Autor Wątek: RAV4 Hybryda 4x4  (Przeczytany 437698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mg.demarko

• Prawie Toyot
Odp: RAV4 Hybryda 4x4
« Odpowiedź #1020 dnia: 04 Lipca 2019, 21:05:59 »
Jestem po wizycie w serwisie, przeprogramowali centralkę i otwierając nogą bagażnik alarm się rozbraja. Zajęło im to dwie wizyty w serwisie ale dali radę. Koledze zrobili to w 20 min. - czyli nauczyli się

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1021 dnia: 04 Lipca 2019, 21:26:48 »
:o To ja już nic nie rozumiem, kolega pisze , że wchodzi, Ty że nie.
Nie wchodzi nawet przebita, chciałem ją wsadzić w miejsce objazdówki, wyjąłem nawet styropian, ale niepotrzebnie bo się zawiesiła powyżej i wystawała.
Może kolega pomyka na 17-stkach.     

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1022 dnia: 05 Lipca 2019, 21:31:35 »
Jestem po wizycie w serwisie, przeprogramowali centralkę i otwierając nogą bagażnik alarm się rozbraja. Zajęło im to dwie wizyty w serwisie ale dali radę. Koledze zrobili to w 20 min. - czyli nauczyli się

W jakim serwisie?

A mnie coś otwieranie nogą nie chce działać. Tak 2 razy na 10 działało, a teraz to już wcale...

Offline mg.demarko

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1023 dnia: 05 Lipca 2019, 21:53:35 »
Problem rozbrojenia alarmu przy otwieraniu "nogą" bagażnika rowiązał serwis toyoty w Bielsku Białej, Toyota Carolina. Po lekturze forum,  chyba jestem jednym z pierwszych którym to działa jak należy

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1024 dnia: 10 Lipca 2019, 18:07:01 »
Cytat: compucar w 01-07-2019, 17:37:27
Chyba mamy pierwszą poważną usterkę w ravce; wczoraj na autostradzie wyłączył mi się radar.

Jaki przebieg? U mnie padł ten tylny radar od monitorowania martwej strefy i ruchu poprzecznego, tyle że to było po naprawie drobnej stłuczki i nie jest pewnie czy to nie jej konsekwencja, naprawa skuteczna - tyle, że trzeba było czekać na części.

około 30 tysięcy. w końcu się tym zająłem; samo skasowanie historii alarmów nie rozwiązało problemu, potrzebna była ponowna kalibracja radaru. uważajcie na nadmiar owadów przyklejonych do logo, powodują rozszczepienie wiazki mikrofal i rozkalibrowanie instrumentu.

Offline vavoom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1025 dnia: 14 Lipca 2019, 22:53:13 »
Generacja IV - porównanie napędów 4x4 hybrydy i benzyny:
https://youtu.be/CQGZmQWLVpI
Testy napędów 4x4 - zapraszam forumowiczów na FB: http://www.facebook.com/StacjaKontroliTrakcji

Offline bielec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1026 dnia: 16 Lipca 2019, 00:07:24 »
Witam
w swojej RAV-ce z 2016r nie dokupywałem rozszerzonego zabezpieczenia pojazdu. Standardowo jest tzw elektroniczny system zabezpieczenia antykradzieżowego komputera i złącza firmy Cobra AT. Co to za rozwiązanie bo jak zamknę dzzwi to po 30 sec uzbraja sie jakiś alarm (miga kontrolka pod kierownicą) ale jak przy opuszczonych szybach otwieram recznie drzwi to nie ma żadnego alarmu

Ktoś moze wie o co chodzi z tymi zabezpieczeniami ? dodatkowo w opcji mozna było dokupić rozszerzenie zabezpieczenia pojazdu ale tego nie mam

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1027 dnia: 16 Lipca 2019, 07:30:52 »
Moim zdaniem najlepsze zabezpieczenie to dobre AC. Szkoda $$ na inne duperele...
SAP ABAP Certified Developer

Offline bielec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1028 dnia: 16 Lipca 2019, 08:08:47 »
Moim zdaniem najlepsze zabezpieczenie to dobre AC. Szkoda $$ na inne duperele...
Zastanawiałem sie czy warto jednak dodatkowo wykupić ubezpieczeni GAP na jakieś 3 lata i w razie kradzieży lub szkody całkowitej wypłaca różnice do wartości na polisie. Wówczas mam to w d...e, okradną to ubezpieczyciel płaci

Arst

• Gość
« Odpowiedź #1029 dnia: 16 Lipca 2019, 08:25:50 »
Jestem po wizycie w serwisie, przeprogramowali centralkę i otwierając nogą bagażnik alarm się rozbraja
O, dzięki za info. To ja pocisnę swoje ASO przy pierwszym przeglądzie, że mają to samo mi zrobić. Bo jak ostatnio pytałem dlaczego każde otwarcie bagażnika z nogi wybudza alarm, to pan w ASO mi odpowiedział: no niestety, taki alarm montujemy, ten typ tak ma :wallbash:

PS. Ma ktoś może z Was taką przypadłość, że od czasu do czasu chwilę po uruchomieniu, czasem już po przestawieniu z P na D, a czasem nawet przy ostrzejszym hamowaniu słychać jakiś zgrzyt od napędu? Dosłownie brzmi to jak wbijanie biegu bez sprzęgła. Na początku było to bardzo rzadko - w ASO powiedzieli: panie, to jeszcze nowe auto, wszystko musi się ułożyć i dotrzeć. Tylko ja nie wiem co niby ma się układać w przekładni :o. A dźwięk ostatnio pojawia się jakby coraz częściej...

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1030 dnia: 16 Lipca 2019, 09:36:27 »

PS. Ma ktoś może z Was taką przypadłość, że od czasu do czasu chwilę po uruchomieniu, czasem już po przestawieniu z P na D, a czasem nawet przy ostrzejszym hamowaniu słychać jakiś zgrzyt od napędu?

U mnie coś takiego występuje (bywa,  że chwilę po uruchomianiu lub podczas mocniejszego hamowania), zależy od temperatury zewnętrznej - jak ciepło to znika występowało od nowości (teraz chyba mniej, ale też i ciepło) z tego co rozmazgaiłem w serwisie to podobno to odgłos z układu hamulcowego (pompa lub ESP) - zresztą dźwięk podobny do startu ESP (w poprzednim moim samochodzie).
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2019, 09:38:24 wysłana przez Dobi »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1031 dnia: 16 Lipca 2019, 09:56:50 »
Moim zdaniem najlepsze zabezpieczenie to dobre AC.
Oprócz AC warto wykupić GAP  na 5 lat.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1032 dnia: 16 Lipca 2019, 11:11:39 »
Zgadza się. Tak czy inaczej, przeniesienie odpowiedzialności to najlepsze rozwiązanie, a nie wydawanie $$ na niedopracowane rozwiązania, które tylko utrudniają życie użytkownikowi...
SAP ABAP Certified Developer

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1033 dnia: 16 Lipca 2019, 11:33:29 »
Zgadza się. Tak czy inaczej, przeniesienie odpowiedzialności to najlepsze rozwiązanie, a nie wydawanie $$ na niedopracowane rozwiązania, które tylko utrudniają życie użytkownikowi...
Dokładnie. Te wszystkie elektroniczne alarmy na nic się nie zdadzą, jak złodziej chce ukraśc samochód, a popsują sie w najmniej odpowiednim momencie będąc utrapieniem właściciela samochodu. Ile ja miałem kłopotów z nimi na przestrzeni wielu lat to trudno opisać. Dlatego swojego czasu zdecydowałem się na blokadę skrzyni biegów. Na nic sie to nie zdało bo i tak ukradli mi samochód. Teraz wykupuję oprócz AC także GAP i śpię spokojnie.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1034 dnia: 17 Lipca 2019, 08:42:55 »
- w ASO powiedzieli: panie, to jeszcze nowe auto, wszystko musi się ułożyć i dotrzeć.
Co to za dealer ?
Teksty jak na targu w Pierdziszewie a nie w ASO. Zbyli Cię taką gadką ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl