Witam
Kupiłem kilka lat temu Rav4 2.4 Limitet 2007r z USA
Po zakupie zmieniłem tylko olej w silniku bo nigdy nie wiadomo kiedy był zmieniany,
przed wakacjami zmieniłem klocki hamulcowe, oryginalne zakupione w salonie toyoty zapłaciłem poniżej 200zł
Jeżeli chodzi o paski to w mojej jest łańcuszek rozrządu więc minie trochę czasu i kilometrów zanim zostanie zmieniony
Spalanie wszystko zależy od stylu jazdy, jak prowadzi moja Żona to 9 a jak ja to do 11.
Posiadam również Toyotę Camry 2009r z tym samym silnikiem 2,4 tylko z Lpg do zbiornika wchodzi 52L gazu, starcza na 500 km
wychodzi 10,5L gazu na 100 km.
Jedną Toyotę musimy sprzedać ale moja Żona na pewno nie odda Rav-ki więc będe musiał założyć do niej instalacje gazową
Kosztów nie ponosiłem żadnych z naprawami bo nic się nie psuje oprócz wymiany klocków i oleju.
W tym tygodniu jadę na kampanie do serwisu Toyoty mają za darmo powymieniać i posprawdzać kilka rzeczy i nie ważne
że samochód jest z za oceanu.
Co do europejskich to wiem że są troch mniejsze czy są awaryjne tego nie wiem, jeżeli chodzi o diesla to podobno mało pali
ale później są ogromne koszty z pompą , wtryskami czy turbiną.
Ubezpieczenie zależy od pojemności, wartości samochodu i zniżek w tym roku zapłaciłem około 1500 za ful pakiet AC i OC
a w ubiegłym roku 1100zł trochę podrożało.
Pozdrawiam.