Autor Wątek: falujące wolne obroty  (Przeczytany 38703 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dar

• Gość
Odp: falujące wolne obroty
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Stycznia 2009, 22:47:06 »
Tam de facto nie ma silnika krokowego.Jest cylindryczny zawór,który faktycznie zabrudzony potrafi się przycinać.Trudno go odkręcić,bo jest na torxa,ale 5-cio ramiennego.Miałem z nim problem.Kupiłem uszkodzoną przepustnicę.Cążkami wykręciłem swój,ale nowy przykręciłem zwykłymi śrubami.I do tej pory działa.

z_i_b_i

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Lutego 2009, 06:44:44 »
Tam de facto nie ma silnika krokowego.Jest cylindryczny zawór,który faktycznie zabrudzony potrafi się przycinać.Trudno go odkręcić,bo jest na torxa,ale 5-cio ramiennego.Miałem z nim problem.Kupiłem uszkodzoną przepustnicę.Cążkami wykręciłem swój,ale nowy przykręciłem zwykłymi śrubami.I do tej pory działa.

Ja też mam problem z tymi falującymi obrotami.
Czysciłem już przepływomierz i przepustnicy ale jakoś nie zauważyłem większej poprawy.
Czy po wyczyszczeniu tego cylinderka zauważyłeś jakąś znaczącą poprawę o jeszcze go nie czyściłem ze względu na te śruby?

Offline Lopez27

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Lutego 2009, 17:22:56 »
witam

co macie na myśli "falujące obroty" ja określam tak obroty które wąchają się np. 800 do 1500 jak przy uszkodzeniu krokowca czasem bywa
Czy chodzi wam o to co i ja mam: na wolnych obr i ciepłym silniku wyczuwalne są duże drgania szczególnie przy otwartych drzwiach, aż trudno trafić klamkę. Obroty może minimalnie sie zmieniają ale obrotościomierz nie reaguje.
Też wyświetlał mi się błąd ale po wyczyszczeniu kompletu przepustnicy i przepływomierza sprejem do czyszczenia gażników bład sie nie pojawia, krokowca nie odkrecałem tylko mocno spryskałem kilkakrotnie ten obrotowy bębenek co wygląda jak wibrator od komórki, środek do gaźników jest dosyć sprawny więc nawet go doczyścił.
Ale nadal są wibracje, może to przez ten wibrator na krokowcu <diabel> :grin:
YARIS I  1999r. 1.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl