Autor Wątek: potrzebuje kontakty i jednocześnie dobre rady camry 97 le  (Przeczytany 3276 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline camry97le

• Toyot Leżący
  • *
Witam. stałem sie posiadaczem toyoty camry 97 rocznik. Kanadyjska wersja. 2,2 silnik. Na wstepie  o co proszę to o kontakt do ludzi ktorzy mieli lub maja podobna wersje auta i mają chęci co nie co mi doradzić.  Będe się starał być cierpliwy i konsekwentny jeśli chodzi o odpowiedzi. Liczę na kontakt  z ludźmi którzy chcą mi pomóc. Dobrze by było jeśli do tego posta zgłosili sie osobnicy którzy mieli jakikolwiek kontakt z tym autem  i posiadają wiedze jak dobrze dbać o camry. mam drobne problemy, ale chce oszczędzic na forum zbedne posty. Troche o sobie. Camry posiadaczem stałem sie od miesiąca. jestem dośc młody ale chce byc konsekwentny co chodzi o serwis. Znam troche mechaników ale to nie to samo co ludzie którzy użytkowali to auto. trafił mi sie bardzo zadbany egzemplarz. Zdjęcia i info dla zainteresowanych to bardziej na priv. Jestem miłośnikiem toyoty więc fajnie  miec kontakt z miłośnikami tej marki. Pochodze z lublina gdzie malo tych aut jest wiec odważyłem sie na to forum. Licze na szczere checi, cierpliwość  i pomoc za ktorą bede sie starał jakoś wynagrodzic. pozdrawiam. :cheesy:

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: potrzebuje kontakty i jednocześnie dobre rady camry 97 le
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2016, 21:38:31 »
Witamy na forum. Nie musisz się obawiać, my tu nie gryziemy i śmiało możesz pytać o wszystko na co rozwiązania już nie znalazłeś na tym forum. Jeden pomoże w jednej kwestii, inny w drugiej, damy radę :) .

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Marca 2016, 22:24:25 »
Wstawiaj zdjęcia, opisuj co i jak :) witamy na forum.

Offline camry97le

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Marca 2016, 00:12:13 »
Wiem ze muszę zmienić tarcze i klocki. Mam rozbieżność cenowa jeśli chodzi o tarcze to od 100 do 250 zł , klocki zaś od 120 do 250 zl.  Macie moze znaną i zaufana firme która jest dobra  i wytrzymała warta polecenia ?  Nie mam zamiaru oszczedzania na czesciach wiec licze na szczere odpowiedzi.   nie chce trafic na buble. Chcę tez zmienic swiatła postoju i klosze swiatel głownych. Jesli chodzi o światła postoju to są przerobione.  na zwykle diody led. Jest bardzo mało miejsca. lecz w moich oczekiwaniach są wydajne i zjawiskowe efekty, licze na porady. Najlepiej barwa zimna :P. Jeśli chodzi o klosze główne to mogą być oryginalne lecz myslami jestem o troche zmodyfikowanych . Na ebay-u  widzilem fajne , ale moze ktoś ma tu w polsce do pogonienia w miare świerze i zjawiskowe. Jaki model  h4 jest konkretny o barwie zimnej co daje dobre swiatło i fajnie wygląda? cena przy tym nie gra roli :) Interesuje też mnie zmiana swiatła jesli chodzi o deske rozdzielczą. Może ktoś to robił ? Z chęcią bym zmienił  na ledy tylko  nie wiem jaki rodzaj i jakie kruczki przy tym są. co nie co czytałem na tym forum, tylko dla siebie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Przy czym tematy  nie sa swierze wiec trudno o kwestie zaufania. Widze że nie trudno można to zmienić, jakie propozycje :D? chce tez zmienic olej w skrzyni biegów. Dowiedziałem sie ze przynajmniej z 8 litrów oliwy musze mieć. Powiedzcie mi coś o tym . Na co musze zwracać uwage.  Piszczy mi przy maksymalnym skręcie kierownicy. ponoć jakis pasek. jaki ? ponoc to można wyregulowac. Ale co i jak , żeby nie dać sie obuć?  Jest też problem z dziwnym postukiem w tylnym zawieszeniu, gdzie przeważnie po deszczu sie ponagla. moze ktos tez sie z tym zmagał i to czyta, wiec licze na sugestie. Zdjęcia dodam niebawem więc zobaczycie czym sie wożę. Fura zaufana i jak na te lata to perełka. Z czasem mam ochote na zmiene bucików z 16 na 17- tki . Powiedzcie czy przy tym bardzo traci sie na konforcie tego zawieszenia? bo puki na 16 to czuje sie jakbym na starym tapczanie jechał. Boli mnie troche ze 2,2 ma ciut małą moc, ale darowanemu koniu w zęby sie nie zagląda:) Widze ze mam troche nie typowych pytań, ale kto jak nie wy mi pomożecie. pozdrawiam:)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Marca 2016, 00:17:22 »
Hamulce ATE.

ATF Dexron II lub (lepiej) III. 5-6 litrów na zmianę w 2.2 wystarczy.

17 sobie odpuść, szkoda auta, zwłaszcza jeśli jeździsz nim na codzień.
3VZ.pl

Offline camry97le

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Marca 2016, 14:41:46 »
a czemu twierdzisz że szkoda auta? straci na komforcie jazdy ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Marca 2016, 16:45:54 »
Tak, a w dłuższej perspektywie również sztywność nadwozia.

Poza tym gdzie 17" do 2.2, jak to się na 15" ledwo napędza...
3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2016, 17:16:24 »
Jak kapelusznik nie jeżdżę i jakoś nie narzekam na 17-stki, bez przesady, ale faktycznie 16" w zupełności wystarczy.

Offline camry97le

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Marca 2016, 01:44:46 »
mi sie marzą  czarne 17. przy czym auto jest w złotej wersji. ale szukam za i przeciw bo mało sie znam.  Ciekawi mnie czy są jeszcze ludzie na tym forum co maja IV gen w posiadaniu. hę?  :-P

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Marca 2016, 18:50:35 »
Są  :cool:

Offline miki.joe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Marca 2016, 21:36:23 »
I to nie jeden  :cheesy:

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Marca 2016, 22:19:01 »
Poza tym Camry III i IV (V chyba również) generacji są bardzo zbliżone do siebie więc możesz pytać się wszystkich a nie tylko wybranych osób.

Offline camry97le

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Marca 2016, 22:45:22 »
to sie ciesze że nie jestem sam. A zmienialiscie moze podświetlenie deski rozdzielczej ? A może reflektory tez jakieś inne dołożyliście ? bo moje pożólknięte są ze starosci i cos bym z nimi zrobił :D

Offline miki.joe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Marca 2016, 22:54:50 »
Jeżeli Ci pożółkły reflektory to może filc polerski do szkła plus Autoglym Car Glass Polish lub czysty tlenek ceru poprawi ich kondycje.

Offline camry97le

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Marca 2016, 23:01:25 »
dziekuje za podpowiedz. naogladałem sie na ebay-u troche nowych propozycji. kosztuje to troche kasy i ciekawi mnie czy po kupieniu beda pasowac i dzialac poprawnie. fabryczne to nie jest wiec zawsze moze byc jakis haczyk. bo za pewne w polsce ciezko mi bedzie kogos znalesc kto ma w ofercie jakies urozmaicenie  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl