Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653639 razy)

Offline Tomaszek110

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1530 dnia: 20 Czerwca 2021, 21:21:16 »
Kup priusa plusa
?Będzie Pan zadowolony?
A pasażerowie z tyłu to już na pewno na 100%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1531 dnia: 21 Czerwca 2021, 12:49:15 »
Verso "w benzynie" to bardzo funkcjonalny pojazd, ja mam wersję 7 os. i możliwości transportowe osobowo-towarowe tego auta są dla mnie rewelacyjne - 3 niezależne, przesuwane i pochylane fotele w drugim rzędzie i 2 dodatkowe z tyłu. Naprawdę nierzadko je używam, choć moja rodzina to 2+2.

Z kolei za priusem plus przemawia napęd hybrydowy. Jeśli liczysz każdą kropelkę paliwa to może być lepszy wybór, choć moje Verso 1.8 też nie pali kosmicznych ilości paliwa.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #1532 dnia: 21 Czerwca 2021, 13:01:46 »
Jak kogoś to interesuje , to w obecnym Auto ŚWIAT (nr 25) jest test Priusa 4 na dystansie 150 tys km.

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1533 dnia: 30 Czerwca 2021, 00:09:19 »
Czy Wasze P3 jeżdżą prosto i nie ściągają na boki? Jeden sprzedający przekonuje mnie że ten typ tak miewa a na forum raczej nikt się nie skarżył. Samochód z polskiego salonu, niby udokumentowany, bezwypadkowy, zbieżność sprawdzana, opony dobre itd...
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97
było: IS300 2JZ | Corolla E11 EFE, SDN '97 | Corolla E11 EFE, WGN '98 | Corolla E9 AFE, LBK '91, gaz

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #1534 dnia: 30 Czerwca 2021, 11:46:10 »
Czy Wasze P3 jeżdżą prosto i nie ściągają na boki? Jeden sprzedający przekonuje mnie że ten typ tak miewa a na forum raczej nikt się nie skarżył. Samochód z polskiego salonu, niby udokumentowany, bezwypadkowy, zbieżność sprawdzana, opony dobre itd...

glowa go chyba boli  - on tak ma w glowie .

powiedz mu ze mozesz mu dac 50 procent ceny bo ten typ tak ma - jakis wariat.

do meritum . - krzywe sanki (przekoszone) opony slabe przez to sciaga (podciete ,rozne biezniki zle zalozone outside-inside (asymetryczne) , taka glupota jak cisnienie w oponach  i inne jeszcze drobiagi jak cofniete kolo (wyprzedzenie kata sworznia bodajze)

praktycznie zadne auto nie powinno sciagac ma jechac prosto .

jak chcesz z tym autem walczyc to na plyte pomiarowa solidna i sprawdzic cala geometrie auta z punktami fabrycznymi lub szukac dalej .

ps.nie musi byc wypadku wpadniesz w dziure , urwiesz kolo naprawa nie dokladna i juz jest klopot - opcja hardkorowa zgiety kielich :-00
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2021, 11:48:17 wysłana przez sirkris55 »
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1535 dnia: 30 Czerwca 2021, 12:02:09 »
sirkris55 ma rację.
Ma jechać prosto jak po sznurku.
Miałem P2 i jechała prosto, mam P3 i też jedzie prosto.
Oczywiście warunkiem jest 100% sprawne zawieszenie, prosta karoseria i ustawiona geometria.
Przy spełnionych warunkach auto łaski nie robi i ma się prowadzić dobrze.

Po przejechaniu się kilka dni temu innym samochodem z przebiegiem 12km(słownie: dwanaście kilometrów) stwierdzam, że sprawny Prius 3 prowadzi się praktycznie tak samo.
Dotyczy to mojego egzemplarza, który niedawno miał zrobione wszystko co potrzebne i ustawioną porządnie geometrię. Jak jest inaczej, to trzeba usterkę zlokalizować i naprawić.

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1536 dnia: 30 Czerwca 2021, 21:13:53 »
Dzięki Panowie. Czyli logika zwycięża. Mam dwa stare samochody i też jeżdżą prosto ;)
Niestety z P3 w ogłoszeniach jest taka bieda, że aurisy zacząłem oglądać... Ten skręcający byłby nawet ciekawy ale takie rozwiązywanie zagadek bywa kosztowne.
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97
było: IS300 2JZ | Corolla E11 EFE, SDN '97 | Corolla E11 EFE, WGN '98 | Corolla E9 AFE, LBK '91, gaz

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1537 dnia: 06 Lipca 2021, 11:11:58 »
Niestety z P3 w ogłoszeniach jest taka bieda, że aurisy zacząłem oglądać...
Bieda, a w jakiej cenie  oglądałeś, rocznik? Ten polski to był ten? https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-polski-salon-hybryda-pelen-serwis-i-rej-2012-gwarancja-ID6DUV4o.html

Niedawno sprzedałem moją P3, wcześniej przez miesiąc słownie 3 telefony, 2 oglądającyh, zawracanie pupy, w końcu wystawiłem jeszcze raz po jakimś czasie i sprzedałem w kilka dni, ale zszedłem z ceny...

Jest fajny do kupienia w Niemczech, skóra, solar, led 2011, ale wyjdzie jakieś 34-36 z wszystim. Obstawiam, że oferta zniknie dośc szybko. Cena za wysoka na handel, ale dla siebie to fajna sztuka.
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2021, 11:22:34 wysłana przez arthi »

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1538 dnia: 06 Lipca 2021, 14:49:55 »
@arthi
ten o którym pisałem był z Warszawy - 2014, biały, WE***** i już się sprzedał. Cena była 44 potem 41,9 i zniknął. Gdyby nie to skręcanie to przy niższej cenie brałbym go poważnie pod uwagę. Szpachlę miał tylko na jednych drzwiach + na kilku elementach drugi lakier. No i z litr oleju spokojnie schodził od wymiany do wymiany a przebieg tylko 185kkm.

Napisałem, że nędza, ale to dlatego że nie chcę się ruszać dalej jak 50 km z Wawy. Ludzie po prostu nie mówią prawdy przez telefon i szkoda mi czasu na dalsze wycieczki.
Gdybyś swojego wystawił też na forum, to może skusiłbym się pojechać 200 km ;) Jeśli tu nie chcesz, to może na PW napisałbyś mi za ile poszedł?

Ten z Niemiec to srebrny z Monachium? Fajny, ale widać w opisie że człowiek się irytuje na propozycję niższej kasy, więc dla siebie liczyłbym raczej 43-45 kzł.
Pozdrowienia!
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2021, 14:54:48 wysłana przez mdo »
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1539 dnia: 06 Lipca 2021, 21:37:11 »
Nie ma tajemnicy, poszedł moim zdaniem dla kupującego za dobre pieniądze 30500, wystawiony za 33. Granicę miałem ustawioną na 31, więc nawet się j nie licytowałem. Mam nadziej ze bedzie służył. Z tego co mówił na taxi. Ogłoszenie o którym mówię jest w Osnabrück, ale nie dzwoniłem.

Szczczerze p3 za ponad 43-45 to przesada chyba że polift w pełnym wyposażeniem, a to chyba bym szukał auris.

Nigdy nie kupowałem uszkodzonego, ale wczoraj na Śląsku pojawił się fajny auris w kombi 2017, jak na moje laickie oko uszkodzenia stosunkowo niewielkie
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2021, 21:46:12 wysłana przez arthi »

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #1540 dnia: 06 Lipca 2021, 21:41:40 »
poszedł moim zdaniem dla kupującego za dobre pieniądze 30500, wystawiony za 33. Granicę miałem ustawioną na 31

Jaki miałeś rocznik?
Ja będę sprzedawał we wrześniu, zobaczymy jak kupujący zareagują na przebieg 320 kkm.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1541 dnia: 06 Lipca 2021, 21:51:28 »
2009, pierwsza rejestracja 2010, executive, led, webasto, lpg i komplet opon lato 17, zimą 16. Przebieg 258k. W Polsce ludzie cały czas patrzą na cenę
Jeden oglądając to mi płakał ze kupił Gruza, musiał włożyć kupę siana na naprawy. Oglądał, raz drugi... Mechanik i w końcu nawet nie nawet o cenie nie rozmawiał, mimo że auto mu się podobało.

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1542 dnia: 20 Lipca 2021, 11:00:42 »
@ arthi
myślę, że sprzedałeś za (jeszcze) rozsądne pieniądze - tego wyposażenia tylko szkoda. W rocznikach 2009/10 jest spory wybór, ja celuję w polifty. Właśnie oddałem swojego ISa i sporo zszedłem z ceny mimo, że był w naprawdę dobrym stanie i wyposażeniu.
Zmieniłem teraz podejście, pojechałem trochę dalej i miało to sens. Samochody w Wawie są przeciętnie 5 tys., drożej (mowa głównie o aurisach) i nie jest to uzasadnione stanem, przebiegiem itp.
W Wawie obejrzałem kolejnego P3 z polskiego salonu (2013) i ma już naloty rdzy od dołu + znowu występuje ściąganie do prawej, ale lekkie. Cena 46 i na razie kupujący nie jest skłonny do urealnienia ceny.
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1543 dnia: 21 Lipca 2021, 19:31:53 »
Wakacje to dobry czas na zakupy, niekoniecznie na sprzedaż. Ten Prius ze 160k przebiegu 2011 za 7k EUR ciągle wisi, aż jestem zdziwiony, bo moim zdaniem fajna oferta.

Nie wiem o jakim ogłoszeniu rozmawiamy, wyposażenie, przebieg ale dość dużo wola. Zmięknie jak się zorientuje ze nie ma zbyt wielu chętnych na priusy, a dodatkowo mam wrażenie że wszyscy patrzą tylko na cenę nieważne przebieg, stan, wyposażenie, historia. Ja miałem dość zawracania pupy, więc jak się trafił kupujący to po prostu zszedłem trochę bardziej z ceny niż palnowalem początkowo.

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1544 dnia: 21 Lipca 2021, 23:57:41 »
Widzę, że ogłoszenie juz zniknęło...
Za to jest z ciekawostek goły 2009 z przebiegiem 43kkm w Sierpcu.
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl