup. Miernik mam i zobaczymy. Podobno nie było wypadku, więc nie wiem skąd ta rdzan na tak młodym samochodzie.
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2020, 15:38:28 wysłana przez arthi »

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1468 dnia: 28 Maja 2020, 16:50:17 »
Ok jestem po oględzinach, brak oryginalnej książki. Lampa prawa rozszczelniona, świeci dużo słabiej, było jakieś puknięcie i prawy błotnik z maska trochę się rozchodzi, ale nie wygląda na poważna naprawe. Felgi Alu mają sporo korozji, odchodzi lakier. Dużo elementów ma podwójny lakier drzwi błotniki, więcej niż w no głoszeniu. Jest wydruk z ASO na potwierdzenie przebiegu. Szyba ma odprysk naprawiony na wysokości wzroku kierowcy. Na podwoziu oznaki korozji, powirzchowne, ale są głównie tyl. Czujniki jakieś chińskie z wyświetlaczem, nie działają.
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2020, 17:21:41 wysłana przez arthi »

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1469 dnia: 28 Maja 2020, 19:43:30 »
Chyba nie spodziewałeś się lepszego stanu?
Cena jest moim zdaniem adekwatna do stanu, albo nawet atrakcyjna. Polift 2012 w cenie lekko ponad 30 i to wywoławczo.
Jakby włożyć trochę pracy i kilka złotych, to można mieć fajne auto poniżej średniej ceny dla tego rocznika.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl