Czasami kupno samochodu jest kompromisem, jeżeli nie chce się wydać tyle, ile diler by chciał za nie otrzymać

Po długich poszukiwaniach, oczekiwaniach, mailowaniach i dzwonieniach, udało mi się namierzyć w Poznaniu 5 drzwiowego Aurisa wersja Comfort + pakiet Style + pakiet Park + lakier metalic, rocznik 2015, bez przebiegu, auto fabrycznie nowe, kolor srebrny szary. Auto, które było wcześniej zarezerwowane dla klienta, który ostatecznie nie odebrał tego samochodu. Nie jest to wymarzona wersja TS w kolorze niebieskim, ale to jest ten kompromis, o którym pisałem powyżej. Po dobrych negocjacjach, oddając starą Corolle w rozliczeniu, od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Hybrydy. I nie muszę czekać za wyprzedażą 2016. A ponieważ auto jest kupione na 6-10 lat, to zakup rocznika 2015 nie jest problemem.
Wszystkim bardzo dziękuję za dobre i pomocne porady. Jak ktoś szuka, to mają jeszcze jedną taką sztukę, w jasnym odcieniu koloru szarego, z domieszką jasnej zieleni. Wyposażenie Comfort + pakiet Style + pakiet Park + lakier metalic, fabrycznie nowy rocznik 2015.
Oczywiście ciekawość mnie zżera, jaka będzie wyprzedaż 2016, ale cena odkupu mojej starej Corolli, warunki zakupu i serwisowania były dla mnie na tyle atrakcyjne, że podjąłem decyzję o zakupie Aurisa już teraz