Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 654223 razy)

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1470 dnia: 28 Maja 2020, 23:23:15 »
Na pewno ktoś się zdecyduje, jak ktoś nie zna jezyka, nie ma czasu to kupuje w Polsce. Dla mnie to była taka próba, czy u nas można dostać przyzwoitego Priusa czy inny samochód  i kolejny raz przekonałem się że to strata czasu. Wiesz dla mnie rdza na błotniku, a lakierowany cały bok to trochę różnica. W pewnym momencie myślalem, że miernik się zepsuł, że az sprawdziłem na moim samochodzie. Na dziń dobry był love up z kluczykami, jakieś dziwne zamienniki, denso, bez żadnego symbolu toyota, wyglądały jak z taniej chiński zamiennik. To był pierwszy p3 który oglądałem w Polsce, więc trochę zglupiałem. Potem.... był jakiś kolejny już z symbolem toyota na odwrocie. Model 2012 można dostać za niewiele większe pieniądze, nie zastanawiąjać się czemu dostajesz do ręki dziwny kluczyk, a mama wyrzuciła wszystkie dokumenty, ksążke serwisową. To mi się kojarzy z ogoszeniami z niemieckich placow, a nie salon polska.  Ogólnie samochód wygląda ładnie, wnętrze, tylko to golasek, tempomat trzeba dołożyć.

Offline Jacek7210

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1471 dnia: 29 Maja 2020, 11:00:08 »
Po raz kolejny się przekonałem że w handlu samochodami nie ma okazji..Nie da się kupić tanio dobrego auta. Z moich obserwacji wynika, że jeżeli ktoś auto sprzedaje tanio, tak naprawdę jest ono warte jeszcze mniej...

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1472 dnia: 29 Maja 2020, 20:02:26 »
arthi dobrze, że nie kupiłeś. Dzisiaj można przebierać w ofertach - auta nie idą.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1473 dnia: 02 Czerwca 2020, 05:22:07 »
Dobra kolejne rozterki. Polift 2012 ~200k przebiegu, pół skóry, mala navi, tempomat, Kamera Cofania i tyle golas, żadnych czujników ciśnienia, deszczu, czy światła. Taka fabia w hybrydzie jak to powiedział znajomy. Trochę mi to nie pasuje do Priusa. Z tego co czytałem to były wersje business właśnie, takie premium golasy.

Czy 2010 ~140k przebiegu, executive solar, czujnik deszczu i światła szyber, full ledy, duża navi, ale tylko welur. Ceny podobne 32-35k

Co byście wybrali?

@JanB strata czasu i pieniędzy tylko. Kompletnie nie rozumiem takich ludzi zamiast mówić wszytko jak jest. Już dawno wyleczylem się z kupowania na hurra,. Nie ten to inny. Za dużo tego jest rynku.
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2020, 05:35:44 wysłana przez arthi »

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1474 dnia: 02 Czerwca 2020, 10:51:10 »
https://www.olx.pl/oferta/jtoyota-prius-3-navigacja-CID5-IDEFMH6.html

VIN JTDKN36U001123779

Wisi już jakiś czas, sprzedawca zarzeka się, że jak coś będzie nie tak to zwraca koszty przejadu, lakierowany zderzak tył, przód i wymieniony, powtórnie lakierowany błotnik prawy. Niestety nie jest zarejestrowany, więc powrót laweta.
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2020, 10:53:40 wysłana przez arthi »

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1475 dnia: 06 Czerwca 2020, 22:45:57 »
Chciałbym trochę zaktualizować, bo ostatnio tylko ja tutaj spamowałem ten temat. Samochód kupiony niestety przedlift, niestety przebieg 201k, niestety produkacja 2009, ale rejestracja 2010, na plus executive, IPA,  led, navi i jakiś dziwny zielony guzik do wentylacji wnętrza na postoju, dwa komplety kół. Podłoga w prawie idealnym stanie, bez porównania z tym co oglądałem w polifcie z 2012 z Polski. Samochód cały w oryginalnym lakierze, do końca serwisowany ASO, nawet żarówki, dwóch właścicieli ostatni od 2013, byłem w serwisie w Niemczech potwierdzić. Z samochodem dostałem nowe opony na 17 2019 i nowe zimówki znaczy 2014/2019, ale te 2014 to ja na moje standardy trochę za stare mimo wysokiego bieżnika. Z dzwinych rzeczy piękny samochód, a zimówki na stalowych z kołpakami które wstydziłbym się założyć do 30 letniej starlet, bo mniej wiecej ten poziom designu, od razu poleciały do kosza. Praktycznie nowe tarcze, klocki tył i przód.

Jakby kogoś interesowało jak kupiłem, to była szybka piłka, mimo, że P3 szukałem już ponad 2 miesiące. Ogłoszenie pojawiło się wieczorem około 20, rano telefon, zaraz potem zarezerowałem autolawte, nigdy wcześniej w życiu nie prowadziłęm takiego samochodu, ale o 19.30 już byłem w drodze ~940km w jedną stronę, rano odbiór i powrót o 23 byłem w domu. Z samego rana na stację przegląd i rejestracja, w sumie w niecałe 48 od pojwienia się ogłoszenia auto było zarejestrowane w Polsce.  Cenę już ustaliłem przez telefon, na miejscu nie dało się nawet 100EUR. Plan był taki jak samochód będzie zły to biorę go do Dekra, albo ASO na sprawdzenie. Powiem wam, że kolejny raz się przekonałęm, że jak auto jest dobre to po prostu to wiesz i nie nusisz się specjalnie zastanawiać. Oczywiście na miejscu zmierzyłem lakier, ale od spodu zobczyłem go dopiero w Polsce, jedyne co to na powrocie podjechałem do ASO gdzie był serwisowany. Pierwszy samochód w zyciu kupiony z ogłoszenia, ale z placu w Niemczech ... i o dziwo pozytywnie, aczkolwiek dealer ma na mobile 5 gwiazdek.
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2020, 22:55:24 wysłana przez arthi »

Offline monkmonk

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1476 dnia: 11 Lipca 2020, 15:24:18 »
Dzień dobry :)

Co może być nie tak z tym Priusem?
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-biala-perla-sam-parkuje-hud-kamera-17-keyless-go-z-salonu-toyota-ID6DcEWQ.html#gallery-open

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi. Pozdrawiam!

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #1477 dnia: 11 Lipca 2020, 17:14:16 »
czesc

nie wiem co moze byc nie tak z tym.

ale jesli sa to panowie z okolic starych babic kolo warszawy to kupilem od nich auto 15r i jest ok.

ogladalem kilka i bylem zdziwiony ze z francji sa takie ladne auta podobno z aso toyoty .

ogladalem jakies 3-4 szt. i nie bylo do czego sie czepiac .

auta po praniu i polerce mnie bardzo pasowaly .

nie polecam nie znam ja jestem zadowolony jesli to ci sami to mozesz jechac chociaz obejrzec .

pozdr.
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline Jacek7210

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1478 dnia: 11 Lipca 2020, 19:34:01 »
Kierownica wydaje się być obszyta, jakoś ten przód mi nie pasuje...zwłaszcza przedni  prawy błotnik...połączenie maski ze zderzakiem też jakaś duża przerwa...Ale może to tylko tak zdjęcia wyszły...

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1479 dnia: 11 Lipca 2020, 20:36:41 »
Kierownica jest oryginalna.
Ze zdjęć wygląda bardzo ładnie. Wnętrze nie wskazuje na duże zużycie, więc przebieg raczej nie jest większy, niż 300 000km, może nawet jest oryginalny.
Wyposażenie nawet nie najgorsze, czyli jest kamera i navi.

jakby mi pasowała lokalizacja i cena, to na pewno bym obejrzał. Więcej ze zdjęć się nie wywróży.

Offline monkmonk

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1480 dnia: 12 Lipca 2020, 08:15:53 »
Dziękuję bardzo za opinie :)

Czy jak oglądam auto, to polecacie samemu sprawdzać baterie (aplikacją na androida) czy lepiej podjechać do jakiegoś serwisu w Warszawie?

Czy jest gdzieś lista "na co zwrócić uwagę" przy generacji III? Jeśli nie, to chętnie taką stworzę i podzielę się na przyszłość. Link:  https://docs.google.com/document/d/1YRiuvq7_hw7EaEiiVX9GyIEl4rbX3DXBLtbRHQbdK6M/edit#

Zapraszam do wspólnego stworzenia takiej listy, przyda się wszystkim nowym członkom grupy :)

rkon1

• Gość
« Odpowiedź #1481 dnia: 12 Lipca 2020, 09:22:11 »
Jeśli auto ma mniej niż 10 lat to wykonanie testu za 200 zl w Toyota daje automatycznie rok gwarancji na układ hybrydowy w innym przypadku test warto zrobić samemu

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline Miross

• Początkujący
« Odpowiedź #1482 dnia: 18 Lipca 2020, 20:27:50 »
Witajcie!
Od dawna chciałem kupić hybrydę. Wybór padł na Priusa ale nie mogłem się zdecydować.  Chcę auto z panoramicznym dachem lub chociaż z szyberdachem, wyprodukowane po 2010 r.
Obecnie bardzo pilnie potrzebuję kupić to auto, co ułatwi decyzję.
Chciałem zminimalizować spalanie - 95% to jazda po mieście w korkach więc nie myślałem o Prius+ (cięższy, więcej pali?) . Obecnie ze względu na większy wybór w ogłoszeniach może być też Prius+ (no chyba że różnica w spalaniu jest jednak znacząca?)

Prośba o pomoc przy wyborze - myślałem o tych ogłoszeniach:

1)  https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-hybrid-2011-lift-full-opcja-bezwypadkowy-ID6Dbz1s.html#ecc93f5db5
wg handlarza bezwypadkowe.. Oglądałem ale nie miałem czujnika lakieru więc pewności nie mam.
Na tylnych lewych drzwiach ozdobna, chromowana listwa nie przylega dokładnie do drzwi; wg tego co z VIN sprawdziłem przebieg jest prawdopodobny - JTDKN36U401422093 jeśli się nie pomyliłem. Auto już dość długo stoi więc chyba super okazja to nie jest. Na plus że niedaleko w sumie. Czujnik już mam. Mogę podjechać i sprawdzić potencjalne niepewne miejsca tylko które?

2) dzisiaj się pojawiło: https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-bezwypadkowy-maksymalne-mozliwe-wyposaznie-ID6DdzWo.html#703b4b5490
wygląda interesująco ale nic więcej nie potrafię powiedzieć - trochę daleko żeby jechać ale jeśli okaże się że warto to pojadę. Co sądzicie?

Jeszcze ewentualnie:
3) https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-plus-panorama-hud-navi-kamera-ID6CYshd.html#12171eeb9f
napisane że bezwypadkowy i tylko 100kkm przejechane. Dziwne bo ten sam sprzedawca ma drugi egzemplarz w tej samej cenie z 3x większym przebiegiem, podobnym wyposażeniem i jeszcze rok starszy: https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-plus-navi-camera-panorama-pelna-historia-serwisowa-ID6DcyRB.html#95fced48ef

Co sądzicie?

Offline WiadroWody

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1483 dnia: 23 Lipca 2020, 20:12:02 »
Podłącze się do tematu. Szukam Priusa II z lat 2007-2008. Najlepiej w okolicach województwa śląskiego i łódzkiego.
Proszę o kontakt 512219096 jakby ktoś miał coś na sprzedaż. Kolor każdy poza czarnym, oczywiście w grę wchodzą tylko auta nieuszkodzone, bezwypadkowe.

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1484 dnia: 23 Lipca 2020, 20:43:09 »
Z tym to akurat nie ma problemu. W Polsce wszystkie są bezwypadkowe a szczególnie te z importu  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl