Autor Wątek: LPG do Previi II 2.4vvti  (Przeczytany 7971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szymeq

• Toyot Leżący
  • *
LPG do Previi II 2.4vvti
« dnia: 18 Września 2016, 23:24:12 »
Ludziska,
szukam, szukam i znaleźć sensownej odpowiedzi nie potrafię.
Jakie podzespoły powinienem zamontować do Previi. Słyszałem, że w Niemczech jeżdżą na Prinsach i działa to całkiem dobrze z tym silnikiem. A jak to w Polsce wygląda?
I gdzie najlepiej zamontować takie "ustrojstwo" w wielkopolsce lub łódzkim? Chyba, że ktoś zna jakiegoś magika od LPG.
I ostatnie pytanie: zaglądając pod Previę widzę, że jest sporo miejsca przed tylną osią. Da się tam butlę zamontować, czy wszyscy montują w miejscu koła zapasowego?
pozdrawiam
szymeg

Offline LpgMasters

• Toyot Leżący
  • *
    • Auto gaz  montaż instalacji  LPG, serwis lpg Warszawa, strojenie instalacji lpg sondą AFR
Odp: LPG do Previi II 2.4vvti
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2016, 23:19:33 »
Do tego modelu spokojnie mozna montować każdą porządna instalacje.  Nie będzie żadnych problemów.

Zamiast ładować sie w instalacje typu Prins czy BRC pomysl o polskich instalacjach. Koszty założenia Prinsa czy BRC są zdecydowanie wieksze niż na przykład polskiego Staga, LPGtech-a czy KME.

Dodatkowo zastanów się ile jest dostępnych warsztatów w których będziesz serwisował instalację i jakie są koszty serwisów Prinsa a jakie polskich instalacji.
Polskie instalacje należą do topowych zestawów LPG na świecie.
serwis lpg Warszawa ,  montaż instalacji LPG Warszawa, strojenie AFR instalacji LPG,

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lutego 2017, 12:16:25 »
Przecież w niektórych warsztatach BRC jest tańsze od np. LPG Techa. Jak się orientowałem kiedyś, to w klinice -lpg za techa życzyli sobie 3300 zł, także więcej niż dałem za moje BRC...

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lutego 2017, 14:48:41 »
Tylko w Kliniece masz pewną jakość montażu i strojenia, a przy BRC nie.

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lutego 2017, 11:17:56 »
A niby czemu w BRC nie?

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lutego 2017, 12:08:29 »
A to zapytaj tych co montują BRC dlaczego robią to na odpierdol.

Offline tofex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lutego 2017, 11:31:44 »
A ja nie jestem zwolennikiem atakowania "z urzędu" jakiejś instalacji. Mam okazję obserwować hyundaia i 20 na nauce jazdy z instalacją BRC  montowaną fabrycznie, przez ponad 140 kkm. Auto nie jest pedantycznie serwisowane, a wręcz przeciwnie. Przez ten czas tylko dwukrotnie były wymieniane filtry, przy okazji czego gazownik podpinał kompa. Reduktor genius padł po 90 kkm, zaczął popuszczać pierdy w kolektor przez podciśnienie. Został wymieniony na gwarancji u zaprzyjaźnionego gazownika, który miał w nosie że auto nie było na planowanych przeglądach.
A to zapytaj tych co montują BRC dlaczego robią to na odpierdol.
W opisywanym przypadku nie zgodzę się.
Instalacja nie była zakładana tak żeby nie było jej widać, to by było mało realne -mały silnik, szczątkowe osłonki.
Każdy element instalacji zamontowany jest na dorabianych uchwytach, dedykowanych do danego auta, wszystko widać, ale wygląda bardzo solidnie. Nawet filtr FL jest zamocowany na uchwycie  z obejmą i przykręcony do silnika.Każda śrubka "zaplombowana" farbą.
Listwa nie wiem jaka jest, ale działa bez zarzutu.
Żadne z pięciu użytkowanych aut NIGDY nie jechało na żadną regulację, nie padł żaden wtrysk, w dwóch przypadkach padł reduktor(auto dalej jeździło dobrze, ale był problem po postoju z odpaleniem).
Duży minus to była cena, ponad 1000 zł drożej od niezależnych warsztatów, tylko dlatego że w serwisie -gwarancja.
Trzy lata temu to było 3600 zł, a dookoła można było założyć za 2400-2600 wtedy.

Uprzedzając ewentualne pytania, to nie mam nic wspólnego z BRC, czy też montażem LPG, a to co napisałem to jedynie wynik 3 letnich obserwacji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl