Autor Wątek: Sposób na piszczący pedał sprzęgła  (Przeczytany 57411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FreddyK

• Gość
Sposób na piszcz±cy peda³ sprzêg³a
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Maja 2005, 18:02:40 »
CoOljaCk, posmarowałem ponownie i trochępopiskuje. Muszępoczekać do rana, bo teraz i tak już pedał siętrochę"rozdeptał".i pisk jest słabszy. Przy okazji pytanie: prostopadle do pałąka pedała zamocowana jest jakby śruba a do niej sprężynka. Cały ten interes jest u mnie trochęlużny i można tym poruszać. Ma tak być, czy u Was jest inaczej?

zdanek

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Maja 2005, 20:37:01 »
Witam!
U mnie przy 45 tys. km. zaczęło sięodzywać przy ruszaniu po nocnym postoju w chłodny poranek. Przy okazji przeglądu bez gadania wymieniono mi w ASO całe sprzęgło. Wtedy poczułem też, że dużo lżej pracuje, po prostu stopniowo przyzwyczajałem siędo gorszej jego pracy.

taint

• Gość
szukam szukam nie znalazlem!!!???? zolta lampka
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Maja 2005, 13:22:55 »
witam ... mam nadzieje na pomoc !!! jakies 3 tygodnie temu zapalil wskaznik zolta lampka dol konsoli po prawej ... instrukcja - zglos sie do aso - usterjka elektryczna silnika - aha super - dzwonie do aso - rzgow k lodzi - mowia eee to nic pewnie cos z paliwem prosze zatankowac i bedzie ok - tankuje tankuje i co i nic... silnik pracuje normalnie - ani widu ani slychu - ale problem jest i nie chce zgasna... moze ktos sie z tym spotkal ?? i cos doradzi
aha jaki serwis polecacie w lodzi AMX czy jakies nie-aso??? bo sam nie wiem gdzi z tym jechac - yarisek po gwrancji - 90 kkm i 6 latek wiec mam wolnosc i swobode wyboru... czekam na odpowiedzi

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Maja 2005, 13:46:18 »
Znajdz w puszce bezpiecznikow w silniku bezpiecznik EFI (czy jakos tak), wyjmij go na chwile i wloz z powrotem.
Rozklad bezpiecznikow w puszcze masz w instrukcji i na wewnetrznej stonie pokrywy.
Powinno pomoc...  ;)

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Maja 2005, 13:50:23 »
Jeżeli jest to pomarańczowa kontrolka w kształcie silniczka to sygnalizuje ci ona że wystąpił jakiś błąd w elektronice silnika lub innego urządzenia.

Jeżeli nie zgaśnie po tym co napisał MałyRadek to podjedź do ASO na podpięcie pod komputer. Tam ci sprawdzą z czego pochodzi błąd.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

FOKA

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Maja 2005, 15:33:26 »
u mnie caly czas swieci sie ta kontrolka:) podlaczyli pod komputer i powiedzieli ze albo paliwo albo katalizator :)
u mnie to z powodu tego ze zamiast katalizatora mam strumienice :)

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Maja 2005, 16:09:43 »
Wyjmij zarowke...  :D

adi

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Maja 2005, 19:33:50 »
u mnei sie pali ta lampka ponad rok juz hehehe czasami znika na dluzsze lub krotsze chwile nei wiadomo dlaczego :roll:

czasami zdejmuje kleme z akumulatora i resetuje tak kompa i lampka znika na chwile :wink:  sprobuj tego :lol:

taint

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Maja 2005, 00:05:31 »
jutro jade do serwisu - zobaczymy co powiedza.... wlasciwie to by mi zwisalo ale na przegladzie rejestracyjnym troche sie czepiali ... ze sie pali ustrojstwo no i troche to wkurzajace jest... poprobuje z tymi bezp .. i klamrami moze pomoze... ale w sumie widze ze tez bagatelizujecie... ale sam nie wiem... moze to jest jakies niedopalanie mieszanki czy co ... zobacze jutro i jak cos z sensem sie dowiem to dam znac

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Maja 2005, 00:36:26 »
zazwyczaj wystarczy zresetować i po sprawie, czasami od zlego paliwka siętworzy ten stwór :D

adi

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Maja 2005, 08:15:01 »
na przegladzie :roll: na przegladzie powinni sprawdzac czy samochod jest bezpieczny i mozna nic m sie poruszac a nie jakeis lampki :lol:  

a lampka jest zwykle z trzech powodow benzyna,katalizator albo sada.... albo jeszcze mozna kompa wymienic jak ma sie za duzo gotowki :lol:

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Maja 2005, 08:33:50 »
Cytat: adi
a lampka jest zwykle z trzech powodow benzyna,katalizator albo sada.... albo jeszcze mozna kompa wymienic jak ma sie za duzo gotowki

Taaa... a czwarty powód to chyba głupota społeczeństawa.
Taint, w systemi na którym masz yarisa jest grubo ponad 1000 błędów i usterek jakie może sygnalizować zapalenie sie MIL, więc jezeli inni to bagatelizują to chyba coś nie tak.

adi

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Maja 2005, 11:41:34 »
Cytat: serwisSJ
Taaa... a czwarty powód to chyba głupota społeczeństawa.

przykro mi ale da sie pewnei to wyleczyc wiec sie nei lam bracie :D

FreddyK

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Maja 2005, 12:21:08 »
Coś czuję, że jeszcze w tym tygodniu też wybioręsiędo ASO w tym celu co zdanek!

jaxa

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Maja 2005, 14:51:25 »
Też to miałem w YARISIE 2001 Francja i to w okresie gwarancji.
Serwis najpierw twierdził, że to od kiepskiego paliwa (tankujętylko na BP) i coś tam zrobił że lampka przestała siępalić. Po niedługim czasie znowu sięzapaliła, znowu wizyta w serwisie i wymiana w ramach gwarancji katalizatora i sondy Lamda. Od tego czasu spokój. W jakiś Toyotowskim magazynie przeczytałem, że jest to po prostu choroba wieku niemowlęcego. W późniejszych modelach podobno już to nie występuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl