Autor Wątek: RAV4 Hybryda 4x4  (Przeczytany 437666 razy)

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 Hybryda 4x4
« Odpowiedź #570 dnia: 15 Grudnia 2017, 11:34:50 »
Chyba konieczna wizyta w serwisie, wygląda że ten czujnik źle działa w każdym razie takie zachowanie nie jest normą w tym modelu.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #571 dnia: 15 Grudnia 2017, 12:29:09 »
Dzięki, będę na przeglądzie to zgłoszę.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #572 dnia: 23 Grudnia 2017, 17:09:48 »
przeczytałem właśnie, że silnik 2.5 HSD toyoty znalazł się w gronie dziesięciu najlepszych napędów na rynku USA w 2017. biorąc pod uwagę rozmach motoryzacji w stanach, to kapitalna sprawa..

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #573 dnia: 23 Grudnia 2017, 18:30:40 »
zapomniałem spytać: proszę o instrukcję, jak spreparować pliki mp3 na dysku usb, by okładki albumów były widoczne na ekranie stacji ravki? mam dodane odpowiednie znaczniki i przy odtwarzaniu tych plików w komputerach zarówno pod windows jak i macos obrazek jest widoczny. stacja w ravce pokazuje okładkę przy odtwarzaniu z iphone, jednak z dysku usb już nie. w czym leży problem?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #574 dnia: 23 Grudnia 2017, 18:53:54 »
okładki z USB działają tylko w TT2 with go i TT2 with go plus.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #575 dnia: 23 Grudnia 2017, 19:11:03 »
zapomniałem spytać: proszę o instrukcję, jak spreparować pliki mp3 na dysku usb, by okładki albumów były widoczne na ekranie stacji ravki? mam dodane odpowiednie znaczniki i przy odtwarzaniu tych plików w komputerach zarówno pod windows jak i macos obrazek jest widoczny. stacja w ravce pokazuje okładkę przy odtwarzaniu z iphone, jednak z dysku usb już nie. w czym leży problem?

Na pewno da się to zrobić. Ja wrzuciłem na USB masę albumów, które miałem na twardym dysku i na niektórych z nich okładki są wyświetlane w Ravce, ale na większości nie. Muszę znaleźć chwilę i przyjrzeć się jak wyglądają formaty i nazwy plików tam gdzie okładki się wyświetlają. Dam znać.

Co do iPhone to zauważyłem, że okładki z Apple Music wyświetlają się tylko jak podłączysz telefon przez USB (jako iPod) a nie przez Bluetooth.
« Ostatnia zmiana: 23 Grudnia 2017, 19:12:43 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #576 dnia: 04 Stycznia 2018, 12:40:03 »
Dzięki, będę na przeglądzie to zgłoszę.

Po wizycie teraz jest trochę lepiej, 60/40 dla automatu, coś tam gmerali, niczego nie stwierdzili, ale nadal w ładną pogodę zdarza się że nie działają.
Czasami 5-10 minut  potrzeba żeby zaskoczyły. :o

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #577 dnia: 04 Stycznia 2018, 14:52:04 »
Zobacz jakie masz ustawienia czułości świateł (można zmieniać z poziomu panelu nawigacji), może ich zmiana coś poprawi. Dla mnie to nawet za szybo się zapalają tzn. dla mnie jest za jasno. Używam zwykle trybu AUTO, ale działa dość logicznie.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #578 dnia: 05 Stycznia 2018, 11:39:55 »
U mnie w czasie deszczu nawet tryb auto się czasami nie załącza, odpychając dźwignię kierunków  od siebie, włączając długie w automacie, brak ikony auto i brak ikony długie w auto.
Po pewnym czasie 1-5 minut wskakują obie i światła długie.   :wallbash:

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #579 dnia: 05 Stycznia 2018, 14:25:24 »
U mnie w czasie deszczu nawet tryb auto się czasami nie załącza, odpychając dźwignię kierunków  od siebie, włączając długie w automacie, brak ikony auto i brak ikony długie w auto.
Po pewnym czasie 1-5 minut wskakują obie i światła długie.   :wallbash:

Takie coś raz zauważyłem tylko w, że w nocy. Wyglądało to jakby długie światła w trybie przez chwilę były niedostępne. W deszczu to różnie bywa bo zależy od natężenia świata zwykle przełączam w trym manualny.  Tryb auto dla długich rzadko używam.

Offline Miran

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #580 dnia: 05 Stycznia 2018, 18:36:28 »
Faktycznie zdarza się czasami że światła długie a w zasadzie tryb auto jest przez chwilę niedostępny.

Offline Wo41

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #581 dnia: 06 Stycznia 2018, 08:43:08 »
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie zrobić sobie lustrzanego odbicia telefonu w samochodzie na panelu nawigacji, w internetach znalazłem coś takiego https://youtu.be/1Zv2bND1gk4
Temat jest po angielsku i realizowany w USA, całość kosztuje 249$ http://www.beatsonicusa.com/if02ep.html
Czy ktoś z was widział coś takiego na żywo? Można zgłębić temat, bo w sumie nie wiem czy europejski soft obsłuży ten patent, ale powiem szczerze, że byłoby to świetne rozwiązanie , aby mieć Spotify, nawigację Google Maps i YouTube na ekranie nawigacji.  Pozdrawiam.

Offline Wo41

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #582 dnia: 06 Stycznia 2018, 09:59:30 »
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie zrobić sobie lustrzanego odbicia telefonu w samochodzie na panelu nawigacji, w internetach znalazłem coś takiego https://youtu.be/1Zv2bND1gk4
Temat jest po angielsku i realizowany w USA, całość kosztuje 249$ http://www.beatsonicusa.com/if02ep.html
Czy ktoś z was widział coś takiego na żywo? Można zgłębić temat, bo w sumie nie wiem czy europejski soft obsłuży ten patent, ale powiem szczerze, że byłoby to świetne rozwiązanie , aby mieć Spotify, nawigację Google Maps i YouTube na ekranie nawigacji.  Pozdrawiam.
Znalazłem też firmę w Polsce, która też się tym zajmuje http://www.beatsonic.pl

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #583 dnia: 07 Stycznia 2018, 16:00:00 »
z czujnikami światła zastanego oraz tego do przełączania długich zawsze będzie pewien problem, bo muszą się skalibrować w zastanych warunkach. pierwszy ma zareagować wyłącznie na światło padające z góry, by nie wyłączyć świateł gdy naprzeciw świeci inne auto. drugi przeciwnie, ma zareagować wyłacznie na to prostopadłe oświetlenie..
i działa to całkiem nieźle, póki szyba przed czujnikiem jest sucha - krople niestety powodują rozszczepienie wiązek i opóźniają potwierdzenie kalibracji.

Offline DKK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #584 dnia: 11 Stycznia 2018, 22:08:10 »

Na pewno da się to zrobić. Ja wrzuciłem na USB masę albumów, które miałem na twardym dysku i na niektórych z nich okładki są wyświetlane w Ravce, ale na większości nie. Muszę znaleźć chwilę i przyjrzeć się jak wyglądają formaty i nazwy plików tam gdzie okładki się wyświetlają. Dam znać.

Co do iPhone to zauważyłem, że okładki z Apple Music wyświetlają się tylko jak podłączysz telefon przez USB (jako iPod) a nie przez Bluetooth.

Przypomnę się z tematem wyświetlania okładek w plikach MP3. Jak powinny być zapisane by widział je system bez nawigacji?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl