Autor Wątek: Wyprzedaż rocznika 2015 - cennik potrzebny + zakup Aurisa 2016 wyprzedaż  (Przeczytany 16404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wyprzedaż rocznika 2015 - cennik potrzebny + zakup Aurisa 2016 wyprzedaż
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Sierpnia 2016, 16:42:23 »
Jeżeli to nie jest tajemnica państwowa, proszę zdradź szczegóły negocjacji. Auto kupowałeś indywidualnie, czy na firmę? W wyprzedaży, czy w normalnym okresie? W jakim salonie takie cuda dawali?

Mają Auris TS Hybrid kupowałem w kwietniu 2015, wyprzedaż rocznika 2014. Prywatnie, w ofercie ratalnej, wpłata własna 30 proc., reszta na 48 miesięcy, po których trzeba albo zapłacić rate balonową ostatnią, albo oddać auto i wziąć kolejne na preferencyjnych warunkach. Oczywiście oferta jest tak skalkulowana aby wybrać te drugą opcję. Ja dokładnie policzyłem, oceniłem i zdecydowałem się na ten mały "cyrograf" z Toyotą.

A w liczbach to tak. Jak kupowałem, na moją wersję był standardowy rabat 14 tys. zł. Ja mam Prestige ze wszystkimi możliwymi pakietami (Executive, szkalny dach, jasna skóra, 17 felgi, etc.). To dodatkowo wersja JBL, czyli z takim lepszym audio - teraz nie widzę jej w ogóle w ofercie. Cennikowo wychodziło wtedy ok. 116 700 zł. Z rabatem dziennikarskim (nie mogę podac ile, ale nie było to dużo) zapłaciłem 97 700 zł. Ale to co mnie przekonało, to bardzo dobra oferta kredytowa. Jak teraz patrze na symulacje na stronie Toyoty za wersję bez tych moich wszystkich pakietów rata wynosi ok. 1300 zł. Ja płacę 1024 zł. I w promocji załapałem się na ubezpieczenie z full pakietem Euro Assistance za 960 zł. W tym roku płaciłem już 2 tys. zł, ale to i tak niezła cena.

Temat załatwiałem w salonie Chodzenia na Czerniakowskiej w Warszawie.

edit: czytałem na forum parę stron wyżej, że ktoś dostał 12 tys. rabatu na auto z 2016 r. - dlatego powątpiewałem w taka możlwiośc, ale skoro ktoś tak piszę, widać tak było. Przy tym mój rabat za auto z roku poprzedniego nie wygląda az tak okazale. W ramach negocjacji wyrwałem jeszcze to dodatkowe zabezpieczenie za ok. 900 zł i mate gumowa bagażnika. Ale za głowny sukces uważam warunki kredytowe. ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2016, 17:14:00 wysłana przez don_pazurro »
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Sierpnia 2016, 17:20:43 »
Jak kupowałem, na moją wersję był standardowy rabat 14 tys. zł. Ja mam Prestige ze wszystkimi możliwymi pakietami (Executive, szkalny dach, jasna skóra, 17 felgi, etc.). To dodatkowo wersja JBL, czyli z takim lepszym audio - teraz nie widzę jej w ogóle w ofercie.

nie widze takiego stnadardowego rabatu w wyprzedazy 2014?

Moze dostales jakis specjalny za finansowanie czy cos.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Sierpnia 2016, 17:32:23 »
Sorry, literówka, standardowo było 11 tys. zł oczywiscie, potwierdzam.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline Moonraker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Września 2016, 17:13:02 »
Toyota wprowadziła program wspierania przedsiębiorczości 5000+. Mam nadzieję, że nie będą to dobre złego początki  :o Jest upust 5000,- dla firm, czyli teoretycznie oferta skierowana do mnie. Jest jednak małe ale. Aby skorzystać z oferty trzeba kupić dobrze doposażoną Auris. Czyli jak chcę kupić wersję Comfort, to muszę dokupić pakiet Park z czujnikami oraz nawigację (w promocji dla firm jest to pakiet Gold). Czyli aby skorzystać z upustu, muszę najpierw doposażyć w rzeczy o koszcie 4500,- (których do końca nie potrzebuję) aby dostać upust 5000,-. Docelowo zyskuję 500,-

Dziwna polityka, ponieważ jeszcze w sierpniu na dzień dobry dawali upust 2000,- jak się poprosiło o ofertę. Czyli można było wybrać każdą wersję z lekkim upustem ze standardowego cennika, bez kupowania niepotrzebnych dodatków. Była również możliwość kupienia nawigacji za prawie połowę ceny.

Mam tylko nadzieję, że tak nie będzie wyglądać promocja wyprzedaży rocznika i nie wszystkie oferty będą wyglądały w ten sposób  :-)

Czy ktoś z Was pamięta, czy tak jest przed każdą wyprzedażą roczników, czy to nowość tego roku? Zdecydowałem się czekać na wyprzedaż 2016, ponieważ roczne posalonowe zbyt mocno trzymają cenę, a na duże negocjacje za takie używane auto nie ma co liczyć.
« Ostatnia zmiana: 03 Września 2016, 17:17:28 wysłana przez Moonraker »

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Września 2016, 17:28:01 »
Roczne posalonowe trzymają cenę tzn? Ile jesteś w stanie zapłacić za aurisa ts 1.6 benzyna w wersji Comfort z pakietem Style z przebiegiem 13000?

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Moonraker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 03 Września 2016, 18:11:18 »
Roczne posalonowe trzymają cenę tzn? Ile jesteś w stanie zapłacić za aurisa ts 1.6 benzyna w wersji Comfort z pakietem Style z przebiegiem 13000?

Jak pisałem kilka postów wcześniej, szukam Hybrydy. Jako cenę bazową biorę ceny z wyprzedaży rocznika 2015. Niedługo w podobnych cenach powinna być wyprzedaż rocznika 2016, a ja mogę trochę poczekać. Moja analiza opiera się na tym, że cena rocznego z przebiegiem od 7.000 - 16.000 km powinna być zauważalnie niższa, aby zachęcić mnie do zakupu używanego. W tej chwili ceny posalonowych roczników 2015 w Hybrydzie, kręcą się w okolicach cen z wyprzedaży 2015. Czyli nie ma zauważalnej utraty wartości, która byłaby odzwierciedlona w cenie. Dla sprzedającego to oczywiście dobra informacja, ale dla kupującego, czyli mnie, to zdecydowanie zła informacja.

Do tego w rozmowach z salonami, nie chcą za bardzo obniżać ceny. Zejdą 400 - 700 PLN z ceny, w najlepszym razie dodadzą darmowy przegląd. A co ja mogę na to, że ja lubię sie targować i dla mnie taki upust to za mało  :grin: Argument, że za 2 miesiące w porównywalnej cenie mogę mieć nowego i z rocznika 2016, jak kulą w płot.

Dlatego nastawiłem się na kupno nowej hybrydy, zamiast używanej. Czekam tylko na ofertę wyprzedaży 2016, mam nadzieję, że będzie korzystna. A jak nie, to będzie trzeba rozstać się z Toyota na dłużej, choć wolałbym nie  :cool:

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 03 Września 2016, 18:31:52 »
Mi osobiście udało się kupić od pracownika salonu wersję Comfort z pakietem Style w cenie 71000 w lakierze metalic więc chyba dobra cena?

Offline Moonraker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 03 Września 2016, 20:02:59 »
Mi osobiście udało się kupić od pracownika salonu wersję Comfort z pakietem Style w cenie 71000 w lakierze metalic więc chyba dobra cena?

Jak na roczną Hybrydę dobra, nawet bardzo dobra. Jaki miałeś przebieg? Hatchback czy TS? Wersja przed, czy po lifcie?
Tez poproszę o taką ofertę, tylko na fakturę  :-)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 03 Września 2016, 20:24:36 »
Na Pewnym Aucie są w tej chwili 3 szt TS FL Comfort Style z 2015 w cenach poniżej 80 tys.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 03 Września 2016, 23:13:14 »
Tylko to wersja z silnikiem 1.6 benzyna a nie hybryda..wersja po lifcie, pierwsza rejestracja w październiku 2015, Ale jak dla mnie też oferta ok. A jak dla Was?

« Ostatnia zmiana: 03 Września 2016, 23:15:17 wysłana przez Piotrek21 »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #55 dnia: 03 Września 2016, 23:52:19 »
Trudno powiedzieć, bo nas samochody 1.0 już nie kręcą ;-)

Offline Moonraker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 09 Września 2016, 23:28:06 »
Czasami kupno samochodu jest kompromisem, jeżeli nie chce się wydać tyle, ile diler by chciał za nie otrzymać  :cool: Po długich poszukiwaniach, oczekiwaniach, mailowaniach i dzwonieniach, udało mi się namierzyć w Poznaniu 5 drzwiowego Aurisa wersja Comfort + pakiet Style + pakiet Park + lakier metalic, rocznik 2015, bez przebiegu, auto fabrycznie nowe, kolor srebrny szary. Auto, które było wcześniej zarezerwowane dla klienta, który ostatecznie nie odebrał tego samochodu. Nie jest to wymarzona wersja TS w kolorze niebieskim, ale to jest ten kompromis, o którym pisałem powyżej. Po dobrych negocjacjach, oddając starą Corolle w rozliczeniu, od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Hybrydy. I nie muszę czekać za wyprzedażą 2016. A ponieważ auto jest kupione na 6-10 lat, to zakup rocznika 2015 nie jest problemem.

Wszystkim bardzo dziękuję za dobre i pomocne porady. Jak ktoś szuka, to mają jeszcze jedną taką sztukę, w jasnym odcieniu koloru szarego, z domieszką jasnej zieleni. Wyposażenie Comfort + pakiet Style + pakiet Park + lakier metalic, fabrycznie nowy rocznik 2015.

Oczywiście ciekawość mnie zżera, jaka będzie wyprzedaż 2016, ale cena odkupu mojej starej Corolli, warunki zakupu i serwisowania były dla mnie na tyle atrakcyjne, że podjąłem decyzję o zakupie Aurisa już teraz  :-)

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Września 2016, 10:33:14 »
Gratki. Pora się pochwalić nowym członkiem rodziny..B-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl