0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dzisiaj się zarejestrowałeś i na forum i dzisiaj miałeś to zdarzenie? A złodzieje byli już w samochodzie? Jesteś z Warszawy lub okolic? Tutaj toyota to popularne auto wśród amatorów cudzej własności.
Chciałem sprostować, spojrzeniem w papiery, to było nie po 5000 km, tylko po 2000 km, ta wymiana oleju i filtra i jeszcze badali baterię hybrydy dostałem certyfikat.
Dzięki bardzo za radę . Dziś niestety zaczęła mnie przykra przygoda . Złodzieje chcieli moje ukraść auto im się nie wypaliło bo miałem drugi alarm zabezpieczony innego producenta (niektórzy wiedzą) im się nie udało, ale to za mało dowodów, zrobiłem foto samochodu Citroen C5 Kombi z urwaną tylną wycieraczką i to byli 3 osoby więc kumam co chcieli robić.
Tak dziś i to przypadek. Byłem cholernie wkurzony . Niewiem czy byli w samochodzie. Alarm wył po odblokowaniu drzwi.
Cytat: mleni w 10 Czerwca 2018, 22:48:09Tak dziś i to przypadek. Byłem cholernie wkurzony . Niewiem czy byli w samochodzie. Alarm wył po odblokowaniu drzwi.Odblokowaniu przez Ciebie, wcześniej nie wył? Jak tak to też to ćwiczyłem i stawiam na niedoróbkę alarmu.
Odblokowaniu przez Ciebie, wcześniej nie wył? Jak tak to też to ćwiczyłem i stawiam na niedoróbkę alarmu.
Cytat: animuss w 10 Czerwca 2018, 19:45:19Chciałem sprostować, spojrzeniem w papiery, to było nie po 5000 km, tylko po 2000 km, ta wymiana oleju i filtra i jeszcze badali baterię hybrydy dostałem certyfikat. Wymienić można tzn. nie zaszkodzi, jak już to kieszeni u moim przypadku nie proponowali takiej wymiany.
I jeszcze jedno, dopóki auto jest na gwarancji, serwis trzeba planować w dokładnie wyznaczonym przez producenta czasie. Drugi przegląd to po 15kkm, ale nie można nabić km ponad określone ramy +,- 1000 km, lub 1 rok +/- 14 dni.
Tak. Bo te przeglądy są obowiązkowe i ich nie terminowe wykonanie powoduję utratę gwarancji, co ciekawe na karcie gwarancyjnej nie jest to wpisane (chyba, że przeoczyłem).
U mnie test baterii był robiony przy okazji przeglądu okresowego, pokazywali jakąś kartkę z opisem i że jest dobrze . Przegląd baterii jest ważniejszy po gwarancji 3lat 100kkm tak, aby uzyskać przedłużenie na kolejny rok czy 15kkm zdaje się jest dodatkowo płatny.
Cytat: Dobi w 11 Czerwca 2018, 10:59:21Tak. Bo te przeglądy są obowiązkowe i ich nie terminowe wykonanie powoduję utratę gwarancji, co ciekawe na karcie gwarancyjnej nie jest to wpisane (chyba, że przeoczyłem). Podobno Diler nic nie musi, kierowca - właściciel ma wiedzieć, co ciekawe po podpięciu auta do komputera, system sczytuje wskazania licznika i określa, czy przegląd może być wykonany jako gwarancyjny czy nie.