Autor Wątek: falujące wolne obroty  (Przeczytany 38704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sq77

• Gość
Odp: falujące wolne obroty
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Września 2006, 12:17:48 »
przebieg 94 tysie , swiece sprawdzane. wtryskiwacze ??? byc moze mechanior, tez sie zastanawial - no popytam jeszcze - dzieki, pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 22 Września 2006, 12:19:33 wysłana przez sq77 »

gajusia4

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Października 2006, 18:07:39 »
witam pozdrawiam forumowiczow od yaris D4D i nie tylko mam problem z falujacymi obrotami na zimnym motorku przestraszylem sie boje sie jechac do aso bo mnie skasuja jak za   zboze:(sq77 napisz co stwierdzili fachowcy czy to przepustnica czy cos gorszego pozdro i dzieki z gory

Franek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Października 2006, 20:14:31 »
U mnie faluje w 1.0 VVTi. Zostaje tylko ten jednolity pasek na obrotomierzu a chwile potem np.3. Wcześniej świeciła się zawsze jedna cienka kreska ponad "pasek" a teraz  potrafi dojść nawet do 1000. Nie jest to wyraźne i jakoś nie zdawałem sobie z tego sprawy dopuki nie napisaliście wątku. Swiece mają 54000km, filtry najwyżej 4000km. To coś złego???

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Października 2006, 21:42:11 »
jakoś nie zdawałem sobie z tego sprawy dopuki nie napisaliście wątku.

;D

bardzo mi się podoba to stwierdzenie ;D Oddaje istotę Twoich zmartwień. Problemu nie ma, póki się nie naczytasz. Rada - przestać czytać ;)

Oczywiście traktuj tego posta jako czysto humorystycznego.

"Women are equal to men...They're men with boobs" ;)

Offline ToYaris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Października 2006, 09:52:39 »
Swiece mają 54000km, To coś złego???
No, świeczki chyba należało by wymienić! ???

gajusia4

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Października 2006, 18:21:29 »
jestem po wizycie w ASO komputer niby twierdzi ze wszystko ok ale ze wskazaniem na wtryskiwacz beda sie konsultowac jutro z wwa czrno to widze jezdze tylko na on ze statoil trzymajcie kciuki napisze co bylo z moim d4d wkrotce:(

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Października 2006, 09:23:40 »
w dziale ave sirfrodo mial podobny przypadek w d4d i usuneli mu w ASO

http://www.tkp.org.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=44&topic=12667.0

pzdr
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline przemkuu

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Października 2006, 18:45:47 »
a moze skądś bierze lewe powietrz???
Miłego dnia i miłych wrażen z jazdy!

sq77

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Października 2006, 21:56:22 »
witam dawno nie zagladalem - sorki :)
u mnie przygode z obrotami na razie zakonczylem - co nie znaczy ze jest wszystko ok - dwa razy bylem na kompie i dwa razy nie bylo zadnych bledow zakodowanych w kompie - a w czasie sprawdzania "mistrzowie" stwierdzili ze czas nierownej pracy jest zbyt krotki by komp mogl cos wybadac - powiedzieli zebym wyluzowal i poczekal az sie calkiem cos powali, albo zeby przynajmnie dluzej - tak kolo 1 minuty to moze wtedy mogli by zdjagnozowac. podejzewaja ze byc moze wtryskiwacz, ale nie chcac narazac mnie na koszty powiedzieli zebym odpuscil na razie. sprawa jest o tyle dziwna ze od czasu do czasu jest ok a czasem faluja - wiec przestalem wnikac i gaz do dechy :) w spalaniu nie ma zadnych roznic, przyspieszenie raczej tez bez zmian takze czekam na pogorszenie sytuacji. pozdrawiam!

gajusia4

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Października 2006, 13:42:12 »
witam i u mnie aso nic nie stwierdzilo poza podejzeniem o wtryskiwacz wyslali jakis nagrany test silnika do wwy do centrali i cisza jezdze ale obiawy nie ustepuja faluja obroty dopoki sie nie rozgrzeje sciagnalem kostke od przeplywomierza i po rozkreceniu byl ok.glebiej nie wchodze przepustnice boje sie ruszac jezdze az cos powazniej trzasnie pozdro  :-o

luki1905

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Grudnia 2006, 16:25:00 »
Witam!
Jestem tu nowy, proszę o pomoc.Mam Toyote Yaris 1.4 D4D 2003.r 79.000km od paru miesięcy mam kłopot ze skaczącymi obrotami silnika (nie zawsze).Mieszkam w okręgu śląska Cieszyńkskiego
(woj Sląskie )czy ktoś zna w tym rejonie dobry serwis który by usunął ta usterkę???Może ktoś z forum miał podobny problem? Jeśli tak to proszę o odpowiedz co mam zrobić lub gdzie podjechać do naprawy ?
Wymieniłem filtr paliwa i dalej to samo :oops: , filtr powietrza mam czysty.

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Grudnia 2006, 09:14:14 »
witaj  :-)

jesli ci faluja po odpaleniu na zasadzie skokow kilkakrotnie wieksze mniejsze to faktycznie jest usterka
jesli natomiast na zimnym silniku na postoju ci sie zwiekszaja przy wlaczonym max ogrzewaniu to wszystko ok
wspomniales, ze nie zawsze i od paru miesiecy, czyli od czasu chlodnych porankow wiec podpowiadam, ze to moze byc to

napisz cos blizej
pozdrawiam
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

pogromcaslaskiej

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Stycznia 2009, 20:42:17 »
Witam.Posiadam yarisa 1.0 rok produkcji 2000 wersja japońska.Moje pytanie dotyczy przepustnicy powietrza.Czy przepustnica z toyoty yaris 1.0 rok 2004 wersja europejska będzie pasować do posiadanego yarisa 2000r?Problem to falujące obroty na ciepłym silniku 500-1100.Przepustnica była czyszczona ,niestety silniczka krokowego nie dało sie odkręcić,przepływomierz wyczyszczony, pomarańczowa lampka się nie pali.Z góry dziękuje za informacje i sugestie.

temat scalam - proszę używać opcję "szukaj".

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2009, 09:49:07 wysłana przez SZYMON14 »

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Stycznia 2009, 20:48:27 »
Witam.Posiadam yarisa 1.0 rok produkcji 2000 wersja japońska.Moje pytanie dotyczy przepustnicy powietrza.Czy przepustnica z toyoty yaris 1.0 rok 2004 wersja europejska będzie pasować do posiadanego yarisa 2000r?Problem to falujące obroty na ciepłym silniku 500-1100.Przepustnica była czyszczona ,niestety silniczka krokowego nie dało sie odkręcić,przepływomierz wyczyszczony, pomarańczowa lampka się nie pali.Z góry dziękuje za informacje i sugestie.
Hm....
To że przepływomierz wyczyściłeś nie oznacza że nie jest on kopnięty. Jak byś miał możliwość wstawienia drugiego i sprawdzenia obrotów silnika byś był pewny, że to nie ten element.
Pozdrawiam
Obi

Labudin

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Stycznia 2009, 10:26:50 »
ja bym sie skupil na twoim miejscu nad odkreceniem tego krokowego...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl