Autor Wątek: Xenony w Carinie (F)  (Przeczytany 34610 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

topol

• Gość
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Sierpnia 2005, 09:58:40 »
Cytat: carinus
Na razie staram sie poszukac jakis innych oryginalnych lampek z gladkim szklem.Polerowanie troche kosztuje i nie daje takich efektow jak oryginal fabryczny.Po drugie takie polerowane szklo jest troche ciensze i potrafi szybko peknac pod naciskiem lub od kamyczka.Nie mam teraz za duzo czasu i okazji do eksperymentow ale polecam osobom ktore maja mozliwosc poszperania w lampach zeby poszukali czegos co da sie jakos wszczepic do naszych autek.Najbardziej zblizone lampy byly od Vectry A a po przerobkach weszly by nawet od wersji B.Szkoda ze lampki tuningowe do cariny z dwoma zarowkami sa zbyt drogie jak dla nas bo to szybko by zalatwilo problemy.

Może to Cięzaintersuje??   :-DD  KLIK   :bbravo     :bdance    :cnice

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Sierpnia 2005, 21:41:53 »
Cytuj (zaznaczone)
W tym przypadku była mowa o gotowych do instalacji, to znaczy na pewno z polerowaniem,

Moja cena tez dotyczy gotowych lampek do zalozenia tylko polerowanie musze wykonac u kogos innego gdyz facet nie ma odpowiedniego sprzetu do takiej zabawy.
popatrze jeszcze dokladnie jak leza te lampy od vectry w naszych carinkach.Moze jakis dodatkowy badloock na lampkach zamaskuje obcy ksztalt i wtedy bedzie pole do popisu z xenonami na gladkim szkle.

Michal_P

• Gość
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Września 2005, 00:38:21 »

Michal_P

• Gość
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Września 2005, 14:53:23 »
OK więc z tej okazji amm pytanie.
Co myślicie o takim zestawie:

oraz

Acha, i do tego naturalnie spryskiwacze.

Czy to jest beznadziejne/kiepskie/dobre/super??

Pozdrawiam!

P.S.
Pytanko mam.
Ten reflektor jets bez el. sterowania wysokością świateł.
Czy jest możliwość ew.przełożenia tego sterowania z moich obecnych reflektorków??:)
Jak myślicie??

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Września 2005, 19:06:06 »
Kurcze zestawik naprawde fajny. A ile kosztuje :?:
Cytat: Michal_P
Ten reflektor jets bez el. sterowania wysokością świateł.
Czy jest możliwość ew.przełożenia tego sterowania z moich obecnych reflektorków??
Jak myślicie??

Mi sięwydaje że rzadne ksenonowe reflektory nie mają el. sterowania ponieważ one same sięustawiają pod odpowienim kątem. Nawet jak do auta wsiądzie 5 osób i pełen bagaż to one same sięustawią pod dobrym kątem. Tak mi sięprzynajmniej wydaje :roll:

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Września 2005, 20:10:57 »
Podany przez Michala reflektor obsługują zarowki H4 i  nie posiada elektrycznej regulacji wysokosci swiecenia.Jednak cena jest dosyc przystepna bo wynosi ok.700zl.Kto jest chetny na takie swiatelka?Przy wiekszym zamowieniu moze jakis rabacik sie trafi no i koszty przesylki mniejsze.

Offline McRancor

• Toyot Leżący
  • *
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Września 2005, 20:16:08 »
Xenony mają silniczki i elektroniczny układ stabilizacji, który tymi silniczkami mieli. Myśle że te światełka mogą nie dać sięprzerobić na silnik, ale mogęsięmylić. Oryginalne tojotowskie bez silników można doposażyć, ale kupa przy tym roboty. Kwestia czy wkład z odbłyśnikiem i żarówką jest na zawiasach i można go rególować.

Szczerze mówiąc myśle że takie ksenony to będzie jedno wielkie badziewie, bo miśki na upartego zrobią z tym porządek. Lepiej by wyglądały porządne żarówki super hiper, w tych reflektorach

topol

• Gość
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Września 2005, 09:55:17 »
A co powiecie na to KLIK plus Xenonki?

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Września 2005, 12:47:16 »
Cytat: topol
A co powiecie na to KLIK plis Xenonki?

Jak dla mnie to nie specjalne, no ale to kwestia gustu :twisted: Dużo bardziej podobają mi sięświatełka te które foto wkleił Michal_P, Wyglądają jak standardowe a jednak to xenon 8)

Offline McRancor

• Toyot Leżący
  • *
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Września 2005, 15:03:30 »
Za tą cenę, to bym wolał fotele i drzwi skórą obszyć, jeszcze podgrzewanie do nich założyć!

Michal_P

• Gość
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Września 2005, 21:53:56 »
Carinus, zdałem egzaminy możemy lampki kupować!!!!

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Września 2005, 22:02:51 »
To fajnie bo ja przelozylem remoncik dachu na wiosne i teraz tez moge cos kupic.
Czy ktos jest chetny na takie lampki za 700zl bo moge osobiscie podjechac do sklepu w Berlinie i sprawdzic  towar przed zakupem.A moze przy wiekszym zakupie jakis rabacik wpadnie-kto wie.

Michal_P

• Gość
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #57 dnia: 19 Września 2005, 23:58:36 »
Carinus proponujęzałożyć osobny wątek i go przykleić.
Czekamy tyydzień, a potem kupujemy.
Co Ty na to??

topol

• Gość
Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Września 2005, 08:42:22 »
Ja dziękuję, ale nie, modyfikowanie Carinki zostało definitywnie wstrzymane...

Michal_P

• Gość
Odp: Xenony w Carinie (F)
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Czerwca 2006, 13:49:49 »
No a co myślicie o tym:
http://allegro.pl/item109143206_xenony_h4_bi_xenon_8000k_ksenony_promocja_cenowa_.html
Mamy tutaj i swiatła drogowe i światła mijania.
Zostałaby kwestia chyba tylko polerowania szkła, czy też nie jest to konieczne?, oraz montażu spryskiwaczy reflektorów??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl