Autor Wątek: jakie macie systemy na przodzie waszych yarkow?? (F)  (Przeczytany 14647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GAK

• Gość
jakie macie systemy na przodzie waszych yarkow?? (F)
« dnia: 12 Kwietnia 2005, 18:36:26 »
no wlasnie... nadszedl moment kiedy bede chcial sie pozegnac z moim systemem hertz esk165s i przejsc na cos lepszego...
dlatego mam takie pytanie co macie oprocz (esk165s) u siebie w drzwiach i podszybiach? chodzi mi tylko o takie zestawy ktore weszly pod tapicerke.

Ja mam taki pomysl zeby taki zestaw dwudrozny rozszerzyc o srednie pasmo montujac wspolosiowa 10-tke w miejscach seryjnych... bylby tweeter i mid w jednym. kiedys byl nawet taki system axton'a

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Kwietnia 2005, 21:02:26 »
kiedys nawet tak mialem........................
tylko niestety szykuje ci sie robienie nowej zwrootki minimum, a szczerze powiedziawszy efekt sredni!!

jak kupisz dobry zestaw 2u drozny, to zagra lepiej niz tak kkombinowany 3j drozny!;)
milego eksperymantowania
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

GAK

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwietnia 2005, 21:29:40 »
red a Ty co masz na przodzie?

sa zestawy 3 drozne ze zwrotkami... widzialem na ebay.de ;)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:27:54 »
ja aktulenie mozna powiedziec ze nic nie mam na przodzie bo pekla mi membrana w lewym kickbasie - ale byly to Lanzarki, ktorych ostatnio juz i tak nie trawilem.........:/ - mialem kupowac po tym incydencie HSK- sluchalem i moge powiedziec ze graja naprawde fajnie, tzn mi odpowiadaja, ale nie ma to jak aluski!;) a reszta kaski zamiast rozwalac na jakies pierdoly odklada sie na konkret do nowego autka!;)

generalne jelsi chodzi o audio to mi przeszlo, po tym jak mi koles zaprezentowal instalacje za 2 tys, oparta na BM, a dzwiekowo prezentowalo sie jak instalacja za jakies 8 tys!! - i to nei tylko ja stwierdzilem, bo ja to jestem szaraczek, ale byli tam tez ludzie profejonalnie zajmujacy sie taka zabawa!!!
dlatego sie wyluzowalem i stwierdzilem ze nie ma co kupowac czegos drozszego po to zeby to kupic i z przekonaniem ze jak jest drozsze to musi grac lepiej............- wiec jesli odpowiada Ci to jak gra ten zestaw to go zostaw, no chyba ze masz sprecyzowane co chesz uzyskac przez wymiane glsonikow - ale podejrzewam ze nie - bo jesli bys mial to nie pytalbys na forum, tylko testowal te ktore Cie interesuja w swoim autku!;)

ten kolega wyleczyl mnie z tego prawie rok temu i jak na razie nic mi sie nei poprawilo!;)
ale juz jest projekcik nowego sprzetu w nowym autku!;)

co do zestwu 3j drzonego to owszem, ze zwrotka normalny zestaw............ - napewno zagra milo, ale nie takie kobinowanie jka pisales, bo ja to przerabialem:/
dziele sie poprostu swoimi spostrzezeniami..........

GAK

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:45:22 »
a co to BM ? pierwszy raz o tym slysze... moze w takim razie warto zainwestowac w ta firme... o ile dobrze zrozumialem ze to firma ;)

to ze niefirmowe nie musi byc gorsze juz sie dawno przekoanlem... np w skrzyni mam niemiecki glosnik intertechnik mds08 za 250 zeta ktory gra wspaniale !!!

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Kwietnia 2005, 23:30:05 »
Cytat: GAK
intertechnik mds08

- akurat tego sprzetu bardzo czesto sie uzywa i napewno nie mozna powiedziec ze to nie firmowy glosniczek....... - bardzo fajnei gra zreszt, slyszalem wlasnie taka 8mke

BM >> BOSCHMANN

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Kwietnia 2005, 10:10:00 »
Mówisz Red_Point ze w nowym autku bedzie zestaw boshmana? :D A co jak koleś sobie jaja robił i przekleił naklejke na jakis highend? ;P

PS: Ja swój zestawik infinity też mogępolecić, ale nie mam porównania do ESK... Tzn porównywałem ale tylko na ściance w sklepie gdzie korzystniej wypadł inf, ale zdaje sobie sprawęże takie porównanie jest niewiele warte :) Może faktycznie kup sobie HSK? Od ESK powinno być lepiej pod każdym względem a brzmieniowo Cięnie zaskoczy.
Seat Leon Cupra :D

GAK

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Kwietnia 2005, 11:19:41 »
hsk nie wejdzie... trzebaby robic panele a nie chce wychodzic z glosnikiem przed tapicerke bo wtedy widac ze mam sprzet w autku... a czasami trzeba zostawic auto w ciemnej ulicy... a szyb szkoda.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Kwietnia 2005, 13:23:17 »
Cytat: Sober
Mówisz Red_Point ze w nowym autku bedzie zestaw boshmana? Very Happy A co jak koleś sobie jaja robił i przekleił naklejke na jakis highend? ;

nie no BM to to nie bedize!;) - ale nie zamierzam sie juz w to 'tak' bawic........
a co do kolesia to masz troche racji, bo nie mail znaczkow!;) - ale BM to bylo........ - wiem jka wygladaja, jakie sprzty!;)

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Kwietnia 2005, 16:42:03 »
Cytat: GAK
hsk nie wejdzie... trzebaby robic panele a nie chce wychodzic z glosnikiem przed tapicerke bo wtedy widac ze mam sprzet w autku... a czasami trzeba zostawic auto w ciemnej ulicy... a szyb szkoda.

Doskonale rozumiem :) Chociaż jakbyś dał maskownice to może by sięto aż tak nie rzucało w oczy... Dzwiek jest szansa ze bylby lepszy bo głosnik by nie grał w boczek a za głośnikiem byłoby więcej przestrzeni, ale to tylko teoretyczne rozważania z mojej strony :)
Seat Leon Cupra :D

Offline mateuszToyo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: jakie macie systemy na przodzie waszych yarkow?? (F)
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Maja 2013, 17:20:33 »
chłopaki powiedzcie mi czy te głośniki mi wejdą do yarka MK1 ???
http://allegro.pl/alpine-spg-17c2-240w-gwarancja-super-cena-i3208616104.html
jak by weszły to bym od razu przy zakładaniu się wyciszeniem zajął..
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

Offline Wald

• Toyot Leżący
  • *
    • eLStudio
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Sierpnia 2013, 14:04:46 »
A co sądzicie o tym zestawie:
http://allegro.pl/glosniki-dystanse-mdf-toyota-avensis-corolla-yaris-i3469472400.html
Z tymi dystansami nie będzie problemów w Yarisie 2002?
Corolla E15 '07 1.4 D4D
Yaris I '02 1.0

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Sierpnia 2013, 14:11:12 »

Offline Wald

• Toyot Leżący
  • *
    • eLStudio
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Sierpnia 2013, 15:07:26 »
To jasne, ale mi chodzi o same woofery z dystansami. A 100 więcej to już za dużo.
Ma być wygłuszone i lepsze głośniki niż seryjne.
Tylko o te dystanse mi chodzi, na linku co podałeś mają np. dystane ro Y od 2002 . Ja mam właśnie 2002 i nie wiem czy chodzi o ten po FL bo mój jest przed czy coś innego się zmieniło między 2001 a 2002.
Corolla E15 '07 1.4 D4D
Yaris I '02 1.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl