Witam,
widzę że temat dawno umarł ale jestem nowy na tym forum i właśnie próbuje znaleźć informacje na ten temat tylko z innego powodu.
Może w takim razie podzielę się najpierw tym co sam już się dowiedziałem.
Cały problem z a automatycznym włączaniem się świateł mijania przy ustawieniu świateł na "off" wynika z montowanej w tym modelu tzw. "wiązki komfortu". Ponieważ w la ach kiedy ten model wchodził na polski rynek był już obowiązek zawsze włączonych świateł a nie były jeszcze popularne dodatkowe światła dzienne to Toyota montowała wiązki komfortu tzw. typ skandynawski gdzie obowiązek non stop jeżdżenia na światłach dziennych obowiązywał już od bardzo dawna.
Wracając do mojego problemu to mam zamontowane światła dzienne ale żeby to miało jakikolwiek sens to póki co podłączyłem je pod pozycję świateł postojowych póki nie uda mi się znaleźć odpowiedniej wiązki komfortu która nie wymuszała by świateł mijania w pozycji "off".
Chciałbym zapytać czy ktoś na forum znaj konkretną nazwę /kod wiązki komfortu która rozwiązała by ten problem? Może z tego samego modelu ale z innego kraju gdzie nie było jeszcze takich wytycznych wtedy??
Będę wdzięczny za każdą pomoc