Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653532 razy)

Offline Dolo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius III
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1695 dnia: 06 Października 2024, 18:25:47 »
Cytuj (zaznaczone)
Nie dbają. Uprzedze Twoje pytanie czy w Holandii dbają. Nie dbają i reszta Europy? Też nie dba.
Czy się opłaca ? wszystko zależy od stanu auta i ceny.

Wiadomo, ze wszystko zależy od danego przypadku ale już prędzej zwróciłbym się ku pojazdowi z Holandii. Tam wszystko od zakupu do sprzedaży serwisuje się w ASO, sa równe drogi, więc amortyzatory nie są powybijane, a temperatury też nie na tyle wysokie co we Włoszech. ze można spodziewać się przegrzanej baterii.

Offline rossi69

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius plug in
« Odpowiedź #1696 dnia: 06 Października 2024, 19:13:30 »
Może 10 km zrobisz na samym prądzie i to przy sprzyjających warunkach.
Bez problemu robie 14-15km w normalnym miejskim ruchu.Przebieg 200kkm-tez 12 rok.
Przy sprzyjajacych warunkach mozna zrobic 20km.

Offline krisscox1@o2.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius 3 gen
« Odpowiedź #1697 dnia: 08 Października 2024, 13:42:00 »
a czy przebieg 260 tys to strasznie duży ? i na co zwracać uwagę ?

Offline rossi69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1698 dnia: 08 Października 2024, 22:17:59 »
Jesli jest prawidlowo eksploatowany to nie ma powodu aby bac sie takiego przebiegu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1699 dnia: 09 Października 2024, 22:52:52 »
Jesli jest prawidlowo eksploatowany to nie ma powodu aby bac sie takiego przebiegu.
Prawidłowo czyli? I jak to sprawdzisz?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline rossi69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1700 dnia: 13 Października 2024, 01:05:53 »
Jezeli jest pelna historia serwisowa,auto nie wyglada na sklecone z dwoch i jazda testowa wypada pomyslnie to co jeszcze mozna zrobic?
Ja po prostu zakladam ze wiecej i tak nie dam rady sprawdzic i kupuje.

Offline tomkil

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Avensis
« Odpowiedź #1701 dnia: 20 Października 2024, 17:09:15 »
Cześć wszystkim, mam na imię Tomek i chciałbym kupić Prius 4 lub Plus po 2016.
Byłem dziś oglądać Prius 4 z 2016 ze 123 tys km przebiegu sprowadzony z Japonii ok miesiąc temu z tego co mówił sprzedawca/handlarz. Stan wizualny dobry, skóra, wersja z radarem i asystentem pasa. Trochę pomarszczona skóra na kierownicy.
Lampy się trochę łuszczą przednie na gorze i z tylu zmatowieniem tam gdzie światła stop. Lakier ok 70um. Od spodu tez dość dobrze wyglada jak na rocznik.
Czy możecie posłuchać odpalenia na zimnym silniku https://gopro.com/v/oKG06WMaeB6Wl
Czy wg. Was wszystko ok?
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2024, 17:19:47 wysłana przez tomkil »

Offline zbyl31

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 phev
« Odpowiedź #1702 dnia: 20 Października 2024, 23:01:22 »
Jeśli chcesz ja sprzedaje swojego pochodzenie eu rok 2016
RAV4 PHEV

Offline zbyl31

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1703 dnia: 21 Października 2024, 08:40:00 »
Cześć wszystkim, mam na imię Tomek i chciałbym kupić Prius 4 lub Plus po 2016.
Byłem dziś oglądać Prius 4 z 2016 ze 123 tys km przebiegu sprowadzony z Japonii ok miesiąc temu z tego co mówił sprzedawca/handlarz. Stan wizualny dobry, skóra, wersja z radarem i asystentem pasa. Trochę pomarszczona skóra na kierownicy.
Lampy się trochę łuszczą przednie na gorze i z tylu zmatowieniem tam gdzie światła stop. Lakier ok 70um. Od spodu tez dość dobrze wyglada jak na rocznik.
Czy możecie posłuchać odpalenia na zimnym silniku https://gopro.com/v/oKG06WMaeB6Wl
Czy wg. Was wszystko ok?

tak normalny dźwięk. Wszystko gra według mnie.

Wszystkie Priusy w wersji 4 maja radar i asystenta pasa ruchu. U mnie przebieg około 110 tyś ale skóra na kierownicy nadal jak nowa. Moze zależy jak kto dbał i co miał na rękach :)

« Ostatnia zmiana: 21 Października 2024, 08:42:05 wysłana przez zbyl31 »
RAV4 PHEV

Offline tomkil

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Avensis
« Odpowiedź #1704 dnia: 22 Października 2024, 11:49:25 »
Puściłem raport w Japonii i dostałem od handlarza. Auto było samochodem wystawowym, niestety było używane w Fukushimie wiec odpuszczę sobie. Mieszkam w Irlandii i widać różnice pomiędzy autami z Japonii a tutejszymi pod względem rdzy pod spodem, auta z Japonii wyglądają jak nowe pod spodem. Co do radaru i asystenta pasa to nie jestem pewien czy wszystkie bo spotkałem się ze nie miały przycisków na kierownicy od radaru i asystenta. Ale mogę się mylić.
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2024, 11:51:14 wysłana przez tomkil »

Offline zbyl31

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1705 dnia: 23 Października 2024, 09:21:13 »
Puściłem raport w Japonii i dostałem od handlarza. Auto było samochodem wystawowym, niestety było używane w Fukushimie wiec odpuszczę sobie. Mieszkam w Irlandii i widać różnice pomiędzy autami z Japonii a tutejszymi pod względem rdzy pod spodem, auta z Japonii wyglądają jak nowe pod spodem. Co do radaru i asystenta pasa to nie jestem pewien czy wszystkie bo spotkałem się ze nie miały przycisków na kierownicy od radaru i asystenta. Ale mogę się mylić.

Moze się różnią ze względu na rynek. z tego co wiem w EU wszystkie to maja od wersji podstawowej. tak wynikało z katalogu który nadal posiadam :)
Druga ciekawostka wszystkie priusy są produkowane w Japoni. tak przynajmiej było do roku 2020 potem nie wiem nie interesowałem sie.
RAV4 PHEV

Offline KonradS

• Początkujący
  • Samochód:: prius II
« Odpowiedź #1706 dnia: 23 Października 2024, 10:36:24 »
Cześć. W mojej okolicy pojawiła się taka oferta:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/toyota-prius-hv-jezdzi-jak-pszczolka-ID6GNCD6.html
Na co zwrócić uwagę, co może się dziać, co będzie konieczne do zrobienia zaraz po zakupie? Ze zderzakiem/błotnikami mogę podziałać w trakcie użytkowania, to nie problem. Wyświetlacz - w rozmowie telefonicznej padło stwierdzenie, że raz działa raz nie, może coś nie łączy. Ktoś miał taki przypadek? Z czym może być problem? Cały wyświetlacz od razu do wymiany?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1707 dnia: 23 Października 2024, 13:26:25 »
Ten ekran nie jest przypadkiem wymagany do sterowania klimatyzacji? Zakładam że całe radio będziesz wymieniał, nie sam ekran. Sprawdź dostępność i koszty na wszelki wypadek.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline krisscox1@o2.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius 3 gen
« Odpowiedź #1708 dnia: 23 Października 2024, 19:21:59 »
Czy podczas pracy silnika spalinowego po odkręceniu korka wlewu oleju powinny  zmniejszyć się obroty ?
Czy coś jest z silnikiem nie tak ? Czy od odkręcenia wlewu oleju coś się stało ?
Proszę o odpowiedz
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2024, 19:47:49 wysłana przez krisscox1@o2.pl »

Offline Hanuszkiewicz

• Prawie Toyot
  • Samochód:: fiat 500
« Odpowiedź #1709 dnia: 28 Października 2024, 22:44:19 »
Dobry wieczór! Szukam Priusa IV w wersji Prestige. Chciałbym, żeby był europejski, zależy mi historii serwisowania. Najlepiej bezwypadkowy, bezstłuczkowy. Ktoś, coś?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl