Autor Wątek: Toyota CH-R  (Przeczytany 163339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota CH-R
« Odpowiedź #255 dnia: 23 Lutego 2017, 12:10:37 »
Właśnie tak mi się wydawało, że może to być spowodowane brakiem możliwości wyboru. Ciekawy jestem czy po obejrzeniu wszystkich kolorów na żywo ktoś by zmienił swój wybór.

Co do JBL to choćbym miał czekać do Września to nie wziąłbym samochodu bez tego cuda. Dokładając do tego moją fascynację w ostatnich miesiącach Spotify, połączenie idealne. Zastanawia mnie tylko czy jest jakaś różnica w odbiorze przez AUX albo Bluetooth?

W Dynamicu podoba mi się strasznie dach piano black i uważam, że standardowe felgi dużo bardziej podkreślają wyjątkowość tego samochodu, ale jak usiadłem w Prestige w salonie, na tych brązowych pikowanych fotelach, a ta aluminiowa listwa i brązowa skóra mnie otaczały, to czułem się jakbym był w jakimś gabinecie psychologa albo prawnika z amerykańskich filmów, takie miejsce ciemne, klimatyczne w których chce się siedzieć godzinami. Potem pojechałem Dynamic'iem na jazdę próbną i czułem się jak w "samochodzie", cały ten klimat i spokój został złamany niebieską listwą i ciemnymi fotelami. W związku z tym musiałem pożegnać się z dachem i zdecydować na Prestige.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #256 dnia: 23 Lutego 2017, 13:02:43 »
Widzieliście to?

https://youtu.be/0yCOvhy7TpQ

Ciekawa opcja, jakby ktoś chciał jeszcze bardziej się wyróżnić  :cool:

Offline bartek3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 23 Lutego 2017, 13:06:56 »

Offline maciejp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 23 Lutego 2017, 14:00:20 »
JBL:

ja nie lacze sie AUXem ani Bluetoothem. Podpialem po prostu 1TB przrenosny dysk z plikami FLAC.
Mam cala swoja ulubiona dyskografie w najlepszej jakosci.
Teraz wyrazie slychac roznice miedzy MP3 a Flac.

Offline kARPIU

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 23 Lutego 2017, 21:03:10 »
Rozbroiles mnie tym porownaniem jbl miedzy modelami. Posiadam oba te samochody z naglosnieniem jbl i ci powiem...jedno i drugie gra byle jak. Gdybys kupil priusa...pewnie wychwalalbys ten model. Dla mnie fabryczny jbl w toyocie to porazka. Boje sie wyobrazic toyote z podstawowym sprzetem grajacym
Do sluchania muzyki wybieram stara baware e91 z 13glosnikami fabrycznymi...mozna plywac w dzwiekach😉
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2017, 21:08:28 wysłana przez kARPIU »

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #260 dnia: 24 Lutego 2017, 01:31:32 »
Boje sie wyobrazic toyote z podstawowym sprzetem grajacym
Do sluchania muzyki wybieram stara baware e91 z 13glosnikami fabrycznymi...mozna plywac w dzwiekach😉

Fabryczny sprzęt audio w mojej Toyocie to dno. W astrze classic za 40 000 PLN z gliwic fabryczne głośniki grały nieporównywalnie lepiej. Te w Toyocie syczą i dudnią, ale to dudnienie to raczej kwestia kiepskiego wygłuszenia. Po zakończeniu gwarancji pierwsza rzecz to będzie doprowadzenie audio do poziomu choćby akceptowalnego.

Offline bipartz

• Początkujący
    • jak zwalczyć żylaki odbytu?
« Odpowiedź #261 dnia: 24 Lutego 2017, 08:33:53 »
Też tak myślę. TOYOTA nie przykłada się do jakości audi w swoich samochodach. Już który raz słyszę ciągłe syczenie i tak nierównomierne basy. Powinni zwracać na to uwagę, bo jednak większość słucha muzyki w aucie...
Pozdrawiam!

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 24 Lutego 2017, 10:54:01 »
W jakiej formie dostarczacie muzykę pod sprzęt i jakiej jest ona jakości ?

Offline nerwowy666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #263 dnia: 24 Lutego 2017, 14:19:55 »
Witam wszystkich użytkowników forum.
Noszę się z zamiarem kupna C-HR, ale mam do Was pytanie: czy i jaki jest zamontowany fabryczny alarm w tym modelu?

Offline bartek3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #264 dnia: 24 Lutego 2017, 14:21:36 »
@nerwowy666

nie ma fabrycznego, jest akcesoryjny, daja go kazdemu gratis razem z dywanikami

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #265 dnia: 24 Lutego 2017, 16:46:08 »
To jest alarm Cobra i jak wspomniano - jest on akcesoryjny w podstawowej wersji. Natomiast jest do niego jeszcze jakaś dodatkowa opcja zabezieczenia przez kartę która musi być w pobliżu by odpalic auto - i to jest płatne

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #266 dnia: 24 Lutego 2017, 17:50:08 »

W jakiej formie dostarczacie muzykę pod sprzęt i jakiej jest ona jakości ?

Jeśli to do mnie pytanie, to gram z CD. Cieszyłem się, że w ogólę mam szczelinę na płytę na konsoli głównej, bo w liftingu z 2016 r. i ją zlikwidowali, ale co z tego, skoro głośniki to szajs. Żeby rozwiać wątpliwości, są to płyty CD z porządnie nagraną muzyką, nie taneczną. Tyle, że ja mam Verso, nie CHR. Ale Verso też Toyota ;-)

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #267 dnia: 24 Lutego 2017, 23:33:13 »
Po wczorajszej wizycie u dilera nieco się dowiedziałem! A więc domykanie szyb faktycznie działa, co bardzo zdziwiło serwisantów, po prostu zażądałem sprawdzenie "ścieżki" podanej parę postów wyżej przez kolegę Darek Toyota (Wielkie dzięki) co najlepsze, centrala Toyoty dalej twierdzi że na Polskę auta szły bez tej funkcji!!!
Druga sprawa to temat naszych touch 2 go niby z plusem, pokazałem gościowi wydruk z rejestracji na stronie toyoty że powinno być z plusem i znowu zdziwienie!!! bo fizycznie w aucie siedzi wersja 6.8.1 WL a z plusem powinno być 6.8.1 WH więc lipa.
Facet przy mnie dzwonił do centrali i okazało się że temat znają i że jest to "błąd systemu" dlatego wszystkim rejestruje jako Touch 2 Go Plus!!!
Serwisant przyjął moją uwagę i obiecał interwencję ale prywatnie powiedział żeby pisemnie interweniować w Toyota Polska, im więcej użytkowników będzie pisać tym większa szansa na reakcję.
Na koniec powiedział że do innych modeli toyoty fabrycznie bez navi jest możliwe zamówienie zestawu Go Plus jako akcesorium montowane w salonie (drogi biznes) ale po sprawdzeniu w bazie okazało się że do C-HRów nie ma takich opcji!!!
Panowie!!! pozostało nam pisać do Toyota Polska czemu do wypasionej C-HRki ładują okrojoną wersję navi!!!

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #268 dnia: 24 Lutego 2017, 23:49:01 »
Dzięki za info na temat TT2go, czy to domykanie działa na zasadzie mam otwarte okno i po zamknięciu auta dotknięciu klamki i zaryglowaniu drzwi, okna automatycznie powinny się zamknąć ?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #269 dnia: 25 Lutego 2017, 00:18:20 »
No nie jest tak dobrze, domykasz szyby przytrzymując wciśnięty przycisk zamykania drzwi na pilocie a otwierasz przytrzymując wciśnięty przycisk otwierania.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl