Witam,
zakupiłem kilka miesięcy temu Yarisa TS z 2001 roku. W samochodzie wymieniłem hamulce na nowe, pompę od chłodnicy, filtry powietrza, olej i zresetowałem alarm silnika - mechanik poinformował mnie, że alarm wywoływany jest przez złą synchronizację tłoków i niewydajny kolektor i póki co nie będzie nic z tym robił, jeśli błąd się znowu nie pojawi. Jedyne, co zrobił w tej kwestii tak naprawdę, to obejście kolektora.
Problem pojawił się ponownie. Ponadto, silnik jakby stracił kopa, szczególnie na 3 biegu: wcześniej silnik będąc na 3 biegu pracował na ok. 2,5 tys obrotów przy prędkości 50 km/h. Teraz, przy tej samej prędkości silnik kręci się do 3 tys.
Mało tego, prawie na każdym biegu nie ma takiego zrywu jak wcześniej, rozpędza się powoli względem jego wcześniejszych możliwości. Jadąc na 2 lub 3 biegu i mając silnik na ok 2 tys obrotów, czuć delikatne szarpnięcia. Nie zawsze, ale wystarczająco często, aby zwrócić na to uwagę.
"Wisienką na torcie" jest fakt, że jest to silnik benzynowy a zaczął brzmieć jak diesel.
Co może być przyczyną