Autor Wątek: przepływomierz  (Przeczytany 7248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomek9134

• Toyot Leżący
  • *
przepływomierz
« dnia: 07 Marca 2016, 09:23:39 »
witam, w mojej camry zapalił się żółta kontrolka silnika check engine. Mechanik podłączył komputer i mu się wyświetlił uszkodzony przepływomierz. Ale odłączeniu i ponownym odłączeniu wtyczki przy przepływomierzu, kontrolka zgasła. Zrobiłem jazdę próbną i kontrolka się nie zapaliła ponownie. Samochód jakby miał więcej mocy po tej operacji. Mechanik niestety powiedział, ze jesli się znowu powtórzy taki błąd, to trzeba kupić nowy przepływomierz. Czy ktoś wie dlaczego to się zepsuło i dziwne, auto ma 100 000 km przebiegu 2007 rocznik. Camry ma być taka niezawodna a tu taka historia. Gdzie można sprawdzić ile kosztuje taki przepływomierz ,wie ktoś? :-(

Pozdrawiam.

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
Odp: przepływomierz
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marca 2016, 21:50:20 »
Jesteś pierwszym właścicielem?

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Marca 2016, 07:14:53 »
witam, w mojej camry zapalił się żółta kontrolka silnika check engine. Mechanik podłączył komputer i mu się wyświetlił uszkodzony przepływomierz. Ale odłączeniu i ponownym odłączeniu wtyczki przy przepływomierzu, kontrolka zgasła. [...]
 Czy ktoś wie dlaczego to się zepsuło i dziwne, auto ma 100 000 km przebiegu 2007 rocznik. Camry ma być taka niezawodna a tu taka historia. Gdzie można sprawdzić ile kosztuje taki przepływomierz ,wie ktoś? :-(

Pozdrawiam.
Nic nie jest wieczne. A wracając do tematu, może przepływka jest usyfiona?  Poczytaj na temat czyszczenia przepływomierza. Kupno przepływomierza najlepiej w sklepach motoryzacyjnych typu Intercars itp. lub w ASO. Cenę mogą Ci podać przez telefon....

Obi

Offline tomek9134

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Marca 2016, 13:27:20 »
Jestem 4 właścicielem ogólnie, a trzecim w Polsce. Problemy z przepływomierzem może powodować zapchany filtr powietrza. Na nim już 21 000 przejechałem. Tak mi dziś mechanik powiedział. Jutro jadę na wymianę, a oprócz tego będzie nowa guma stabilizatora. Bo coś stukało w zawieszeniu podczas jazdy po nierównościach.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Marca 2016, 18:37:26 »
Jesteś 4 właścicielem, auto ma prawie 10 lat i 100kkm, z czego Ty zrobiłeś nim 20kkm ?
3VZ.pl

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Marca 2016, 18:58:38 »
Marcin tutaj już więcej nie trzeba zadawać pytań  :cheesy: 
Wracając do tematu. Zawsze możesz spróbować wyczyścić przepływkę. Są do tego odpowiednie preparaty. Jeżeli nie pomoże stracisz jedynie kilka zł.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Marca 2016, 20:11:22 »
Rok temu kolega pisał, że ma 50kmil nalatane, w czym jest problem?

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Marca 2016, 21:07:58 »
pisał
camry 2.4 2007r  przebieg około 50 00 mil
:-)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Marca 2016, 21:32:28 »
 :laugh: no tak, Twojej uwadze nic nie umknie :) Myślę jednak, że brakuje jednego 0

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Marca 2016, 21:36:48 »
Myślę jednak, że brakuje jednego 0
a ja myślę, że przynajmniej dwóch :cheesy:

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Marca 2016, 00:42:41 »
Czyli rok temu miała 80kkm i jest czwartym właścicielem? Cuda się zdarzają ale ciężko w nie uwierzyć  :cool:

Offline tomek9134

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Marca 2016, 13:09:56 »
Tak pomyliłem się o jedno 0. Rok temu miała na liczniku 50 000 mil (80 000km). Stan licznika na dzisiaj to ok 67 000 (100 000).
a ja myślę, że przynajmniej dwóch :cheesy: W takim wypadku  na liczniku miałaby 670 000 mil(milion km) W to nie uwierzę. Toyota była zakupiona w marcu  2013r  z przebiegiem ok 43 000 mil(70 000km). Wychodzi na to że w 3 lata przejechaliśmy nią 30 000 km. Auto zakupiłem od takiego starszego człowieka, który zapewniał mnie że auto jest ok. Sprowadzone ze Stanów przez jakiegoś lekarza . Ten pojezdził troszkę, może mu się znudziła a lekarze nie narzekają na brak pieniędzy, pewnie kupił sobie jeszcze lepszy samochód. Jakieś salonowe BMW 5 na przykład. Później Toyotką jezdzil szef firmy, w kórej ten dziadek pracował. Firmę przejęli Francuzi i kupili do firmy francuskie samochody, natomiast Toyotkę szef odsprzedał niedrogo swojemu pracownikowi.  A dziadek miał jeszcze w garażu Fiata Sedici. więc Toyotkę chciał sprzedać. Mówił coś ,że jest dla niego za długo ,żle się nią nawraca na jakims parkingu skąd odbiera zonę z pracy. Podsumowując, Camry nie musi mieć dużego przebiegu(mam nadzieję że tak jest). Dzięki za wszystkie odpowiedzi :-)

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Marca 2016, 20:33:10 »
Tomek historia jak u typowego handlarza. Jest jakiś procent szansy, że to prawda ale ciężko w to uwierzyć. Poza tym takie Sedici to jest gó..cio w porównaniu do Camry. Tekst z zawracaniem na parkingu kalibru handlarzy, którzy AKURAT sprzedają prywatny, wypieszczony samochód żony bo dla niej za duży/za drogi/za nowy/za komfortowy/automat, itp  <zalamka>  Bardzo często też pojawia się motyw samochodu od prezesa, szefa, itp.
Tylko nie pisz, że Toyota taka niezawodna miała być a tu już po 100kkm i 9 latach (z czego rocznik właściwie można uznać za w miarę pewny) przepływka siadła. Zresztą jeżeli zrobiłeś nią 20kkm i nawet do filtra powietrza nie zajrzałeś to chyba nie jest z nią tak źle ;)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Marca 2016, 20:54:54 »
@bezel, kolega przedstawił sobie znane informacje o pochodzeniu auta z własnej woli i nie wiem w jakim celu z tymi informacjami się kopiesz?  Wątek jest o przepływce choć nie tu może być problem, więc idźmy w tym kierunku.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Marca 2016, 06:58:29 »
przepływka jest urządzeniem delikatnym i po 9 latach użytkowania ma prawo się popsuć.
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl