Autor Wątek: Zakup - prośba o porady  (Przeczytany 27155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janheski

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup - prośba o porady
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2016, 00:16:26 »
Czy jak auto jest ciągle serwisowane w polskim ASO, to czy trzeba jechać na sprawdzenie do ASO przed zakupem, czy wystarczy zadzwonić do ASO?

FuThe

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2016, 11:36:16 »
Nie wiem czy udzielą Ci informacji o czyimś samochodzie. Z właścicielem może prędzej. Jeśli "znają" auto, to powiedzą Ci na czym stoisz i oszczędzisz parę stówek na tej (nieraz niepotrzebnej) kontroli. Jak jest w ASO serwisowane, to masz skarb - przynajmniej przebieg powinien być realny.

Offline adblock

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marca 2016, 21:12:44 »
Nie każde ASO udziela takiej informacji. Zadzwoń do Toyota Rumia. Mi podali jak szukałem auta ostatni zanotowany przebieg. Nawet za granicą mieli w bazie. Bardzo pomogło przy zakupie. Niestety jak się trafi ktoś nie miły to nie powie nic. Wtedy dzwoń do innego ASO może podadzą. Po zakupie byłem u nich na letniej promocji i wydrukowali mi historię napraw z zagranicy - za darmo :good:
Diagnostyka Toyota, kodowanie wtryskiwaczy. TANIO. Kontakt na PW

Offline janheski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2016, 21:19:31 »
Dzięki. Niestety moje upatrzone auto poszło wcześniej niż zdążyłbym po niego pojechać, ale te informacje się przydadzą na przyszłość

Offline janheski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Marca 2016, 22:56:43 »
Czy jest możliwość przerobienia Corolli Verso 5-osobowej na 7-osobową?

Offline janheski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Maja 2016, 16:45:37 »
Witam ponownie.

Mam pytanie odnośnie silnika benz 1.8 w Corolli Verso, chodzi o rocznik 2005. Wiem, że usterka polegająca na braniu oleju nie występowała gdy data produkcji jest po 12.07.2005. Czy przed 12.07.2005 wszystkie egzemplarze miały tą usterkę? Auto jest zarejestrowane w lutym 2005, sprowadzone z Niemiec. Sprzedający mówi, że na 15000 km silnik wziął ok. 2 litry oleju. (Na początku było max na bagnecie, na końcu było min).  Czy to jest dużo czy mało?

W serwisie nie mówili, żeby ta usterka była naprawiana w ramach gwarancji. Wymienili inną usterkę.

Pozdrawiam!

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Maja 2016, 18:52:48 »
Nie wszystkie wcześniejsze  egzemplarze brały olej, ale spora ich część.  Trudno powiedzieć, czy 2 litry/15000 to dużo. Jeśli ktoś śmiga po autostradzie z prędkością maksymalną to wiadomo, że ubytek być musi. Silniki z wadą olejową brały 1 litr na 1000 km (lub więcej), więc te 1 litr na 7,5 tys to nie dramat. Pytanie, czy ten apetyt nie rośnie i dlatego auto szuka nowego pana ;-)

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Maja 2016, 19:00:38 »
Czy jest możliwość przerobienia Corolli Verso 5-osobowej na 7-osobową?
Wszystko jest możliwe, ale nie wszystko się opłaca ;-)
Tu ktoś przerobił:
http://forum.corollaclub.pl/viewtopic.php?p=668381

Offline janheski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Maja 2016, 23:36:14 »
Dziękuję za przydatne informacje :)

Offline Berculioni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Maja 2016, 11:48:49 »
Podepnę się pod temat, coby niepotrzebnie nie śmiecić :) kumpel szuka rodzinnego auta, nie ma tu konta więc piszę w jego imieniu. Zastanawia się między Corollą Verso z 2005 silnik 1.8 benzyna, a Fordem Focusem C-MAX z 2004 silnik 2.0 też benzyna. Auto ma być docelowo pod gaz, stąd pytanie - czy ktoś z Was może ma Verso w gazie i może się wypowiedzieć jak się sprawuje?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Maja 2016, 11:54:26 »
Silnik jeździ też W Avensisach T22 po lifcie, w Ave T25 - masa tego jest w LPG. Kluczem do skukcesu jest dobra instalacja i regularne dbanie o nią  :)

Offline Maniuni

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Czerwca 2016, 08:55:49 »
Do swojej Tośki założyłem gaz przy przebiegu ok.170 tys km. Przejechałem do tej pory prawie 50 tys i śmiga aż miło . Zgodzę się z Kolegą że podstawowy warunek to PORZĄDNA instalacja i kumaty gazownik .
Na drodze myśl , za innych również ! ! !

Offline Berculioni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Czerwca 2016, 19:59:39 »
a wiecie w co warto iść, w sensie w jaką instalację? są w ogóle jakieś znaczące różnice jeśli chodzi o markę (oprócz cenowej)?
Maniuni, jaką Ty masz instalację?

Offline janheski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Czerwca 2016, 23:41:42 »
Witajcie. Udało mi się kupić corolle verso w bardzo dobrym stanie :-D Dziękuję za wszystkie rady. Mam taka prosbe teraz: czy ktoś mógłby wysłać linka do informacji co kiedy powinno się wymieniać lub do instrukcji po polsku lub ewentualnie po angielsku?

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Czerwca 2016, 00:30:03 »
Berculioni
Cytuj (zaznaczone)
a wiecie w co warto iść, w sensie w jaką instalację?
Może to trochę Cię naprowadzi https://www.youtube.com/watch?v=VsLBYx1iC-8. Nie jestem pracownikiem tej firmy ale widać że się w tym temacie znają, jesteś z Wa-wy także masz ich na miejscu warto zadzwonić popytać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl