Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653597 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1485 dnia: 24 Lipca 2020, 08:01:08 »
Kolor każdy poza czarnym,

Rasistowskie, ksenofobiczne i antysemickie, gdybym znał j.angielski to bym doniósł do Strasburga albo do Rady Europy, a najlepiej to do Pani Eriki von der Jeleń.  Żyjemy w zacofany kraju
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2020, 08:19:16 wysłana przez mbauris »

Offline WiadroWody

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1486 dnia: 25 Lipca 2020, 18:52:00 »
Kolor każdy poza czarnym,

Rasistowskie, ksenofobiczne i antysemickie, gdybym znał j.angielski to bym doniósł do Strasburga albo do Rady Europy, a najlepiej to do Pani Eriki von der Jeleń.  Żyjemy w zacofany kraju

Mam już jeden czarny samochód więc trollowanie kolegi jest tu zbędne. Kolega może słać do organów UE pisma po polsku. Z pewnością zareagują. Poza tym uważam że ten kolor nie pasuje do priusa. Co do bezwypadkowości to nie każde auto zza granicy to szrot, nie każdy bezwypadkowy jest taki w rzeczywistości to banały. Miałem jednak nadzieję na konstruktywną pomoc.
Być może ktoś ma priusa 2 na sprzedaż w mojej okolicy wartego zainteresowania.

Offline MariuszB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1487 dnia: 26 Lipca 2020, 16:04:12 »
Wbrew pozorom - w PL znaleźć ładnego P2 graniczy z cudem. Z drugiej strony wszystko zależne kto jakie ma kryteria. Moje skierowały mnie do właściciela z DE (nie pierwszy raz zresztą) i to była dobra decyzja.
Życie jest zbyt krótkie by jeździć nudnymi autami...

Offline WiadroWody

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1488 dnia: 27 Lipca 2020, 19:38:14 »
Też się zastanawiam nad autem prosto od Niemca ale nie mam w tym doświadczenia i nie znam nikogo rzetelnego by miał.

Offline Gorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1489 dnia: 12 Sierpnia 2020, 11:24:04 »
Też się zastanawiam nad autem prosto od Niemca ale nie mam w tym doświadczenia i nie znam nikogo rzetelnego by miał.
Ja pojechałem po swojego Priusa 2 do Niemiec, też nie miałem wcześniej żadnego doświadczenia w takich "zakupach".
Co mogę powiedzieć? Absolutnie nie żałuję, wręcz polecam. Ja ze sprzedawcami próbowałem rozmawiać po angielsku, bo w tym języku posługuję się w miarę sprawnie. Większość Niemców jest w stanie udzielić Ci potrzebnych informacji po angielsku, nawet jeśli ma to być "Kali jeść, Kali pić". Trafią się też tacy, co nie znają słowa po angielsku, no ale wiadomo - nie każdy może, nie każdy lubi  :grin:

Poszukaj kilku interesujących Cię opcji i zaplanuj sobie "trip" w kilka miejsc. Ja tak sobie "poplanowałem", a w sumie kupiłem pierwszego Priusa, którego miałem na liście do obejrzenia w DE - miał kilka wad, ale do ogarnięcia, a cena była atrakcyjna. Mogłem go sprawdzić w lokalnym ASO Toyoty, tam bardzo mili ludzie (i ceny nie odbiegają od tych w PL) pracowali, sprawdziłem historię pojazdu. Krótko mówiąc - większa pewność, że wiesz co kupisz. Nie znaczy to, że nie da się tam "władować na minę", ale z czysto matematycznego punktu widzenia - jeśli jakiś (sprowadzony z DE) Prius w super stanie (wg opisu aukcji), jest tańszy niż Prius w średnim stanie w DE, to w jakim stanie był w momencie sprowadzania?

Offline GOHYBRID

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1490 dnia: 16 Sierpnia 2020, 00:43:43 »
Mam na zbyciu Priusa 3 FL '14 71km KM Salon Polska.

Offline Dwd

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1491 dnia: 02 Października 2020, 18:36:38 »
Witam wszystkich,
Panowie pytanie za 100 pkt.
Z waszego doświadczenia czy kupno Priusa 3 po Taxi
Z przebiegiem 400 tk za 3000 euro to strzał w kolano?
Do wymiany bateria to na pewno a co jeszcze wyjdzie to nie wiadomo :)
Czy może się okazać że doprowadzenie go do ładu wyjdzie więcej niż kupno czegoś z mniejszym przebiegiem za dwa razy tyle?
Auto po taxi i na taxi

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1492 dnia: 02 Października 2020, 20:48:44 »
Kupować.
Nawet jak wyjdzie czarny scenariusz, to wyjdzie mniej więcej tak: silnik 3000zł z wymianą, bateria 2000zł za naprawę, jakieś duperele w zawieszeniu, opony, przegląd 1500zł. Razem max 7000zł w najgorszym razie.

Nawet, jak kupisz "perełkę" za 40 000zł, to coś może paść i wtedy koszty też rosną, a auto kosztuje już tyle, co 2 tańsze.

Sam mam P3 z przebiegiem 300 000km(a nie jest po TAXI), a wygląda w środku lepiej, niż niejedna z połową tego na zegarze. Kupiłem dzięki temu taniej, zrobiłem co trzeba i mam w dobrej cenie pewne auto.

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #1493 dnia: 03 Października 2020, 11:39:39 »
Witam wszystkich,
Panowie pytanie za 100 pkt.
Z waszego doświadczenia czy kupno Priusa 3 po Taxi
Z przebiegiem 400 tk za 3000 euro to strzał w kolano?
Do wymiany bateria to na pewno a co jeszcze wyjdzie to nie wiadomo :)
Czy może się okazać że doprowadzenie go do ładu wyjdzie więcej niż kupno czegoś z mniejszym przebiegiem za dwa razy tyle?
Auto po taxi i na taxi

pytanie z ktorego roku jest to auto 09-10 czy 12-15  to tez jakas wartosc inna.

te z hiszpanii z zoltymi drzwiami sprzedaja po 20 tys.  za 12r

3 euro to nadal dobra cena za p3 . (tak jak kolega wyzej pisal najwyzej wlozysz 10 i bedzie prawie ideal)
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline Dwd

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1494 dnia: 03 Października 2020, 12:38:25 »
Rok 2010 przedlift

Offline mnaskret

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1495 dnia: 25 Listopada 2020, 16:25:05 »
Witam wszystkich,

piszę tutaj, żeby ostrzec wszystkich rozważających zakup Toyoty Prius przed nieuczciwym sprzedawcą z Tomaszowa Mazowieckiego. Link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-1-8-automat-hybryda-climatronic-head-up-serwis-tempomat-male-kilometry-ID6D7P3p.html#23dd621f23

Numer VIN: JTDKN36U201315723

Przez krótki okres byłem właścicielem samochodu. Po tygodniu od zakupu zablokowany korbowód wybił dziurę w bloku silnika. Samochód ma teraz najprawdopodobniej zamontowany nowy silnik, o czym informował sprzedawca w poprzedniej treści ogłoszenia (poniżej screen). Teraz usunął to ostrzeżenie z treści ogłoszenia.

https://imgur.com/a/LSfcERS

Offline stefanq82

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1496 dnia: 25 Listopada 2020, 18:07:30 »
Już sama cena jest podejrzana.

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1497 dnia: 25 Listopada 2020, 19:44:01 »
A co jest złego w wymienionym silniku? Pytam poważnie, bo nie wiem.
Sam mam zmieniony i czy to oznacza, że już nie sprzedam i muszę złomować?

Ja bym tego nie usuwał z treści ogłoszenia, bo jak silnik ma mniejszy przebieg, niż całe auto, to zaleta, a nie wada.

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1498 dnia: 26 Listopada 2020, 16:01:52 »
Przez krótki okres byłem właścicielem samochodu

Rozumiem, że kupiłeś to auto i po awarii oddałeś sprzedającemu. Robił problemy? Jaka była atmosfera zwrotu auta?
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline Mirekm71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1499 dnia: 26 Listopada 2020, 16:05:01 »
Priusa mam krótko ale miałem kilka sharanow i wiem, ze przebieg to nie tylko silnik i skrzynia biegow a w priusie bateria. Po dużym przebiegu cała buda jest rozklekotana.
P3 2009 205/55 16

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl