Autor Wątek: Kupuję Priusa  (Przeczytany 653792 razy)

Offline Tomek Ma

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius II
Odp: Kupuję Priusa
« Odpowiedź #1725 dnia: 01 Kwietnia 2025, 11:01:03 »
Chyba czegoś nie rozumiem: auto, które Ci pokazałem jest naprawione i od 4 lat jezdzi nim ten sam wlasciciel. Zdjecia ktore wyslales (bardzo dziekuje!!) pokazuja, ze dostał strzał w bok, uszkodzone drzwi, błotnik, pewnie próg... Ale to nie wygląda na auto zmasakrowane. Skoro ktoś je sprowadził i naprawił - to pewnie by należalo ocenić, jak te naprawy wykonano? Jeśli masz kogoś w Warszawie kto to za pieniądze zrobi, to poproszę o kontakt.
Link do autka, które mi poleciłeś widziałem, też je obserwuję i rozważam. Rzecz w tym, żę ja nie widzę różnicy - jedno i drugie auto z usa, jedno i drugie po wypadku, w jednym i drugim wypadku przeszłosć mniej wiecej znana... możesz mi uczciwie napisać, z jakiego powodu to ktore Ty polecasz ma być interesem bezpieczniejszym niż to, które znalazłem ja?
Serdeczności :)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1726 dnia: 01 Kwietnia 2025, 11:22:12 »
Gdybym ja miał wybierać to brałbym to które wysłał kolega ledziu. W jego sztuce naprawa była prosta i nieinwazyjna. Dodatkowo ma wyższe wyposażenie ale to detal. Sztuka którą ty wysłałeś była zdecydowanie bardziej uszkodzona, co widać po przesunięciu koła, naprawa dużo bardziej skomplikowana, przy której można dużo więcej spieprzyć. To że auto jeździ kilka lat w kraju w jednych rękach w sumie niewiele dla mnie znaczy, to może być zarówno wypieszczona perełka dla siebie jak i śmierć na kółkach zjadająca oponę bo nie da się dobrze zbieżności ustawić. Opinia laika, proszę wziąć to pod rozwagę.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Tomek Ma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1727 dnia: 01 Kwietnia 2025, 11:48:26 »
No rozumiem, ale gdzie Ty widzisz to auto od ledzia ze zdjeciem w wersji zaraz po wypadku, tam, gdzie widac uszkodzenia? Bo ja za chiny nie umiem tego znalezc

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1728 dnia: 01 Kwietnia 2025, 11:57:54 »
No rozumiem, ale gdzie Ty widzisz to auto od ledzia ze zdjeciem w wersji zaraz po wypadku, tam, gdzie widac uszkodzenia? Bo ja za chiny nie umiem tego znalezc
Przecież wysłał Link do bid.cars, pod linkiem do otomoto…
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Tomek Ma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1729 dnia: 01 Kwietnia 2025, 12:02:39 »
A, ok, juz widze, dzieki za zwrocenie uwagi.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1730 dnia: 01 Kwietnia 2025, 12:22:24 »
Co do tych ofert nie ma co bić piany jest tak jak kolega @Konrad62 wyżej napisał.
Musisz trochę zachować  więcej  spokoju oraz wyzbyć się przemyśleń pt.mi się wydaje iż 4ery lata w jednych rękach oznacza .... :-)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1731 dnia: 01 Kwietnia 2025, 12:28:04 »
Jakbym osobiście brał pod uwagę rozbitki z USA to chyba bym wolał samemu coś wyszukać i ściągnąć niż kupić coś co ktoś robił. Kwestia czasu oczywiście.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Tomek Ma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1732 dnia: 01 Kwietnia 2025, 12:43:02 »
Zasadniczo to ja sie staram czegos na tym forum dowiedziec. Bardzo pomogliscie, dziekuje.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1733 dnia: 01 Kwietnia 2025, 12:48:05 »
Co do tych ofert nie ma co bić piany jest tak jak kolega @Konrad62 wyżej napisał.
Musisz trochę zachować  więcej  spokoju oraz wyzbyć się przemyśleń pt.mi się wydaje iż 4ery lata w jednych rękach oznacza .... :-)
Nie do końca się zgadzam. Sam kupiłem samochód powypadkowy. Po 6 latach po naprawie. Z tym, że miałem także wydruk z ramy po naprawie plus do tego jazda testową i staranne oględziny podwozia itd.
Niezależnie jednak od tego Twoja „propozycja” jest lepsza.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1734 dnia: 01 Kwietnia 2025, 13:30:52 »
Sam kupiłem samochód powypadkowy. Po 6 latach po naprawie. Z tym, że miałem także wydruk z ramy po naprawie plus do tego jazda testową i staranne oględziny podwozia itd
Tu kluczem jest nie ilość lat po naprawie tylko jakość tej naprawy.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1735 dnia: 01 Kwietnia 2025, 15:09:43 »
Sam kupiłem samochód powypadkowy. Po 6 latach po naprawie. Z tym, że miałem także wydruk z ramy po naprawie plus do tego jazda testową i staranne oględziny podwozia itd
Tak oczywiście, dlatego wspomniałem o wydruku z ramy. Z drugiej strony jak naprawa spartolona to dość szybko wyjdzie i jak by była nieudana to raczej nikt by nie jeździł tylko zezłomował bądź sprzedał na części.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1736 dnia: 01 Kwietnia 2025, 15:21:03 »
Tak oczywiście, dlatego wspomniałem o wydruku z ramy. Z drugiej strony jak naprawa spartolona to dość szybko wyjdzie i jak by była nieudana to raczej nikt by nie jeździł tylko zezłomował bądź sprzedał na części.
99% nie zrobiła by tego co piszesz :)
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1737 dnia: 01 Kwietnia 2025, 15:30:37 »
99% nie zrobiła by tego co piszesz
Dokładnie tak, na forach jest promil kierowców, jak sobie odcedzamy tych co faktycznie są tacy utalentowani serwisowo od tych co tylko piszą o tym to robi się obraz ogólny motoryzacji inny od tego co nam się wydaje.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1738 dnia: 01 Kwietnia 2025, 15:33:37 »
99% nie zrobiła by tego co piszesz :)
Ja bym nie jeździł spartolonym samochodem. Nie mów, że by Tobie to nie przeszkadzało? To kwestia bezpieczeństwa swojego i rodziny.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1739 dnia: 01 Kwietnia 2025, 16:01:21 »
Ja bym nie jeździł spartolonym samochodem.
Dokładnie tak, Ty byś nie jeździł i ja bym nie jeździł a XXX % by jeździło żeby tylko auto hamowało, ruszało i nie stukało.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl