Autor Wątek: Auris 1.6 D-4D  (Przeczytany 32878 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris 1.6 D-4D
« Odpowiedź #135 dnia: 06 Lutego 2017, 11:17:25 »
Jak widać jeszcze nie teraz   
Widzę że zauwazyłeś :grin: Jestem w szoku  :shock:
jezeli ich nie ma na drodze lub sa niewidoczne zczytywane sa z NAVI
Znaki drogowe nie są sczytywane z nawigacji, tylko tak jak wskazał to mechu, z nawigacji pobierana jest informacja o dopuszczalnych prędkościach, no chyba, że samochody którymi jeździ Draco, mają inne specjalne właściwości. :o
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 12:01:09 wysłana przez robikon »

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #136 dnia: 06 Lutego 2017, 12:27:31 »
robikon - "Znaki drogowe nie są sczytywane z nawigacji, tylko tak jak wskazał to mechu, z nawigacji pobierana jest informacja o dopuszczalnych prędkościach, no chyba, że samochody którymi jeździ Draco, mają inne specjalne właściwości. "

robikon zgadzam sie w 100% Znaki nie sa SCZYTYWANE tylko ZCZYTYWANE  :laugh:  (tak na marginesie to zczytywanie - pobieranie, chodzi o to samo  :-P )

a tak naprawde to camera skanuje droge i odczytuje znaki, niestety w Aurisie jezeli te znaki sa nieczytelne nie masz informacji o dopuszczalnej predkosci na danym odcinku drogi ! w "innych" markach w takiej sytuacji "pobierana jest informacjia z SATNAV i wyswietlana miedzy zegarami - nie mowie tu o ekranie NAVIGACJI !!!

teraz jest to jasne ???
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 12:45:58 wysłana przez Draco »

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 06 Lutego 2017, 12:30:01 »
Ale co to ma wspólnego z synchronizacją?

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 06 Lutego 2017, 12:44:00 »

Znaki nie sa SCZYTYWANE tylko ZCZYTYWANE    (tak na marginesie to zczytywanie - pobieranie, chodzi o to samo  :-P

Popraw swoje błędy, zanim wytkniesz cudze.

Camera scanuje? Polska jezyk trudna jezyk!!!

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #139 dnia: 06 Lutego 2017, 12:49:13 »
i tu masz racje "Piotrusiu" poprawione  :good:

co do synchronizacji - system kamery odczytywania znakow (miedzy zegarami), sprawdza informacje i potwierdza z SATNAV ...

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #140 dnia: 06 Lutego 2017, 15:46:50 »
Jeżeli robi to tak jak opisano na stronie 2-30 instrukcji do Qashqaia to w polskich warunkach można to o kant d... potłuc i wcale nie jest to lepsze od niezależnego wyświetlania w Aurisie.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 06 Lutego 2017, 16:39:00 »
Znaki drogowe nie są sczytywane z nawigacji
Ale jaja, zaSepleniło mi się, że aż strach. :laugh:

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 06 Lutego 2017, 17:28:11 »
no coz najlepszym sie zdarza  :beer:

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #143 dnia: 06 Lutego 2017, 23:00:48 »
Odnalazłem europejski manual Qashqaia, żeby zobaczyć jak działa to rozpoznawanie znaków.  Podobnie jak w Aurisie system nie rozpozna znaków obszar zabudowany i koniec obszaru zabudowanego,  Ponieważ, jak wiadomo z wielu prowadzonych testów, informacja w systemie nawigacji potrafi rozmijać się z fizyczną lokalizacją znaków, rodzi to zagrożenia, zwłaszcza że drogówka zwykle stoi zaraz na początku ograniczenia.  W Nissanie dane z nawigacji i kamery są sprzęgnięte w jeden komunikat, więc system pokazuje tylko ostatnią zarejestrowaną informację, co niekoniecznie odpowada prawdzie np. przez często występujący w Polsce brak ustawienia znaku zakończenia obowiązywania ograniczenia.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #144 dnia: 06 Lutego 2017, 23:12:27 »
Darmowe google mapy mają tą samą funkcję w telefonie za 100zł, moim zdaniem to żadne WOW :D a tak nawiasem to jesteście tak ubodzy w inteligencje że musi za was samochód znaki czytać? Silnik 1.6 D-4D a gadka co ma nissan a czego nie ma toyota. A BMW ma laserowe światła i nissan tego nie ma i chu... Gadka moim zdaniem bez sensu.
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 23:16:11 wysłana przez Stivo »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #145 dnia: 06 Lutego 2017, 23:21:35 »
Darmowe google mapy mają tą samą funkcję w telefonie za 100zł, moim zdaniem to żadne WOW :D a tak nawiasem to jesteście tak ubodzy w inteligencje że musi za was samochód znaki czytać?
No wiesz, oznakowanie w Polsce jest tak proste i logiczne, że niemowlak wszystko prawidłowo odczyta ;-)  Czasem mi się zdarza że nie mam pewności jakie ograniczenie w danym momencie obowiązuje.
Co do telefonów to są już podobno aplikacje które odczytują zarówno dane znawigacji jak i mijane znaki przez obiektyw, i w dodatku im szybki nie zaparowują  :)
Chciałem kupić wersję Comfort bez tych wszystkich wodotrysków i bez nawigacji ale się akurat trafił roczny Prestige w dobrej cenie...

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #146 dnia: 06 Lutego 2017, 23:25:46 »
Ja całkowicie tych wszystkich wersji nie pojmuje. Właśnie wpłaciłem zaliczke na rezerwacje rocznego aurisa (bank przejął samochód). Niby pakiet comfort+style+tech. Ma nawigacje i te wszystkie systemy do parkowania, rozpoznawania znaków czy świateł długich. Oczywiście hybryda nie w combii bo jestem osobą prywatną bez rodziny więc duże auto mi na nic. Ale tak czy siak mi coś nie gra. Pozatym z tego co wyczytałem na stronie to wersja comfort nie może mieć dwustrefowej klimatyzacji. Why?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #147 dnia: 07 Lutego 2017, 00:14:44 »
z tego co wyczytałem na stronie to wersja comfort nie może mieć dwustrefowej klimatyzacji. Why? 
Chyba wszystkie dalekowschodnie firmy oferują po kilka pakietów wyposażenia z minimalnymi możliwościami samodzielnej konfiguracji.
Jak chcesz samemu komponować, to do grupy VW, tylko wtedy wychodzi znacznie drożej za porównywalny zestaw.
Mnie to bardziej przeszkadza uboga paleta napędów hybrydowych, powinny być ze 3 wersje silnikowe na każdy model.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #148 dnia: 07 Lutego 2017, 07:26:00 »
Znaki drogowe nie są sczytywane z nawigacji
Ale jaja, zaSepleniło mi się, że aż strach. :laugh:
Tak OT
Robikon dobrze napisałeś, jeśli jakiś wyraz ma na początku spółgłoskę bezdźwięczną – to jego formę przedrostkową piszemy sczytanie, a nie: zczytanie
Obi

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 07 Lutego 2017, 09:33:18 »
Robikon dobrze napisałeś, jeśli jakiś wyraz ma na początku spółgłoskę bezdźwięczną – to jego formę przedrostkową piszemy sczytanie, a nie: zczytanie
O :o Nie zastanawiałem się nad tym, a może powinienem. Dzięki za info.  :beer:               

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl