Autor Wątek: RAV4 Hybryda 4x4  (Przeczytany 437721 razy)

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 Hybryda 4x4
« Odpowiedź #990 dnia: 30 Maja 2019, 11:43:41 »
Straszna drożyzna za ten komplet.
Najjaśniej będzie w zestawie  białym Zimnym.
Zrób zdjęcie tych diodówek wycenimy po  ile są na alledrogo.
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2019, 11:48:46 wysłana przez animuss »

Offline Bober

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #991 dnia: 30 Maja 2019, 11:48:25 »
Instalowałem białe i wygląda super - lepiej niż na filmiku. Zostały tylko mi te okropne żółte przeciwmgłowe z przodu i je też będę wymianiał na białe ledy bo brzydko wyglądają w mojej opinii.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #992 dnia: 30 Maja 2019, 11:49:57 »
A co mówi na takie podmianki homologacja?
Te na filmiku to trochę mi się nie widzą, wolałbym LED COB ala FILAMENT. 
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2019, 11:54:55 wysłana przez animuss »

Offline Bober

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #993 dnia: 30 Maja 2019, 12:01:57 »
W zasadzie to homologacja tylko na wsteczne bo one występują poza obszar samochodu ale co tam, ważne że wygląda o niebo lepiej i tego się trzymajmy.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2019, 12:16:04 wysłana przez animuss »

Offline Bober

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #995 dnia: 31 Maja 2019, 09:32:17 »
Jeszcze robię jedną, ostatnią rzecz która mnie kusiła nie od dziś to wyciszenie auta w jednej z firm pod Warszawą która specjalizuję się w tego typu rzeczach.
Ravka jest cicha przy małych prędkościach ale w trasie już dość uciążliwa zwłaszcza, jak na dachu jest zamontowany bagażnik z rowerami/trumną. Podobno będzie dużo dużo ciszej a jak czytam komentarze klientów napawa mnie to optymizmem :D Oddaję dopiero za tydzień ale nie omieszkam podzielić się z Wami opinią jaki efekt został osiągnięty.

Offline bielec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #996 dnia: 31 Maja 2019, 11:17:00 »
Jeszcze robię jedną, ostatnią rzecz która mnie kusiła nie od dziś to wyciszenie auta w jednej z firm pod Warszawą która specjalizuję się w tego typu rzeczach.
Ravka jest cicha przy małych prędkościach ale w trasie już dość uciążliwa zwłaszcza, jak na dachu jest zamontowany bagażnik z rowerami/trumną. Podobno będzie dużo dużo ciszej a jak czytam komentarze klientów napawa mnie to optymizmem :D Oddaję dopiero za tydzień ale nie omieszkam podzielić się z Wami opinią jaki efekt został osiągnięty.

A jaki to koszt ?

Offline BartR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #997 dnia: 31 Maja 2019, 11:20:24 »
eszcze robię jedną, ostatnią rzecz która mnie kusiła nie od dziś to wyciszenie auta w jednej z firm pod Warszawą która specjalizuję się w tego typu rzeczach.
oraz która masz generacje oraz które elementy będą wyciszane? Też się nad tym zastanawiam ale jeszcze nie byłem na dłuższej trasie by sprawdzić czy mi to przeszkadza :)

Offline Bober

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #998 dnia: 31 Maja 2019, 11:28:01 »
Mam IV generacje z 2018 roku. Wyciszone zostaną :

Pokrywa silnika
Podszybie
Nadkola od zewnątrz
Nadkola od wewnątrz
Przednia część podłogi
Ściana grodziowa
Elementy tunelu środkowego
- 1900 PLN brutto

Dach
- 1000 brutto

Czyli za 2.9k podnoszę komfort podróżowania. Też niechętnie wydaję pieniądze na takie rzeczy ale z drugiej strony samochód mam rok i zakładam, że jeszcze 4 nim pojeżdżę więc taka inwestycja wydaję się być rozsądna.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #999 dnia: 31 Maja 2019, 13:17:10 »
A z tym dachem, to ile się traci miejsca nad głową?
Miałbym obawy, czy poduchy- kurtyny po takich modernizacjach będą działać poprawnie.
Wygłuszanie kabiny od wewnątrz.

Offline Bober

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1000 dnia: 31 Maja 2019, 13:21:22 »
te maty maja 2.3 mm wiec da nieodczuwalne. Nie ma wplywu na bezpieczenstwo ale tez nie ma przymusu montażu :)

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1001 dnia: 31 Maja 2019, 14:40:12 »
Jasne, na pewno bym się skusił na wygłuszenie pokrywy silnika, kuna robiła gniazdo i mam tam sito.

Offline Bober

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1002 dnia: 02 Czerwca 2019, 14:55:37 »
Mam pytanie, czy Wasze klapy bagażnika też tak dziwnie skrzypia przy otwieraniu i zamykaniu ? Kurcze wczesniej tego nie miałem a teraz pojechałem na mazury i nagle sie zaczelo :( No nic, jutro dzwonie i umawiam sie na serwis od czegoś jest ta 3 letnia gearancja ale ciekaw jestem czy ktos tak jeszcze miał a jeśli tak to jak to sie zakonczylo

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #1003 dnia: 29 Czerwca 2019, 23:02:48 »
Czy ktoś z was miał na zamówienie pakiet iluminacyjny? chodzi o dodatkowy pakiet oświetlenia wnętrza, bagażnika, progi itd. Jak one się sprawują w praktyce?

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1004 dnia: 01 Lipca 2019, 08:26:06 »
Mam pytanie, czy Wasze klapy bagażnika też tak dziwnie skrzypia przy otwieraniu i zamykaniu ? Kurcze wczesniej tego nie miałem a teraz pojechałem na mazury i nagle sie zaczelo :( No nic, jutro dzwonie i umawiam sie na serwis od czegoś jest ta 3 letnia gearancja ale ciekaw jestem czy ktos tak jeszcze miał a jeśli tak to jak to sie zakonczylo

U mnie jakiś czas temu też tak poskrzypuje przy otwieraniu, gdy klapa podchodzi do górnego położenia, na razie nic z tym nie robiłem zgłoszę przy najbliższym przeglądzie. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl