Autor Wątek: Toyota CH-R  (Przeczytany 163152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miki72

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota CH-R
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Października 2016, 22:27:28 »
Cześć,
tez złożyłem zamówienie na C-HR i czekam
Chętnie bym go zobaczył na żywo - czy ktoś wie czy gdzieś jeszcze u jakiegoś dealera to możliwe?

Offline Elfi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Października 2016, 22:44:23 »
9000 zl taniej. Z tego co wiem, koniec października, początek listopada będzie u dilerów
« Ostatnia zmiana: 18 Października 2016, 22:46:50 wysłana przez Elfi »

Offline Elfi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Października 2016, 06:32:34 »
A doliczając srebrne listwy na drzwiach, to jest taniej o 10.000zl

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Października 2016, 13:27:31 »
Zauwazylem ze CHRka ma na spodzie lusterek bocznych okragle bezbarwne oczko, podobne do kamery jak w samochodach z systemem kamer 360*, ale obiektyw na 100% to nie jest.

Gdzies wyczytalem ze ma ono wyswietlac logo CHR na przestrzeni pod lusterkiem. Ale nigdzie w oficjalnych  materialach nie ma takiej informacji, sprzedwacy tez nic nie wiedza.
Swoja droga niektorzy ze sprzedawcow  mowia wrecz ze to czujnik systemu BlindSpot, ale jak widac ich techniczna wiedza nie dorasta do poziomu systemow uzywanych w nowoczesnych samochodach.
Ma ktos jakies blizsze informacje?

MAciej

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Października 2016, 13:58:31 »
Gdzies wyczytalem ze ma ono wyswietlac logo CHR na przestrzeni pod lusterkiem. Ale nigdzie w oficjalnych  materialach nie ma takiej informacji, sprzedwacy tez nic nie wiedza.
jest w katalogu str. 50-51
https://www.toyota.pl/new-cars/new-chr/index.json#/iframe/https%3A%2F%2Ftoyota.pl%2Fnew-cars%2Fnew-chr%2Febrochure.json%3F_ga%3D1.191754543.401467262.1477050747
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2016, 14:02:15 wysłana przez bazi »

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Października 2016, 15:16:04 »
Dzieki za info, nie zauwazylem tego.

MAciej

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Października 2016, 15:33:24 »
Siedziałem w środku. Jest lepiej jakościowo niż w auris czy RAV4, ale szału nie ma. Dobra wreszcie jakość kokpitu w jego dolnej części - jest miękko. I wreszcie nie tak tani plastik w boczkach drzwi - ale mimo to gorzej niz np.w  Skodzie, która całe kieszenie wewnątrz wykłada filcem.

Z tyłu - mimo deklarowanego rozstawu osi mniejszego od RAV4 o 2 cm - nie ma przesadnie dużo miejsca. Więcej niż w Auris TS, ale do RAv sporo brakuje. Dla mnie największa wada to linia okien z tyłu, która biegnie bardzo wysoko i ogranicza pole widzenia dla pasażera. Ponieważ mocno rozważam ten model w hybrydzie przy zmianie auta z aktualnego Aurisa TS HSD, martwi mnie czy dziecko nie będzie narzekać na słabą widoczność. Kufer niby niecałe 400 l, ale wygląda na pakowny. Oczywiście nie ma szans do Auris TS, ale łudzę się, że  za 2 lata będę wozić mniej "zabawek" młodego, więc może i by starczył.

Ogólne wrażenie pozytywne, ale myślałem, że jest więcej miejsca z tyłu. No nic - w styczniu powinienem dostać na tydzień prasówkę do testu to podzielę się pełnią wrażeń. Na żywo wygląda równie dobrze jak na zdjęciach. Szczególnie z kontrastowo czarną linia dachu w stosunku do lakieru nadwozia. Minus - chyba nie będzie szklanego dachu....
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline Elfi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Października 2016, 18:18:06 »
Dzieci malych już  nie mam, z tyłu sporadycznie ktoś jeździ.. Moj problem czy kupić hybrydę czy jednak tradycyjnego benzyniaka..

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Października 2016, 18:20:33 »
Jesli chodzi o widocznosc z tylu przez dzieci, to mysle ze uzycie odpowiedniego fotelika pomoze w dobrej widocznosci.
Problem bedzie jak dziecko wyrosnie z tego fotelika.
Na szczecie moje dziecie ma 180cm i ten problem nie istnieje, ale faktycznie widocznosc jest specyficzna.

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Października 2016, 18:35:32 »
>Moj problem czy kupić hybrydę czy jednak tradycyjnego benzyniaka

Tez mialem przez chwile ten dylemat. Moim priorytetem byl automat, roznica w cenie miedzy hybryda a typowa spalinowka to wtedy 7500brutto. W/g mnie warto, spokoj w hybrydzie jest wart tej ceny, do pracy przez korki w Gdansku mam 10km a jade 50-55min.

Ten 1.2Turbo to prymitywny silnik, turbina nie ma nawet zmiennej geometrii bo Toyota sie jej boi.

Maciej
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2016, 18:39:37 wysłana przez maciejp »

Offline Elfi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Października 2016, 18:38:29 »
No tak.. W mieście jak najbardziej ok.
Jeździłem Aurisem nie podobało mi się to wycie przy przyspieszaniu. W Priusie IV wydaje mi się, że ten odgłos był cichszy i zdecydowanie przyjemniejszy. CHRka ma napęd z Priusa IV, więc może będzie  ok
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2016, 18:40:41 wysłana przez Elfi »

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Października 2016, 18:46:36 »
Przed zamowieniem CHR pojezdzilem Priusem 4 i bylem naprawde zadowolony. Jest o wiele lepiej niz w Priusie3 czy Aurisie HSD, szczegolnie przy mocnym przyspieszaniu i w czasie jazdy autostradowej.

Offline Elfi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Października 2016, 19:29:59 »
No to super.  Jeśli będzie tak w  rzeczywistości to biorę. Mają mnie powiadomić jak tylko będzie auto demonstracyjne. Przed świętami będzie mój  :)

Offline Elfi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Października 2016, 20:59:23 »
A tak a'propos,  szanowny administratorze  czy nie czas już wydzielić  osobno tematy  o Toyocie CH-R?

Offline miki72

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Października 2016, 21:21:14 »
don_pazurro
Gdzie Ci się udało usiąść w środku C-HR'a ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl