U mnie też na liczniku właśnie pojawił się pierwszy 1000 km.
Słabe strony:
1. brakuje mocy :( generalnie:
-- od 0 do 50 jest super, nie zamienił bym autka na żadne inne
-- od 50 do 100 jest okej, jak w każdym innym aucie
-- powyżej 100 km/h jest już tragedia
przetestowałem na A4 przy 5 osobach w środku (2 dzieci) i samochód ledwie dawał rady się rozpędzić, wyjąć przy tym niemiłosiernie. Brakuje +30 KM żeby można było mówić o możliwości normalnej jazdy na autostradzie
2. Tryb 'sport' wyłącza się automatycznie po wyłączeniu silnika - dlaczego ? tryb 'eco' dziwnie pozostaje cały czas włączony... generalnie polecam każdemu kto przesiada się z benzynowego silnika, żeby włączyć tryb 'sport'. Mi zajęło tydzień, żeby się przyzwyczaić
3. Auto nie nadaje się na teren górzysty. Mieszkam w Krakowie i rozpędzenie się do 90 przy wyjeździe na południe zakopianką pozostawia niesmak. Natomiast na bocznych drogach jest już okej
4. Aktywny tempomat - trzeba uważać, bo strasznie dziwnie się zachowuje. Oprócz samego wykrywania samochodów w dość specyficzny sposób jest jeszcze problem z samym przyśpieszaniem. Chyba Toyota zapomniała dostosować go pod hybrydę i generalnie działa zero-jedynkowo (albo pełny gaz i samochód wyje, albo normalna cicha jazda ze stałą prędkością). Nagłe hamowanie też nie jest rzadkością.
5. Brak haczyka na ubranie (tak jak pisał RafalWawa) - nie ma gdzie powiesić garnituru :/
6. Toyota Touch 2 - najgorsze radio z jakim miałem doczynienia. Niech toyota uczy się od BMW i innych marek. Specjalnie nie brałem nawigacji po tym jak zobaczyłem jak działa ona na testach autocentrum. Lista stacji radiowych nie nadaje się do korzystania, nie można ustawić ulubionych stacji, etc. Intuicyjność zero.
7. Automatyczne parkowanie - dla cierpliwych. Ryzyko wjechania w coś co już stoi jest dość duże, a proces parkowania trwa strasznie długo. Bardziej jako 'bajer' do pokazania znajomym niż rzeczywista korzyść.
A teraz pozytywy:
- auto jest ciche do 50 km, jeśli rozsądnie operujemy gazem. Zakładam, że na letnich oponach będzie jeszcze lepiej
- spalanie: rekord 2.7 jak wjeżdżałem od strony południowej do miasta, a auto było już rozgrzane, 7 l jazda po mieście na zimnym silniku, średnie spalanie około 6
- auto jest bardzo zwrotne i bardzo lekko się prowadzi (trochę jak zabawkę)
- jazda sprawia dużo przyjemności, szczególnie do 50 km/h lub 'żeglowanie' z 70 - 80
- do czasu do czasu trzeba otworzyć szybę czekając na światłach i odpowiadać na pytania 'i jak się Panu jeździ ?'

Podsumowując:
- bardzo fajne autko jeśli głównie dojeżdżamy solo do pracy, szczególnie jeśli przyjdzie nam postać trochę w korkach (wtedy automatyczny tempomat jest okej)
- mieszkańcy terenów górzystych muszą oswoić się z głośnym silnikiem w wielu sytuacjach, ale jest to do przeżycia
Auto kupił bym jeszcze raz, choć warto mieć drugie auto 'w rodzinie' na potrzeby dłuższej trasy. Na miasto jest prawie idealne, szczególnie jeśli jedzie nim jedna lub dwie osoby.
Jeśli za kilka lat pojawia się lepsze akumulatory, które będzie można wymienić w CHR i przez to dodać mu więcej mocy, to będzie to naprawdę bezkonkurencyjne auto.
Tyle po tygodniu korzystania z samochodu. Realną ocenę na temat spalania będę mógł podać pewnie za 3 lub 6 miesięcy, kiedy wszystkie scenariusze będę miał już za sobą.
Zdjęcia nie dodaję, bo teraz trudno o czyste auto, ale kolor wybrałem 'Royal Grey (2NB)' - polecam, auto prezentuje się całkiem fajnie i nietuzinkowo.